Keresd ​a magad igazát (A hatalom titkai 3.) (Shadowrun 3.) 37 csillagozás

Robert N. Charrette: Keresd a magad igazát Robert N. Charrette: Keresd a magad igazát

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sam csak kezdő sámán, mégis meg kell találnia a módját, hogy eltávolítsa az átkot húgáról. Ehhez azonban hatalmas mágiára van szüksége. A megoldást keresve, eljut egy titokzatos ausztráliai fellegvárba, ahol árnyvadász barátai segítségével megszereznek egy különös varázstárgyat. Sam azt reméli, hogy ez a tárgy hasznos lesz a rítusban. De ahelyett, hogy bármi segítségre emlékeztető dolog történne, váratlanul elszabadul valami ősi és nagyon gonosz – valami ami könyörtelen harcba kezd, hogy megszerezze az uralmat a Felébredt Föld felett. És miközben a gonosz egyre csak nő, elkerülhetetlenül harcba hívva Samet, a húgán ülő átok szintén növekszik, közelebb és közelebb sodorva a lányt a halálhoz. Sam végső kétségbeesésében rádöbben, hogy csak akkor mentheti meg a húgát, ha megtalálja a Hatodik Világ legnagyobb sámánját, a Nagy Szellemtánc egykori vezetőjét – azt az embert, aki talán már nem is él…

>!
Beholder, Budapest, 2002
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639399140 · Fordította: Serflek Szabolcs
>!
Beholder, Budapest, 1994
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638528512 · Fordította: Serflek Szabolcs · Illusztrálta: Joel Biske

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Aliko P
Robert N. Charrette: Keresd a magad igazát

Sam már, mint kezdő sámán húga átkát eltávolítandó újabb utazásra indul. Most Ausztrália felé veszi az útját, ahol egy varázstárgyat megszerezve véletlenül felszabadítja az ősi gonoszt és kezdődnek a zűrök….
A regény egy igazi záró kötet, ahol mindenki megkapja a maga végszavát és lényegében az összes függőben lévő szálat elrendezi a szerző. A második rész kissé kaotikus világa után rendeződnek a viszonyok és az elköszönés már zökkenőmentesen zajlik. Nekem nagy szerelem a sorozat. Igaz nem egy világmegváltó alkotás, de a szereplőket megszerettem, a felépített világot pedig imádtam. Remélem sikerül még pár Shadowrun részt beszerezni és akkor a boldogságom felhőtlen lesz. Tény, hogy ezekben a könyvekben nincs nagy mondani való, de szórakoztatóak és olvasmányosak, így bátran ajánlom őket a fantasy rajongóknak. Szerényvéleményem szerint, ha olvassuk, érdemes egyben nem pedig részenként tenni, így sokkal teljesebb képet kaphatunk.

>!
Noro P
Robert N. Charrette: Keresd a magad igazát

A trilógia vége kicsit elmegy übertáp-világmegmentős irányba, de azért nem rossz a sztori. Főleg, ha valaki szeretne ráhangolódni a Shadowrun világ mágikus aspektusára.

>!
chhaya P
Robert N. Charrette: Keresd a magad igazát

Igazán jó befejezése a trilógiának. Kicsit nehezen pörög fel, mert több mellékágon indul a történet – mintha talán túl sok is lenne, kissé eldarabolódik az egész… De aztán összeáll a kép, a cselekmény előrehaladtával kibontakoznak az összefüggések, a szálak összefutnak, és kiderül, hogy a könyv mesterien van felépítve. Minden kirakó a helyére kerül, a történet pedig kerek egész.

A szereplők részéről ez a nagy rádöbbenések időszaka. Mindenki sokat tanul az életről és saját magáról. Ebben a kötetben látszik igazán, milyen szépen kidolgozottak a karakterek. Az izgalmas sztoriba beleszövi az író a saját elmélkedéseit is, az élet, a világmindenség, meg minden, aztán aki akarja, magára is vonatkoztathatja ezeket. Nem igazán szájbarágós, de élesen elkülönül a jó és a rossz, mint a rendes mesékben. Ez pedig klassz mese volt, az apróbb logikátlanságok és hiányok ellenére is; élvezet volt olvasni.

