Agymosás 165 csillagozás

Robin Cook: Agymosás Robin Cook: Agymosás Robin Cook: Agymosás Robin Cook: Agymosás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Adam ​Schonberg, harmadéves orvostanhallgató nehéz anyagi körülmények között él feleségével, Jenniferrel, a táncosnővel. Jennifer teherbe esik, és azért hogy a gyereket megtarthassák, Adam félbehagyja tanulmányait, és egy gyógyszergyárnál, az Arolennél helyezkedik el. A virágzó, ultramodern intézmény örömmel fogadja ajánlkozását, s Adam szépen is halad előre. Ámde furcsa dolgokat tapasztal a cégnél. A gyár egy luxushajón rendez továbbképző tanfolyamokat meghívott orvosok számára, akik a hajóútról visszatérve különös személyiségváltozás jeleit mutatják. A fiatalok házasságában is egyre több feszültség gyülemlik fel: egy házastársi veszekedést követően Jennifer hazaköltözik szüleihez, de hamarosan súlyos döntésre kényszerül: orvosa szerint a vizsgálatok arra utalnak, hogy jövendő gyermeke súlyos fejlődési rendellenességgel jönne világra, ezért abortuszra volna szükség. Adam gyanúját az Arolen különös üzelmeivel kapcsolatban tovább erősíti egyik munkatársának eltűnése és egy orvos… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1985

>!
GABO, Budapest, 2010
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636890872 · Fordította: Fencsik Flóra
>!
Árkádia, Budapest, 1992
284 oldal · ISBN: 9633072093 · Fordította: Fencsik Flóra
>!
Európa, Budapest, 1988
282 oldal · ISBN: 9630746433 · Fordította: Fencsik Flóra

2 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Bla I
Robin Cook: Agymosás

Ismét egy igen ütős orvos-krimi(vagy horror, vagy sci-fi?) Robin Cook-tól, amely bár még a ’80-as években megjelent, csak most került a kezembe. Ijesztő az a perspektíva, amelyet a digitális kommunikáció fejlődéséről és általa nyújtott lehetőségeiről a szerző felvázol. Bele is borzongtam néhányszor a fordulatos történet társadalmi hátterébe, amit mint lehetségest az író ábrázol.
Persze a főhős itt is mindent megold a végére, amely kicsit összecsapott…

>!
chhaya
Robin Cook: Agymosás

Már az író előző könyvénél is megfogadtam, hogy nem fogok tőle többet olvasni, de most újra… Nem annyira rossz, mert az alapötlet jó, az apró-cseprő mindennapok bemutatása is élvezhető (bár nem tökéletes). De a többi… Az egész cselekmény, valamint a legtöbb jelenet és párbeszéd hiteltelen és életszerűtlen, ezért nem is tudtam izgulni a szereplőkért. Aminek a feszültséget kellett volna fokoznia, ott csak azt hajtogattam magamban, hogy nemár és a fejemet fogtam. A felénél se jártam még, amikor alig vártam, hogy vége legyen, ami nagyon összecsapott volt. Filmforgatókönyv jellege van, simán elmenne egy B kategóriás akciófilmnek.

>!
NickyEper P
Robin Cook: Agymosás

Ez volt az első Cook könyv amit olvastam. Szeretem az orvosi krimiket, ez is nagyon tettszett. A legelején mikor pár oldalon keresztül részletesen beszámolt aról, hogy hogyan adnak be egy epidurális érzéstelenítést na az durva volt. Azt a talán három oldalt mire elolvastm az nagyjából fél óra volt. Tű iszonyom vann és csak a saját borzalmas élményem jutott róla az eszembe. :D

>!
aszor
Robin Cook: Agymosás

Szeretem az orvosi krimiket. Nekem egy kicsit már a sci-fi felé húzott Robin Cook regénye. A fiatal párért és a kisbabájukért végig izgultam a könyv olvasása alatt. Mindkét oldalról rettenetesen idegesített a szülők hozzáállása. De a fiatal, Adam Schonberg megformálása szimpatikus volt. A terhes Jennifer labilis idegrendszere is érthető volt számomra.
Bár nem ez a legjobb regénye, de nálam azért ötcsillagos.

