A ​halál árnyékában (Aliens 5.) 42 csillagozás

Robert Sheckley: A halál árnyékában Robert Sheckley: A halál árnyékában

AR-32
Kietlen bolygó valahol az ismert űr legkülső peremén. Sziklás felszínét szinte szünet nélkül viharok korbácsolják. Ilyen helyen élet nem is létezne… Egyvalami azonban mégis megvetette itt a lábát. A kisebb-nagyobb kavicshalmok közt hatalmas idegenfészek magasodik. Groteszk, baljós formájával mintha maga lenne a pokol kapuja.
Minden értelmes lény messzire elkerülné ezt a bolygót, most mégis egy űrhajó közeledik hozzá. Fedélzetén végsőkig elkeseredett emberek kis csoportja szövi álmait gazdagságról és boldogságról. Azért jöttek, hogy megszerezzék az idegenek féltve őrzött kincsét, mely gyökeresen megváltoztathatná nyomorúságos életüket. Csak egy eshetőséggel nem számolnak: aki elbizakodottan ennek a világnak a talajára lép, az jobb, ha fölkészül a legrettenetesebb halálra.

>!
Szukits, Szeged, 2012
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634972297 · Fordította: Németh Attila
>!
N&N, 1996
292 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638554835 · Fordította: Németh Attila

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

xenomorf (alien) · Howard Phillips Lovecraft


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Carsus>!
Robert Sheckley: A halál árnyékában

Haladjunk kívülről befelé.
Az új kiadás borítója Space Jockeyt ígér, de aztán mégsem. Ha közelebbről vizslatom a képet feltűnik, hogy a humanoid feje búbján szőke sörte meredezik, s bár eddig csak kopaszokat láthattunk ebből a fajból miért ne lehetne köztük hajas is?!
Na körülbelül ennyi amit el lehet mondani erről a könyvről.
Na jó csak vicceltem.
A Királnyő nevében című remek után hőseink itt is szuperpempő szüretre indulnak, ami kissé meglepett, hisz nem gondoltam volna, hogy Bischoff regénye után még bárki is fog foglalkozni a xenokirálynő válladékával.
Aktuális, zátonyrafutott karrierű tudósunk (nevezzük Stannek) ajtaján bekopogtat a szerencse Julie, a mindenre elszánt tolvajnő formájában ( sebhelyes arcával és lehengerlő modorával azt az érzést keltette bennem, hogy egyenesen Alexandra Kozlowsky érkezett meg az előző kötetből, de sajnos tévedtem. Ez a Julie nem Alexandra, pedig erősen hajaz rá. )
A terv megszületik a csapat összeáll, kezdődhet is a nagy pempőgyűjtő kaland, a fedélzeten egy kiégett kapitánnyal, egy androiddal néhány bűnözővel, no meg egy xeno robottal. Vaó. Xeno robot? Igen. Teljesen szuper, egyedi ötlet; Aztán amikor megszólal a xeno robot, akkor kétségbe esek, hogy vajon mi mindent tudhat még Norbert?! ( A gyorsan fogyó fejezetek végére kiderül, hogy bizony Norbert igen sokmindent tud. )
Igaz volt a regényben pár logikai bukfenc, meg üres járat, de rosszabb nem volt az eddigieknél. ( Mondjuk jobb se )
3,5-4 között ingadozik.

Rendbonto>!
Robert Sheckley: A halál árnyékában

Nem azt mondom erről a könyvről, hogy rossz, de a jótól elég messze van. Egy előnye volt, hogy a sok párbeszédnek és rövid fejezeteknek köszönhetően baromira gyorsan lehetett vele haladni. A sztorira az nem is volna annyira pocsék, mert szépen beleillik az Alien univerzumba, amit kreáltak, viszont nem használták ki a lehetőségeket. Semmi újat, semmi meglepőt nem kaptam. Igazából szinte mindent előre kitaláltam, ami nem volt nehéz, mivel a karakterek olyan klisések voltak, hogy az már szinte fájt. Olvastatta magát a könyv, csakis ezért a 3 csillag, de amúgy elég gyenge. A vége az tetszett is egyben, meg nem is. Egyetlen szimpatikusnak mondható karaktert emelnék csak ki, az pedig az android. Ő is valszeg azért, mert nem voltak érzései, csak csinálta, amit kellett, meg nem voltak idióta beszólásai.

tomi0803>!
Robert Sheckley: A halál árnyékában

Nem a legjobb alien-könyv, az biztos, de azért annyira nem rossz. Bár a robot xenomorfon azért néztem picit, hogy ezt most komolyan gondolják-e, de elfogadtam, továbbléptem. Az jobban zavart, hogy minimum 150 oldalon keresztül próbálnak egyáltalán eljutni arra a bizonyos bolygóra… A 3-5 oldalankénti fejezetváltások elég furcsák voltak, volt hogy 1 oldal volt 1 fejezet, azt még mindig nem értem, miért nem lehetett költeni még hozzá vagy összerántani valamivel.


Népszerű idézetek

Blissenobiarella>!

Hideg volt aznap éjjel. Mintha széldémonok kergetőztek volna föl s alá New York utcáin, a magasan csüngő holdnak süvöltözve, mint Howard Philips Lovecraft boszorkányai.

2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Howard Phillips Lovecraft
Blissenobiarella>!

Magas volt, és furcsán elméretezett arcvonásai ellenére viszonylag jóképű. Ha hús-vér ember, valószínűleg azt mondják rá, olyan képet vág, mint egy fenékbe rúgott tyúk. Mivel azonban szintetikus volt, a szemlélődő csak arra gondolhatott, hogy valamit elrontottak a gyárban az arcforma kiöntésénél.

28. fejezet

Blissenobiarella>!

Norbert előrehajolt, a zárszerkezetre összpontosított, és átkapcsolt röntgenlátásra.

48. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: xenomorf (alien)

A sorozat következő kötete

Aliens sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Bischoff: A vadászok bolygója
Alan Dean Foster: A bolygó neve: Halál
Stephen King: A búra alatt
Paul Monette: A Ragadozó
Stephen King: A Setét Torony – A hármak elhívatása
R. J. Hendon: Nightingale
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Stephen King: Álomcsapda
Stephen King: A rémkoppantók
Nathan Archer: Betondzsungel