Ninjak ​közbelép (X-O Manowar 2.) 15 csillagozás

Robert Venditti: X-O Manowar 2. – Ninjak közbelép

Miután Aric megszerzi Shanhara szent páncélját, és megszökik a borágok hajójáról, egy számára ismeretlen, új Rómában találja magát.
Visszatérését azonban nem csak az űrlények, de a földiek se nézik jó szemmel…

Az X-O Manowar kalandjai ott folytatódnak, ahol az első kötetben véget értek, hogy tanúi lehessünk ahogy a szuperpáncélt birtokló ókori, vad ember szembenéz a rá váró bonyodalmakkal.

>!
GooBo, Hosszúvölgy, 2019
112 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156074003 · Fordította: Kóbor Róbert · Illusztrálta: Lee Garbett

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

fowler P>!
Robert Venditti: X-O Manowar 2. – Ninjak közbelép

Az első, prológus-jellegű kötet után Aric kénytelen szembesülni azzal, hogy távolléte alatt a Földön elszaladt másfél évezred. A flashbackek alapján a saját korában sem a megfontoltság élő szobra volt, és ez évszázadokkal később sem változik jelentősen. Mégis kénytelen lesz tűzszünetet kötni a rátámadó Ninjakkal – aki bizony a páncél nélkül igen könnyedén kifekteti forrófejű hősünket – illetve az általa gyűlölt Borág faj egyik emberi külső mögé bújt ügynökével, egyrészt a brit titkosügynékség, másrészt a közelgő borág invázió miatt. Különösen szimpatimus, hogy a borágok sem fújnak egy követ – sem a földi beszivárgók, se az inváziós hadtest soraiban. Továbbra is nagyon ígéretes és egyre színesedő történet az X-O Manowar, profi kivitelezéssel, egyetlen negatívumként egy súlyos, „hárompontos” helyesírási hibát tudok csak felhozni spoiler (az én időmben egy ilyenért már négyes járt az érettségin). Jöhet a folytatás!

>!
GooBo, Hosszúvölgy, 2019
112 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156074003 · Fordította: Kóbor Róbert · Illusztrálta: Lee Garbett
FélszipókásŐsmoly >!
Robert Venditti: X-O Manowar 2. – Ninjak közbelép

Közvetlenül ott folytatódik, ahol az első kötet zárult. Dáciai Aric igyekszik elvonulni az idegenné vált szülővilágán, de a páncélt vissza akarják kapni az űrlény borágok – spoiler –, így hát ki lehet találni, hogy továbbra is leginkább az akción lesz a hangsúly. Méghozzá micsoda akción! Egy MI-6 specialistára, Ninjakra spoiler bízzák a feladatot, hogy kézre kerítse a páncélt és elfogja a viselőjét spoiler. Éles eszű profi bérgyilkos, aki ügyesen rögtönöz, cselezik és taktikázik, tele van különleges kütyükkel, és rendkívül eltökélt (persze 4 millió font „van az a pénz”). Aric hozzá képest otromba, „mint egy bontógolyó”, ám kétségtelenül legyőzhetetlen a páncéljában. Erő és intelligencia küzdelme. Ennek ellenére a fordulópont nem abban jön el, hogy ki győz le kit. Visszatekintésekből jobban megismerhetjük Aric múltját és (roppant egyszerű :D) jellemét, vele együtt a borágok (földi) múltját is. Hamarost kiderül, hogy a valódi tét a földiek túlélése, mert ultrafény sebességgel közeledik a borág inváziós flotta…

A magyar változat folytatja remek hagyományát: a részek borítói egészoldalasak, feliratoktól mentesek, a nyitóoldalakon olyan illusztrációk kaptak helyet, amik még az eredeti deluxe HC-ban vagy a TPB-ben sem szerepeltek így. Szívből jövő gesztus, hogy megemlítik a GooBo képregényrajongókat az impresszumban. :)

Szövege jó, olvastatja magát, igényes munka továbbra is – noha a lektor lehetett volna figyelmesebb, a bakik nem zökkentettek ki az élményből. off

A történet kap egy (átmeneti) nyugvópontot e kötet végén, így az első két X-O Manowar önmagában is kerek olvasmányként működhet. Érdemes beszerezni – akár a legközelebbi @GooBo napon, az elsőn igencsak emlékezetes Valiant-központú eseményt hoztak össze a srácok. ;)

Dominik_Blasir>!
Robert Venditti: X-O Manowar 2. – Ninjak közbelép

Míg a Kard által inkább egy bevezetőnek érződött, addig a Ninjak közbelép emel a téteken, hogy egy összetett és izgalmas cselekmény darabjait kezdje megformálni.
Egyre több minden derül ki a borág invázióról és egyáltalán, arról a Földről, ahol az események játszódnak – bár egy ponton elkezdtem félni, hogy nagyon hosszú párbeszédekben fognak a szereplők egymásnak mesélni különböző információkat a háttérről, de szerencsére Venditti abszolút természetesen illesztette be ezeket a történetbe. Ninjak megjelenésével pedig érezhetően tágított egyet az univerzumon: már nemcsak Aric, a páncél és a közvetlenül velük történt események a fontosak, hanem hogy a feltűnése mit indít el a világban, hogyan hat más szereplőkre, miként kell másoknak reagálniuk erre. Szimpatikus, hogy ilyen „kicsiben” kezdenek az alkotók és innen haladnak a tágabb perspektíva felé – azt hiszem, a következő részekben lesz még lehetőség nagyobb volumenű eseményekre.
Bővebben: http://ekultura.hu/2019/11/22/robert-venditti-x-o-manow…

Paco_Queruak>!
Robert Venditti: X-O Manowar 2. – Ninjak közbelép

Az első kötet is jól indult, de igazán ebben domborodnak ki az X-O Manowar erényei:

"Robert Venditti sztorija legmagasabb szinten űzött, elképesztően szórakoztató ponyva. Egy évszázadokon átívelő, idegeninváziós sztori világszintű összeesküvéssel, űrcsatákkal, a Predator-filmeket idéző dzsungeles akcióval, egy időutazó-űrbarbárral és egy nindzsa James Bonddal a főszerepben.

Ez a képregény egyszerűen pörög, mint a Black & Decker!

Ám az üresjáratot nélkülöző, akciódús cselekmény nem megy a világépítés és a karakterek rovására sem. Jól lehet, hogy a szereplők egyelőre kissé egysíkúak, ám mindegyikük, markáns (archetipikus jellegű) figura, akik nagyszerűen működnek egy ilyen, akcióorientált sci-fi kaland részeként. Tiszta, jól érthető motivációval és ezekből eredő logikus, karakterazonos döntésekkel rendelkező figurák."

Kritikám az első két kötetről: https://roboraptor.24.hu/2019/10/27/x-o-manowar-keprege…

Hegedűs_Gábor>!
Robert Venditti: X-O Manowar 2. – Ninjak közbelép

Nem vettek vissza a sebességből, van akció, lendület és izgalom bőséggel.
Nagyon érdekes történet, teljesen jól megválasztott főhős, nekem nagyon tetszett! A történet nem gyerekes, meglehetősen „darálnak”, hullanak a szereplők sorban. A kivitelezés (rajzok, fordítás, papírminőség) szintén nagyon igényes, lelkesen ajánlom mindenkinek!


Népszerű idézetek

FélszipókásŐsmoly >!

– Senki nem állíthatja meg, ami jön. Még maga sem.
– Az én oldalamon egy ötödik századi barbár áll egy földönkívüli harci páncélban. Egész jók az esélyeim.

X-O MANOWAR #8 – Vauxhall Cross

FélszipókásŐsmoly >!

– Hogy szándékozik megküzdeni a fegyverrel?
– Semmi ilyesmit nem szándékozom tenni. „Őfelsége titkosszolgálata.” A szigetek legjobban őrzött titka az ügynökség intelligenciája. Nem találkoztam még olyannal, aki igazolná a létezését.

X-O MANOWAR #6 – Titkos gyűlések


Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!
Zac Gorman: Rick and Morty 1.
Paul Tobin: Prometheus: Tűz és kő
Alexander Freed: Star Wars: The Old Republic 3. – Az elveszett csillagok
Henry Gilroy: Star Wars: A klónok háborúja – Titkos küldetés
Jody Houser: Stranger Things 1. – A túloldalon
Mark Verheiden: Lidérces utazás
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 2.
Todd McFarlane: Spawn: Kezdetek 1.