>!
pingvin1
Robin Cook: Agymosás

Szeretem Robin Cook könyveit, mindig van benne ami megfog.
Mindkét félnél a szülői háttér idegesítő volt ezért a 4 csillag, a történet pedig izgalmas és végig lekötött.

>!
HiPPoNaX
Robin Cook: Agymosás

Orvosi krimi kategoriaban biztos jo, de engem nem fog meg ez a mufaj, nem igazan tudtam elvezni.

>!
LadyWalton
Robin Cook: Agymosás

Brutális egy könyv volt, amelynek sajnos több részlete is igen reális és aktuális.

>!
Gelso P
Robin Cook: Agymosás

nekem ez is nagyon tetszett, nagyon izgalmas

>!
Anett_
Robin Cook: Agymosás

Ezt a történetet szerettem, bár túl sokra nem emlékszem már belőle. Régebben nagyon sok Robin Cook könyvet olvastam, általa ismertem meg az orvosi krimi műfaját. Beszereztem anno szinte az összeset, aztán jött egy másik író, más történet vezetéssel és szegény Cook kiesett a szeretem kosárból. De azért simán jár neki egy közepes kategória.


Népszerű idézetek

>!
Kiss_Melinda_Éva P

Medikusi tapasztalatból tudta: az ember mindenhova bejuthat egy kórházban, ha úgy tesz, mintha oda tartozna.

138. oldal

>!
Kiss_Melinda_Éva P

Az ápolónak széles, kifejezéstelen arca volt. Jobban megnézte, s az a benyomása támadt, hogy drogos, meglehet, pszichiátriai ápolt. Számos krónikus beteg dolgozik kórházakban. Ott nagyobb biztonságban érzik magukat.

139. oldal

>!
etelkapivon

A gyógyszervállalatok és az őket irányító konszernek pénzt akarnak keresni,mint minden más ipar,mégis dollármilliókat költenek reklámkeretükből arra,hogy ennek az ellenkezőjét hitessék el a közvéleménnyel.

93. oldal

>!
Kiss_Melinda_Éva P

Miközben visszarakta az orvosi könyvet, észrevette a polcon a gyógyszercégek névsorát. Fölébredt a kíváncsisága, levette a könyvet, és föllapozta az Arolen Gyógyszergyárral foglalkozó részt. A cégnek, számos antibiotikum-terméken kívül, nem volt túl sok saját gyártmánya a szabadalmazott, receptre felírható gyógyszerek kategóriájában. Akadt néhány nyugtató, amelyeket Adam nem ismert, továbbá néhány émelygés elleni készítmény, köztük egy terheseknek való, bizonyos Pregdolen.
Vajon mitől megy ilyen jól az Arolennek, ha csak ilyen kevés új terméket gyárt, töprengett Adam.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyógyszer
>!
Kiss_Melinda_Éva P

Adam becsukta a folyóiratot, s azon tanakodott: mi az elképesztőbb, az Arolen-cég marketingtevékenysége vagy az átlagszülész tudatlansága.

98. oldal

>!
Judit_Sike P

… „az abortuszellenes politika béklyóba köti a tudományt, akadályozza az egészségügyi célzatú kutatást”.

6. oldal

>!
Judit_Sike P

Nincs más választása, csakugyan. Terhes, egy tizennyolc hetes magzattal. Szívesebben használta ezt a szót: magzat. Könnyebb volt így gondolni rá, mint így: „baba” vagy „gyerek”.

8. oldal

>!
Judit_Sike P

… Ugye nem készül szabadságra a szülési időpontom idején?
– Mrs. Schonberg – kezdte dr. Vandermer – Öt éve nem vettem ki szabadságot.

23. oldal

>!
Judit_Sike P

– Ha csökönyösségnek nevezed az óhajomat, hogy vigyázzak az egészségedre és távol tartsam a szüleidet az életünkbe való beavatkozástól, hát akkor csökönyös vagyok.

60. oldal

>!
Judit_Sike P

– Hibák minden kórházban történhetnek

162. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Palmer: Bűnszövetség
Kathy Reichs: Hétfő csont nélkül
George R. R. Martin: Kardok vihara
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Rick Riordan: Neptunus fia
John Williams: Stoner
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
J. L. Armentrout: Origin
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak