Az ​újonc (KERUB 1.) 29 csillagozás

Robert Muchamore: Az újonc Robert Muchamore: Az újonc

Egy bűnöző mindenkire gyanakszik, mindenkitől tart, csak a gyereke haverjától nem. Miért is tenné? Mit árthat neki egy kölyök?

Egy terrorista sosem gondolná, hogy a szomszéd kissrác bepoloskázta a szobáját, meghekkelte a gépét és lemásolta az iratait. Ő is a KERUB-nak dolgozik.

A KERUB különleges ügynökei tíz-tizenhét évesek. A való világban élnek. A felnőttek figyelmét kijátszva nyomoznak; bűnözőket, terroristákat juttatnak hűvösre.

Hivatalosan nem is léteznek.

Robert Muchamore, az immár tizenöt országban kiadott sorozat írója egyes bírálói szerint abszolút pszichopata. KERUB-regényeinek világa kegyetlen, szókimondó, brutális. Terroristák, drogdílerek, agresszív rendőrök és szadista kiképzőtisztek. Árvaházakból levadászott KERUB-ügynökök, akiknek nem adatott meg a gyerekkor. És akiknek nincs más esélyük az emberi életre, a túlélésre, csak a KERUB. Feltéve, ha túlélik az aktuális bevetést.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
334 oldal · ISBN: 9789633832615 · Fordította: Vágó Anikó
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2007
334 oldal · ISBN: 9789632540009 · Fordította: Vágó Anikó

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Mes>!
Robert Muchamore: Az újonc

Nálam ötösre vizsgázott. Nagyon jó ifjúsági kalandregény, ha 13 évesen olvasom benne lenne a kedvencek között. Rögtön elkap a könyv, és nem ereszt. Az író stílusa jó, a legjobban az jött be, hogy senkit nem akar csak jónak vagy rossznak feltüntetni. James egy jól eltalált figura, és Burce és Kyle is igazán jól megírtak voltak, Kerryt. és Amyt nagyon bírtam.
Izgultam, és teljesen kikapcsolt amíg olvastam. Sajnálom, hogy nem jelent meg következő rész.
A borítóért is jár az öt csillag.

Baraby P>!
Robert Muchamore: Az újonc

Ne tévesszen meg senkit ez a gagyi kobrás borító és a fülszöveg második fele, ez egy izgalmas ifjúsági regény kémkölykökkel :)

Olvasás közben többször is elfelejtettem, hogy mennyire fiatal a főszereplő (12 éves!), nekem inkább 14-5 évesnek tűnt, de ez nem rontott az élményen. Az alapötlet, a KERUB és maga a kiképzés is tetszett. Ráadásul erkölcsi tanulság is jócskán van a történetben, szóval én bátran ajánlom a tizenéves korosztálynak ;-)

Klassz volt. Kár, hogy a folytatást elkaszálták :/
Ilyen borítóval és ezzel a fülszöveggel mondjuk nem is csodálom, hogy nem rohamozták meg érte a boltokat…

Zoltán_Bálint>!
Robert Muchamore: Az újonc

Nagyon tetszett a könyv, nagyon hamar el is olvastam. Izgalmas volt, tetszett az egész a háttérsztori is a Kerubról.

plutyka>!
Robert Muchamore: Az újonc

Nagyon jó kis könyv, sajnos a magyar terjesztését totálisan elszúrták. Aszongya a fülszöveg, hogy az írója pszichopata, ezek után azt várják, hogy valaki is megveszi a gyerekének??? Aki a fülszöveget írta, vagy utálja az írót, vagy a fordítóját vagy bele se nézett…ez egy kamaszkönyv, felnőtteknek túl gyerekes, de ilyen ajánlóval elásták, az biztos. Semmivel sem horrorabb a sztori a Harry Potternél, sőt, és még „mondanivalója” is van, ne bízz meg minden felnőttben és a család, a közösség fontos, össze kell tartani, stb, ilyesmi.
A fordítás remek, jól hozza a humort, a tiniszlenget, nagyon szívesen olvasnám a folytatást, de persze nem lett sikeres, így nem lesz:-(
nagyon fejbe csapkodnám, aki ezért felelős :-(

