A ​lenyűgöző Thor 35 csillagozás

Robert Rodi: A lenyűgöző Thor

Ego, az eleven bolygó a naprendszerünkbe érkezett, ami kis híján végzetes erejű viharokat kelt a Föld minden pontján. Vajon mi köze az öntudattal bíró planéta érkezésének a Gyűjtőként ismert kozmikus entitáshoz? Thor, a mennydörgés istene ered a rejtély nyomába, mielőtt Ego látszólag rendíthetetlen törekvései az emberiség végéhez vezetnek.

A gyűjtemény az Astonishing Thor 1-5. számát tartalmazza.

Eredeti cím: Astonishing Thor

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel Képregénygyűjtemény Hachette Hungary

>!
128 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Mike Choi

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Thor · Heimdall


Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Nikymeria P>!
Robert Rodi: A lenyűgöző Thor

Az eddigi Thor képregények nem nyűgöztek le. Ez sem.
Valahogy nem leszünk barátok. Sajnálom.

fowler P>!
Robert Rodi: A lenyűgöző Thor

Újabb Kingpin-ismétlés, ezúttal a 2013-ban a Marvel+ lapjain megjelent Lenyűgöző Thor minisorozat. 7 évvel ezelőtt sem értettem igazán, miért ezt választotta Harza Tomi, de akkor legalább ott volt a második Thor-mozi hájpvonata, amire felült ez a sztori. Hát, idén már nincs se Sötét Világ, se Végtelen Háború, még nincs Love and Thunder és Guardians of the Galaxy vol. 3., szóval nincs aktuális mozis kapcsolódás… így marad maga a sztori, ami egy vékonyka, de szép, de leginkább se íze, se bűze kötetet eredményez, amiről ugyan már a bevezetőben leírtak alapján tudható, hogy szándékosan nem zavar be egyik a megjelenésekor futó Thorténetnek (bocs…) sem, de pont ennek mentén lesz jellegtelen és némiképp felesleges egyszerre. Persze klassz, hogy Thort itt aztán tényleg nem kötik sem halandó, sem isteni, sem mágikus korlátok, előtte a végtelen kozmosz… na de akkor meg már merjünk valóban nagyot álmodni. Szóval ez a kötet engem kicsit sem nyűgözött le. Inkább jött volna ki Straczynski Thor-sorozatának második kötete…

Dávidmoly >!
Robert Rodi: A lenyűgöző Thor

A hullám csupán víz. A szél csupán lég. És bár a villám tűz… …akkor is felelnie kell a mennydörgés szavára.
*
Íme az én Dodekaéder galériám! Mindegyik egy zsebuniverzumot magában foglaló tesseract szerkezet.
*
…ez számodra csak egy szokványos nap, nem igaz?

Reménytelien indul, de a vége annyira gagyi… az a fajta vacak vásári bóvli, amit világvégi búcsúkban szoktak törött zöldséges rekeszre terített viaszkosvászonról árulni. Kár érte, ebből az spoiler dologból ki lehetett volna hozni valami igazán emlékezeteset is.
A képi világ is nagyon egyeletlen színvonalú, néha szép (Zefír), néha borzalmas.
Két és háromnegyed eleven bolygó az ötből.

FélszipókásŐsmoly >!
Robert Rodi: A lenyűgöző Thor

Vékony kötet, így ár-érték arányban igen rossz, ráadásul már egyszer megjelent itthon, szóval ennek beválasztása a hazai sorba jobbára a magyar olvasóközönséggel való kicseszés. :(

A rajzok nem mindenhol nyerték el a tetszésemet (egyik képen még tizenéves fiúcskának látszik a viharisten, a másikon negyvenes háborúviselte férfinak), Zefír és a harcjelenetek ábrázolása viszont szépre sikerült. A borítórajzok között van szokványos, van nevetséges (esetlen félkegyelműnek tűnik rajta Thor) és van kifinomult, festőien művészi (ami például a kötet fedelére is került).

A történet már csak az oldalszám alapján is nyúlfarknyi, viszont önállóan is kerek, nincs előzménye és folytatása sem (elvileg). Kozmikus közegben játszódik, így nincs igazán hatással semmi más történetfolyamra vagy hőscsoportra. Thor isteni hatalmával szabadon játszik, be-bedobál különböző szintű hatásokat, nem igazán világosak a keretek, hogy mire is képes a möjmöjével. Közepesen szórakoztató, nem nagyon hagyott maga után olyan élményt, hogy többre vágynék.