>!
Somogyip
Robert N. Charrette: Keresd a magad igazát

A szálak összeérnek, mint egy pókháló fonalai… immár egy egész világot fenyegető veszélyt kell helyreraknia a húga megmentésén fáradozó Samnek. A játszmák ismét csak a Hatodik Világ hétköznapi színfalai mögött zajlanak le.
A könyv a sorozat legkiforrottabb része, már nem csak a pörgős akciók viszik el a történetet, hanem pl. részesei lehetünk Sam felkészítésének a végső Nagy Táncra.

>!
Vuvi
Robert N. Charrette: Keresd a magad igazát

A könyv egy fantasztikus utazásnak a kezdete:) egy új világ felfedezése. :)


Népszerű idézetek

>!
chhaya P

Ha az embernek nincs ideje a barátaira, nincs ideje az életre sem.

>!
chhaya P

Jobban szerette, ha az ellenfelei alulbecsülték. Eggyel több előny.

>!
chhaya P

Mindnyájan felelősek vagyunk, hogy a dolgokat jobbá varázsoljuk a magunk és a családunk számára. Mindnyájunknak meg kell tennünk mindent, ami módunkban áll, hogy szebbé tegyük a világot.
– Szebbé saját magadnak?
– Szebbé mindenkinek.

>!
Somogyip

– Szameg! – Kham öklével a fémfalra csapott. – Nem öngyíkosságra jelenkeztem. Feleségem van! Köjkeim! Azok nem bírgyák ki sokáig a papusuk nélkül. Tuggyátok mitötténik, a zork köjkökkel, ha nincs papusuk?

>!
Somogyip

Az öregember arckifejezése gyanakvóvá vált.
– Kutya mondta? Hé hé, amerre te laksz, ott beszélnek a kutyákhoz, angló?
– Mindenhol beszélnek a kutyákhoz. A baj akkor kezdődik, ha a kutyák visszaszólnak.

>!
Aliko P

– Sajnálom, ha csalódás érte. A projekt megzavarása nekem több gondot okozott, mint
önnek.

>!
chhaya P

A mágiában nem lehet biztosra menni. Ebből a szempontból ez is olyan, mint az élet. Az ember megteszi, ami tőle telik, és reméli a legjobbat. Ha összhangban vagy a természeteddel, az energia áramlani fog, és minden úgy alakul, ahogy kell.

Kapcsolódó szócikkek: mágia
>!
chhaya P

Valaha tagadta a mágiát, és úgy vélte, hogy a legnagyobb kívánsága az lehet, ha soha nem kerül vele kapcsolatba. Hitt benne, hogy a mágia nélkül boldogabb lesz az élete. Most már tudta, hogy sem a mágia jelenléte, sem annak hiánya nem volt fontos. Az számított, hogyan bánt azzal az élettel, amivel megajándékozták.

Kapcsolódó szócikkek: mágia
>!
Somogyip

Kham félrebillentett fejjel és összeszûkített szemekkel bámult Janice-re. – Te nem szaszkaccs vagy.
Tagadni felesleges lett volna, de Janice nem tudta, mire akart kilyukadni az ork azzal, hogy a metatípusa felõl érdeklõdött. Így aztán csak ennyit felelt. – Nem vagyok az.
– Akkó mivagy?
Gusztustalan egy fickó. – Azt te nem akarod tudni.
– Ká, honnem ork letté – A fickó félig komolynak tûnt. – Mi orkok kemények vagyukk ám, meg jóképûk is. Ha meg te ojjan vóná, mint mink, nem búttál vóna a zerdõbe.
Ráadásul bosszantó is. Janice felcsattant. – Valamikor ork voltam. De nem tetszett, ezért átváltoztam.

>!
Somogyip

– Mágus mivoltom néhány pozitív változást hozott az életembe.
– Egen? Például micsodát?
– Hát, például megtanultam sokkal jobban énekelni.


A sorozat következő kötete

Shadowrun sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Tricked – Átverve
Christopher Moore: Prérifarkas blues
Lőrincz L. László: Manituk
Lőrincz L. László: Óriások I-II.
Frank Herbert: Lélekvadász
Alan Dave Darel: A Rothadó Hold fiai
Anatolij Sztaszj: Zöld útvesztő
Sherman Alexie: Junior
Tommy Orange: Sehonnai
Charles Frazier: A tizenhárom hold