Akár ​az Isten 151 csillagozás

Robin Cook: Akár az Isten Robin Cook: Akár az Isten Robin Cook: Akár az Isten Robin Cook: Akár az Isten Robin Cook: Akár az Isten

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

"- A rohadt életbe – ordította Thomas, és a kormánykerékre csapott. – Hát neked mindig csak saját magadra kell gondolnod? Hetekkel ezelőtt mondtam neked, hogy az igazgató tanács tagjai és az orvosegyetem dékánjai lesznek ott. Valami furcsa dolog zajlik a kórházban, amit nem mondanak el nekem. De gondolom, ez szerinted nem fontos, mi? Thomas elvörösödött a haragtól, Cassi majd elsüllyedt. Az volt az érzése, bármit mond is, csak rosszabbra fordul tőle minden. Thomas mogorva némaságba burkolódzott. Még irgalmatlanabbul vezetett, s a kocsi sebességét, mire a szikes mocsárhoz értek, kilencven mérföldre vitte föl. Cassi a biztonsági öv ellenére ide-oda billent, amint a kocsi az éles kanyarokat vette. Megkönnyebbült, amikor a saját felhajtójuk előtt lassítani kezdett. Mire a bejárathoz értek, Cassi már beletörődött a partyba. Mentegetőzött, amiért nem értette meg férje szándékait, és szelíden hozzátette: – Te is fáradtnak látszol.

Eredeti megjelenés éve: 1983

>!
GABO, Budapest, 2010
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636890865 · Fordította: Fencsik Flóra
>!
Európa / Janus / Talentum, Budapest, 1990
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630752336 · Fordította: Fencsik Flóra
>!
Európa, Budapest, 1986
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630738147 · Fordította: Fencsik Flóra

3 további kiadás


Enciklopédia 5


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

regulat>!
Robin Cook: Akár az Isten

Ha ezt olvasom elsőnek biztos jobban tetszik. Ha előbb látom a filmet (Kóma) sohasem kezdek bele…

>!
Árkádia, Budapest, 1986
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633070546 · Fordította: Fencsik Flóra
1 hozzászólás
Greeneyed>!
Robin Cook: Akár az Isten

Nagyon rákaptam ezekre a könyvekre!!! Szinte már függőség :D Köszönöm szépen Melinek nagyon jó ballagási ajándék volt :D Izgalmas és fordulatos, igaz hogy a végét azért már sejtettem csak nem akartam elhinni miközben olvastam és csak csak sikerült bebeszéljem magamnak hogy ááá más lesz itt nem ez, nagyon tetszett!!! :D alig várom már hogy még több Robin Cookot olvashassak!!!

clyme>!
Robin Cook: Akár az Isten

Mindig nagy hatással vannak rám a könyvei, folyamatosan azon gondolkodik az ember, hogy mi lehet a megoldás, majd az, hogy ki is tette. Lebilincselő és félelmetes. Robin Cook az orvosi krimik Agatha Christi-je a szememben. Mindig meg tud lepni a maga csavaros és szórakoztató módján.

Szencsike P>!
Robin Cook: Akár az Isten

Nem tudtam eldönteni, hogy most családi drámát olvasok, vagy orvosi sztorit. Sokszor elgondolkodtam, hogy ezek ketten mi a fenének házasodtak össze. Viszont a végén meglepődtem. Nem olyan krimisebb mint a többi Cook könyv, de élvezhető.

barbarell_a>!
Robin Cook: Akár az Isten

Ez volt az első olvasmányom Robin Cooktól, és őszintén szólva valamiért voltak fenntartásaim, de végül nem volt annyira rossz, mint vártam. A főhősnő személye rendkívül idegesített, és a gyilkos kilétét nagyjából a könyv felétől lehet sejteni, mindezek ellenére egészen izgalmas volt. Nem vagyok biztos benne, hogy az író más könyve után ezután majd epekedni fogok, de végül nem bántam meg, hogy olvastam tőle.