mamono>!
Robert Muchamore: Az újonc

Ezt a könyvet aztán gyorsan kiolvastam. És néhány részletet leszámítva egész fordulatos és izgalmas volt. Hozzáteszem, nem biztos, hogy az én korcsoportomnak íródott volna a történet, de attól még elég érdekes.
Az alapötlet jó volt, végül is nem újdonság ha valakit kicsit is érdekel a történelem, de viszonylag eredeti lett. És érdekelt is, bár kicsit hihetetlenek voltak a kémek szerepében a gyerekek. Meg ez az egész le meg felminősítési rendszer.
Ugyanakkor azt is megértem, miért tekintik a szerzőt egyes bírálói pszichopatának, ugyan már ezek csak gyerekek, mit várnánk el tőlük… És nem senki ne jöjjön a második világháborúval és a francia gyerekekkel… Van különbség egy nagy betűs VILÁGHÁBORÚ, és a mai világ között. (Legalábbis remélem.) A kínzásba menő kiképzés, a verések, stb., amiket gyerekek szenvedik el. Nem is tudom, talán még zavarnak is.

jaspi>!
Robert Muchamore: Az újonc

Nagyon jó ifjúsági kalandregény. Olvasmányos, feszes. Nagyon sajnálom, hogy a kiadó nem adja ki a többi részt magyarul. Azt mondják az első rész gyengén szerepelt. Szerintem ebben a borító vastagon benne van…

Dávid_Debreceni>!
Robert Muchamore: Az újonc

Hogy is van a jó könyvvel? Az a jó könyv ami inspirál? Nos ez nem csak olvasása közben gondoltam. Hanem amikor rá csaptam az angol verziókra a további kalandok miatt. Muchamore zseniális érzékkel fogja meg az olvasó kicsi kezét és mint egy Vietnami háború viszi végig a könyvön. Nem nincs pihenő. Még két kör. Mr. Large szavai s az egész hangulata. Lebilincselő. S persze naná, hogy nem hagytam ki, hogy egy alternatív folytatást is írjak neki. Na nekem itt a kincs. Ezért öt csillag.

sasimanó>!
Robert Muchamore: Az újonc

Vannak olyan könyvek amiket jó elolvasni és két hét után már nem emlékezni arra, hogy miről szólt esetleg csak a főszereplő nevére emlékszem. Olyan is van amikre még akkor is emlékezni fogok amikor felnövök, és olyan is amit nehéz elolvasni de később a kedvenc könyvem lesz. Ez a könyv könnyű olvasmány egy nap alatt elolvastam, de mégis ez az egyik kedvencemmé vált.

sakuraa>!
Robert Muchamore: Az újonc

Komolyan mondom, hogy le kellett szedni a könyvről, mert nem akartam letenni. Ha nem lett volna iskola egy nap alatt kiolvasom. Olyan jó volt végre egy olyan könyvet olvasni, ahol nem a felnőttek játsszák a főszerepet, hanem a gyerekek. Mivel még én is gyerek vagyok, ezért nagyon bele tudtam élni magam élni a történetbe, sőt egy kicsit még irigykedtem is, én is szívesen megcsinálnék egy ilyet. A történet jól felépített volt és érdekes, valamint tele volt nagyon jó fordulatokkal is. A kalandok, a kiképzés, a bevetések, minden a lehető legjobb volt, teljesen más, mint a történetek, amiket eddig olvastam. Arról a bizonyos humorról nem is beszélve. Egyszerűen egy nagyon jól megtervezett történet és különleges cselekmény, amiről eddig nem sok író írt (vagy senki).

azoth>!
Robert Muchamore: Az újonc

Ez egy állat jó könyv és fel vagyok háborodva, apukám mesélte, tök elrontották a pszichopatás fülszöveggel, ki veszi így meg a gyerekének, a felnőtteknek pedig túl tinis történet.
Bezzeg a Legyek urát ránk tukmálják, abban sokkal több szörnyűség van.
Remek sztori, szerethető főszereplő, mire beleélném magam a kalandba, vége és nem lesz több rész kiadva :-(


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Rick Riordan: Neptunus fia
Margaret Peterson Haddix: Az utolsó kulcs
Gerald Durrell: Istenek kertje
J. Goldenlane: Napnak fénye
Timothée de Fombelle: Ágról szakadt Tóbiás – A számkivetett
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Alwyn Hamilton: A szultán foglya
Berg Judit: Rumini