Borkészítés ​barrik eljárással 0 csillagozás

Robert Steidl – Georg Leindl: Borkészítés barrik eljárással

A könyv tudományos alapossággal, de a kezdő borászoknak is érthetően ad útmutatást a barrikolásról, erről a sokrétű, nagy szakértelmet és tapasztalatot igénylő borkészítési eljárásól. Célja, hogy a legfontosabb kritériumokat és a helyes döntési alapelveket adja azoknak a gyakorlati szakembereknek a kezébe, akik emellett a borkezelési eljárás mellett döntöttek.
A barrikolás olyan borkészítési eljárás, ami karakteres aromát kölcsönöz a bornak. A hordó faanyagának kiválasztása, a borban lejátszódó folyamatok és a befolyásoló tényezők ismerete a tárolás során, mind-mind nagyon fontos a bor optimális kezelése szempontjából. Ehhez az optimális kezeléshez ad útmutatást a kötet.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Borász Akadémia Mezőgazda

>!
Mezőgazda, Budapest, 2010
80 oldal · ISBN: 9789632862248 · Fordította: Nagy Ákosné

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Lelkes Lajos (szerk.): Magyar borhagyományok, borivási szokások
Giles Kime: A bor titkai
Sztanev Bertalan – Kendéné Toma Mária: Borkedvelők kézikönyve
Hajós Gyöngyi (szerk.): Borok könyve
Csoma Zsigmond – Magyar László András: Magyar füves- és gyógyborok
Danny May – Andy Sharpe: A bor mindentudó nagykönyve
Katona József: Magyar borkalauz
Stuart Walton – Brian Glover: The Ultimate Encyclopedia of Wine, Beer, Spirits and Liqueurs
Boruzs János – Boruzs Jánosné: Borlexikon
Kevin Brauch: Szeszről szeszre