Levenzia>!
Robin Cook: Akár az Isten

Valamikor réges-régen már olvastam Robin Cook könyvet, most egy kihívás miatt vettem a kezembe.Nekem helyenként vontatott volt, a könyv kb. közepétől lehetett sejteni az „ elkövetőt ”. Az úgymond szakmai részek viszont tetszettek, azok tényleg élethűek.Mivel ápolónő vagyok, és sok hasonló dolgot éltem át, valóban sokszor a nővérek reakcióját, gondolatát tükrözik. A szeplők közül volt jó pár aki unszimpatikus , viszont maga a felvetett téma, hogy szabad-e, etikus-e kiválogatni a műtétre kerülőt ,szerintem sok esetben a való életben is visszaköszön.

Gelso>!
Robin Cook: Akár az Isten

nagyon izgalmas könyv, de amikor olvastam, nem volt bizalmam az orvosokhoz…

Anett_>!
Robin Cook: Akár az Isten

Ezt a történetet szerettem, bár túl sokra nem emlékszem már belőle. Régebben nagyon sok Robin Cook könyvet olvastam, általa ismertem meg az orvosi krimi műfaját. Beszereztem anno szinte az összeset, aztán jött egy másik író, más történet vezetéssel és szegény Cook kiesett a szeretem kosárból. De azért simán jár neki egy közepes kategória.

kitti0313>!
Robin Cook: Akár az Isten

A korábban olvasott Robin Cook könyvekhez képest számomra egy kicsit csalódást jelentett. A történet nem kötött le igazán, a megszokott pörgő cselekmény hiányzott a könyvből.

Lish P>!
Robin Cook: Akár az Isten

Nem volt ez olyan rossz könyv, viszont annyira egyértelmű volt minden, semmi csavar nem volt a sztoriban. Vártam volna valamit, de tényleg nem lepődtem meg senkin és semmin. A túlzott kiszámíthatóság mellett azért tényleg nem volt vészes könyv, bár a Stapleton-Montgomery párost, és az ő történeteikben szereplő karaktereket jobban kedvelem :-) A totálisan a férjétől függő, kb. önálló gondolatra sem képes Cassi, és az önimádó férje elég gyengusz karakterek, de az orvosi részek jók voltak. Ez most nekem 7/10.


Népszerű idézetek

Inimma>!

A sebészek semmit se tudnak, és mindent megcsinálnak.
A belgyógyászok mindent tudnak, és nem csinálnak semmit.
A patológusok mindent tudnak, és minden meg is csinálnak, csak későn.
A pszichiáterek semmit se tudnak, és semmit se csinálnak.

Kapcsolódó szócikkek: orvos · orvostudomány
csgabi P>!

Néha a kurta alvás rosszabb, mint semmit se aludni, gondolta.

161. oldal

csgabi P>!

A Porsche bedübörgött a garázsba, majd egy utolsó horkantással elhallgatott.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: autó · Porsche
csgabi P>!

A főbejárat felé menet elhaladt a tőle balra fekvő parkológarázs mellett. Cementépület volt, az elemek prédája. Noha napközben mindig tele volt, most csaknem kiürült. Benézett, hogy megcsodálja a Porschéját, és meglátott egy másik ismerős kocsit. Libaürülékzöld 300-as Mercedes turbó dízel volt. Az egész kórházban csak egyetlen embernek ilyen pocsék az ízlése: George Shermané ez a kocsi.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: autó · Mercedes · Porsche
Levenzia>!

– Lefogadom, Benworthnek volt néhány keresetlen szava hozzád, amikor beállítottál – szólt együttérzőn Joan Widiker, harmadéves rezidens, aki jelenleg a pszichiátriai tanácsadó szolgálatot vezette, és egyből megkedvelte Cassit.
    Még a nővérek is észrevehetően kiegyenesedtek: Thomas Kingsley, a kórház legnevesebb szívsebésze robbant a szobába.


Hasonló könyvek címkék alapján

Abraham Verghese: Könnyek kapuja
Kathy Reichs: Ne törj csontot
Anne L. Green: Elvarratlan szálak
About Edmund: Egy jegyző orra
Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Janet Evanovich: Két ravatal
Harlan Coben: Az erdő