Szörnyen ​Titkos Részleg (Szörnyen Titkos Részleg 1.) 38 csillagozás

Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg

Üdv ​ebben a csábosan csápos, szörnyesen szárnyaló világban!

Elliot és barátja, Leslie meg van győződve arról, hogy álmos városukban soha nem történik semmi. Csakis a DENKi-3000 üvegpalotájában zajlik az élet. Igen ám, de a világ ötödik legnagyobb elektronikai gyárának Kutatási és Fejlesztési Részlegébe senki emberfia nem léphet be. Kivéve Archie professzort…

A csillogó üvegtornyok között áll egy titokzatos, ódon ház. Úgy hírlik, innen ered a vállalat összes döbbenetes találmánya, többek közt a periszkalap, a rakétazokni és a transzcukorka. És azt is csak Archie bácsi tudja, mit rejt a ház folyosójának végén az utolsó előtti ajtó.

Egy nap azonban Elliot és Leslie meghívást kap a szörnyen titkos részlegbe! Ahol megismerkednek görnyedt, trollszerű lényekkel, apró szárnyas micsodákkal, amelyek szikráznak repülés közben. És találkoznak hatalmas, szőrös és szarvas nem-emberekkel meg hobkányokkal… Ugyanis ez a részleg telis-tele van bizarr és zseniális… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2014
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155450266 · Fordította: Pék Zoltán · Illusztrálta: Zack Lydon

Enciklopédia 3


Kedvencelte 2

Most olvassa 7

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg

Nagyon bírtuk ezeket a lényeket. Jean Remy és társai nagyon belopták magukat a szívünkbe. Szendével már azon morfondírozunk, hogy miért is nem fedezte fel ezt a sztorit még egyetlen animációs stúdió sem, mert kérem szépen ez a lényvilág, ha a minionok szintjére nem is repülne, de a Szörny Rt.-t lehet leverné.
Nagyon könnyű szívvel ajánlom minden szülőnek, aki valami izgis és jópofát szeretne a gyereke kezébe nyomni, akkor itt van ez a találmányokkal, fura szerzetekkel tele és nagyon szimpatikus főszereplő kölkökkel vezényelt történet. Külön kiemelem a nyomdai munkát, a szép illusztrációkat és a viiilááágíííítós borítót.

Uzsonna>!
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg

Ez szörrnyen jó volt! Érdekes, tele különös kütyükkel, találmányokkal, lényekkel, de mégis ott lebegett egy érzés, ami olyan emberi, a legnemesebb fajtából. Külön tetszett az esszencia kiválasztása a gépekhez (mindig is mondtam, hogy a gépeknek lelkük van! :-)), és jól szórakoztam a humoros részeken. Az illusztráció nekem nem jött be, nem az én világom, és kár, hogy a fejezetek elején lelövi a poént. Viszont nagyon élveztem a fejezetcímeknél a vicces találmányok képeit, hogy csak egyet említsek közülük, ilyen pl. az ess-ernyő (kinyitod, és alatta esik az eső :-))
Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek 10 éven felül, mert az is világosan kiderül benne, hogy a hit mi mindent képes mozgatni! Higgyetek nekem vagy a könyvnek! Mozgás! :-)

AniTiger P>!
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg

Már a megjelenése óta érdekelt a könyv – előfordul, hogy egy-egy sztori különösen vonz, holott nem tudok róla semmit. Tetszett az egész, úgy ahogy van: a titokzatos DENKi-3000, a szülők kaja-kritikusi mániája, a szörnyek, a feltalálós vonal, az esszenciák, a cégfelvásárlás, a titokzatos kém kiléte és a történet vége is. A regény folyamatosan fenntartja az érdeklődést, meglep és nagyon vicces-bájos mindenestül!

A könyvben van valami Cartoon Network-ös. Nem tudom jobban megfogalmazni, de a képi világ, a karakterek, a történet, minden olyan, hogy simán mehetne meseként a CN-en! (Régen mintha lett is volna valami szörnyes cucc, amit bírtam!) Az illusztrációk abszolút illenek a könyvbe, jobbá teszik. Mondjuk nem csak egy illusztrátor dolgozott rajta, hanem egy egész stúdió segítette az árnyékolást, a betűkészletet meg mindent. Nem aprózták el!

Kedvenc részek: A találmánytesztelések. A bombasztadon! Feledhetetlen Freddy. És… az egész könyv!
Kedvenc-kedvenc-kedvenc karakter:
Mindenkit szerettem, de a legjobban a bombasztadont, Reggiet! (Reginald T. Poczak ezredes-tengernagyot)

Rajongás on: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/08/SZTR.html

5 hozzászólás
gab001>!
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg

Rögtön megtetszett, ahogy megláttam. Ráadásul a belbecs legalább annyira megnyerő, mint a külcsín. Megtudhatjuk micsoda találmányok születhetnének, ha egy Szörnyen Titkos Részleg dolgozna rajtuk, aminek a tagjai rendkívül változatos lények. Még egyik „szörnnyel” sem találkoztam korábbi olvasmányaim során, legalábbis ilyen formában semmiképp. A rajzok pedig még élvezetesebbé teszik a kalandokat, biztos csodaszépek lennének színesben. A fejezetek elején egy-egy furcsa találmány képe található, amihez pár szavas leírást is szívesen vettem volna. Persze van gonosz is, aki ellen harcolni kénytelenek hőseink, hogy megmentsék szeretett vállalatukat. Elképesztő fantázia jellemzi az egész könyvet, s eseményekben sincs hiány, egy percig sem pihenhet az olvasó képzelete. Örülök, hogy van folytatás, mert már most hiányoznak a szereplők. Szörnyen izgalmas élmény volt.

>!
Kolibri, Budapest, 2014
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155450266 · Fordította: Pék Zoltán · Illusztrálta: Zack Lydon
altagi P>!
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg

4,5 csillag, de legyen 5, mert ez a. Könyv. Világít. A. Sötétben. spoiler

Marée_Noire>!
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg

Mindent, amit leírtam volna, @Allanon ellőtte az értékelésében, szóval most itt ülök, és azon gondolkodom, ÚÚÚGY ennék egy Freddy féle húsos táskát, MOST! :D
És nyitom is a 2. részt, mert ezt nem lehet kibírni: tudni akarok mindent, főleg Freddyről! :O :)

Jeffi P>!
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg

Szeretem az ifjúsági könyveket és kifejezetten szeretem azokat amik kicsit másak, mint az átlag. A Szörnyen Titkos Részleg, már a megjelenésében is teljesen más, mint egy átlagos ifjúsági regény. Világít a sötétben, ezt még felírat is reklámozza a könyv borítóján. Elsőre persze nem egyértelmű, hogy micsoda is világít rajta. Ahhoz, hogy világítson, persze kell, hogy kellő napfény érje, tehát ha simán leemeled a polcról, ahol a sötétben tároltad, akkor korántsem éri el azt a hatást, mintha magad mellett tárolva, folyamatosan éri a lámpafény, és végül elmész aludni… aztán frászt kapsz, mert világít a borítón lévő szörnyszáj és minden, ami kicsit is sárgás-zöldes beütéssel leledzik. Higgyétek el… félálomban oldalra nézve, kicsit frászt kaptam tőle. Pedig tudtam, hogy világít, csak éppen addig nem bizonyította be ezt.
De nem csak a világító borító az, ami különlegessé teszi a könyvet (bár nagyban hozzájárul ez is), a belső illusztrációk gyönyörűek, részletgazdagok és még a rajzolási stílussal sincs gondom. Nagyon jól oldotta meg az illusztrátor a fejezet kezdő képeket is! Rengeteg spoiler van amúgy mindegyikben, ha jól figyel az ember, bár a fejezet alatti (egy mondatban összefoglalás) is elárul rengeteget az adott fejezet tartalmáról. Viszont nagyon jól lett megalkotva a könyv belülről is, ugyanis, amikor végére érsz, egy fejezetnek NEM látod a következő fejezet nyitó képét sem, sem semmit belőle, akkor sem, ha üres oldalt kell ezért belerakni. Feszültségkeltésnek amúgy nagyon jó, mert általában minden fejezet valami problémával, titokkal, harccal ér végett, és csak azért is tovább lapozol, bármennyire is álmos vagy. Igen, a legjobb lett volna nekem is, ha egy ültő helyemben ledarálom az egészet, de sajnos erre nem volt módom, így volt, amikor kénytelen voltam letenni. Meglepő mód, sosem fejezet végén… akkor ugyanis túlzottan furdalta volna az oldalamat a kíváncsiság, hogy mi lesz. Nem mondhatom, hogy az unalmasabb részeknél, mert számomra az egész izgalmas volt, és cseppet sem unalmas. Fel is került a könyv a kívánságlistámra! (nagy szó, mert általában, olyan könyvek vannak ott, amiket Még nem olvastam, de nagyon szeretném. A Marsi után ez a második könyv, amit olvasás után, legszívesebben újra kezdtem volna… na, jó inkább a folytatását szeretném, de az még nincs).

Bővebben a blogomban : http://jeffi-olvas.blogspot.hu/2015/03/robert-paul-west…

Szimirza P>!
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg

Nagyon tetszett! Jól szórakoztam, jó volt a történet, az illusztrációk, a karakterek, minden! Szóval szörnyen jó volt és szörnyen várom, hogy elolvashassam a reményeim szerint szörnyen jó második részt :))

Allanon>!
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg

Először nem tudtam eldönteni, hogy ebből a káoszos történetből mi lesz. Aztán ahogy haladtam a regénnyel, úgy lett minden egyre letisztultabb, úgy szoktam és szerettem meg a Szörnyen Titkos Részleg lényeit, szereplőit és világát. Bár néhol kicsit gyermekien gusztustalan, de mindenféleképpen egyedi és emberi értékekben gazdag. Jó szívvel tudom ajánlani a kisebb korosztály számára és azoknak, akik szeretik a mesés történeteket. Szórakoztató és lebilincselő. Mikor éppen nem volt a kezemben a könyv, akkor is sokszor eszembe jutott, hogy olvasni kellene.

S_z_a_n_d_i_i>!
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg

Egy tökéletes, könnyed olvasmány, nem csak gyerekeknek. Nagyjából így tudnám leírni a könyvet tömören. A sztori nagyon aranyos volt, és a könyvben szereplő lények pedig fantasztikusak voltak. Külön piros pont, hogy a könyv tele volt rajzokkal, így még könnyebb volt elképzelni a karaktereket. Ja, és világít a sötétben a borító eleje és hátulja. Mennyire menő már?! *-*


Népszerű idézetek

AniTiger P>!

– Az ott az egész világegyetem második legkényelmesebb fotelje.
– A második? – kérdezte Leslie.
A csontropogtató bólintott.
– Gügor letesztelte.
– De miért a második legkényelmesebb?
– A világegyetem legkényelmesebb foteljében azonnal elaludnánk. Gügor csapatának ennél valami lassabb kellett.

200. oldal, 20. fejezet - Amelyben a tesztelés megkezdődik és befejeződik (egy nyüszítéssel)

Jeffi P>!

Elliot először azt hitte, hogy könyvtárban vannak. Az előtér mögött hatalmas terem volt faragott fafalakkal, széles oszlopok tartották a mennyezetet, melyen volt egy hatalmas, kör alakú ólomüveg ablak. Az óriási terem telis-teli volt könyvespolcokkal. Számos, sőt számtalan könyvespolcokkal.
    Keresztben és cikcakkban futottak, lépcsőn fel- és leszaladtak, zsákutcába kanyarodtak. Voltak könyvespolctornyok; könyvespolcvölgyek; könyvespolchidak és -barlangok; még olyan könyvespolcok is, amikből más könyvespolcok bújtak ki szinte könyvespolcfát alkotva.
    Ha ez könyvtár volt, akkor a legzsúfoltabb és legrendetlenebb a világon. Ám a második pillantásra nyilvánvalóvá vált, hogy határozottan nem könyvtár.
    Ugyanis hiányoztak a könyvek.

148. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv · könyvtár
AniTiger P>!

Jól van, gondolta, ha kritikát akarnak, meglátjuk, hogy bírják az igazságot.
– A pirítós… – mondta, majd hatásszünetet tartott és összeszedte a gondolatait – olyan volt, mintha valaki lefagyasztotta, aztán kalapáccsal millió keserű szilánkra törte volna a világ összes fájdalmát, amik az első falattól szaggatták a torkomat. A zabkása? A mélységes csalódás egyszemélyes adagja. – Udvariasan mosolygott. – Megfelel?
Szülei egy pillanatig tátogva meredtek rá.

134. oldal, 13. fejezet - Amelyben Jean-Remy véleményt nyilvánít a leveles tésztáról, és Elliot őszinte kritikát mond

Jeffi P>!

Emlékezett, hogyan készült a felvételi beszélgetésre, az interneten megrendelt minden önképző könyvet, amit csak talált. Felvételi interjú kezdőknek, Felvételi interjú hülyéknek, Felvételi interjú azoknak, akik nem tudják megkülönböztetni a könyöküket a seggüktől. Mindben ugyanazt a tanácsot találta: A nagy napon nézz ki a legjobban! A karcsú, fitt és csinos embereket valószínűbb, hogy felveszik! Még segítőkész (és nyomasztó) rajzokat is közöltek arról, milyen az ideális jelentkező.

124. oldal

3 hozzászólás
Kicsibogár>!

– Ő is feltaláló?
– Olyasmi szakács.

– Az feltalálónak számít?
– Kísérletek. Találmányok. Gőzön párolt rizsgolyó. Mind kémia, nem?

18. oldal

Lunemorte P>!

Archie bácsi soha semmiért nem szokott csak úgy „beugrani”. Megbízható pontossággal felejtette el a születésnapokat, a karácsonyt, a foci- meccseket, vagyis a mások számára fontos dolgokat.

Jeffi P>!

– Az erdei meg vízi nimfákról biztos hallottatok mán. Azok bezzeg híresek, de én mondom nektek, annak idején, jó rég, minden mocsár vót. Folyók? Erdők? Lópikulát! Akkor még mi, sárfalvik vótunk a főnökök, azok a cuki pocsolyalakók meg csak lárvák.
– Öööö… jó, de ez hogy magyarázza a ruhát?
– Mondtam mán, hogy mocsári nimfa vagyok. Az egészről a hajam tehet. – Két kezével beletúrt a hínárszerű hajába, aztán megmutatta az ujjait: zöldesszürke sár borította. – Ez az izé csöpög rólam megállás nélkül. Látnátok a párnámat reggel! A világ legrandább korpája. De hát mit csinálhatnék? Ilyen a természetem.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: nimfa
Lunemorte P>!

Higgadt és szorgalmas mérnöknek bizonyult, azon az elven dolgozott, hogy a babrálás nemcsak javítás, nulláról is lehet babrálni.

Kicsibogár>!

– A kémiai elemek periódusos rendszere – vágta rá Eliot, de aztán alaposabban megnézte. – Vagyis nem.
– Túl sok elem van rajta – mondta Leslie is.
– És az első a hidrogén kellene hogy legyen, nem… a harmónia.
– Az egyáltalán kémiai elem? – csodálkozott a lány.
– Természetesen nem – mondta Lester. – Ez ugyanis nem a kémiai elemek periódusostáblája, hanem a megfoghatatlanok periódusos táblája, vagyis a lénytudomány sarkköve.

152. oldal


A sorozat következő kötete

Szörnyen Titkos Részleg sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az Úrikornisok
Terry Pratchett: Sofőrök
Paul Stewart – Chris Riddell: Vigyázat, sárkányveszély!
Rick Riordan: Neptunus fia
Jessica Townsend: Csudamíves
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Cressida Cowell: A behemót utolsó lehelete
Diana Wynne Jones: A másik palota
Cressida Cowell: Így harcolj egy sárkány dühével
Marcus Sedgwick: Kísértetek és ketyerék