Szerepel benne a Zefír az elementálisok szélúrnője, a Gyűjtő és Ego, az öntudatos bolygó – illetve még két szereplő, akinek a kiléte legyen meglepetés az olvasók számára (nekem is az volt, előtte nem ismertem őket).

Gunray>!
Robert Rodi: A lenyűgöző Thor

Érdekes történet volt, főleg ha mitológián alapul.
A képek fantasztikusak voltak, elnézegettem.

Panda>!
Robert Rodi: A lenyűgöző Thor

Nem egy erős sztori, bár érdekes… beszélő bolygók? Mindenesetre a rajzok kivételesen gyönyörűek és a kevés szöveg miatt nagyon jól el lehet bennük mélyedni…

Morn>!
Robert Rodi: A lenyűgöző Thor

Inkább volt festmények gyűjteménye az univerzumról, mintsem egy történet. Volt egy alapsztorija, meglehetősen fura, kicsit se füle se farka, nagyon összehánytnak éreztem. No meg Ego-t sem csípem annyira, bár filmeken egész jól átjött a karaktere, már ha lehet ilyet mondani egy bolygóról. Azt hittem, lesz itt valami komolyabb is, de egyáltalán semmi egetrengető nem történt. Minden helyrerázódott egy-két oldal múlva, minden súlytalan volt (haha, űrben vagyunk, éérted). A grafika gyönyörű, tényleg, festménynek is beillenének, de hozzá a történet… felejthető.

>!
128 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Mike Choi
FitzwilliamDarcy667>!
Robert Rodi: A lenyűgöző Thor

Hát ez kellően gyenge volt de legalább rövid is szóval nem tart sokáig a szenvedés. Mert ez a kötet kb pont ez, szenvedés. Teljesen indokolatlan történet, Zefír és a Gyűjtő semmit se tesznek szinte a sztorihoz. Tök értelmetlen az egész, és a lezárás se igazán kielégítő, valahogy nem tudok boldog lenni azért mert egy bolygó szétvert egy másikat ami utána a holdja lett.

JGabesz>!
Robert Rodi: A lenyűgöző Thor

Egy könnyed Thor kaland, mely közepes izgalommal és tartalommal szolgál. Egy ilyen igazi limonádé történet, de abból legalább egy kerek egész, ám egész olyan mint az űrben úszó Thor, súlytalan. Nem szoktak rajongani az ilyen festmény szerű rajzolásért, itt viszont teljesen jól illeszkedett a történethez, jó választás volt.


Népszerű idézetek

Dávidmoly >!

Thor: … Lám, Asgard vitéz kapuőre továbbra is rendületlenül áll a posztján, még ha maga Asgard már porba hullt a lába előtt.
Heimdall: Tán hanyagolnom kellene szent kötelességemet, csak mert a város külleme megváltozott, Odin fia?

Kapcsolódó szócikkek: Heimdall · kötelesség · Thor
1 hozzászólás
Dávidmoly >!

A hullám csupán víz. A szél csupán lég. És bár a villám tűz… …akkor is felelnie kell a mennydörgés szavára.

Kapcsolódó szócikkek: szél · tűz · villám · víz
Dávidmoly >!

Zefír: Még mézsört, nagyuram?
Thor: Hogyne, asszony! Tölts mielőtt szomjan halok.

Kapcsolódó szócikkek: Thor
Dávidmoly >!

Ami nem meglep (…) hisz ez nem holmi vándor. Hanem Ego, az eleven bolygó. E planétát tudattal áldotta meg a sors, ám meg is verte a lelkiismeret teljes hiányával.

Kapcsolódó szócikkek: lelkiismeret · tudat
Dávidmoly >!

Taneleer Tivan / a Gyűjtő: Íme az én Dodekaéder galériám! Mindegyik egy zsebuniverzumot magában foglaló tesseract szerkezet. Ezekben tartom a kiállítási tárgyakat, amelyeket nagyságuk miatt nem tudnék múzeumomban megfelelően elhelyezni--


Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Moore: A teljes Watchmen
Kurt Busiek: Csodák kora
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 1.
Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Jeph Loeb: Batman: Hosszú Halloween
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel