Kaizen 41 csillagozás

Változz félelem nélkül!
Robert Maurer: Kaizen

Szeretnénk ​végre tartósan megszabadulni néhány kilótól? Leszokni a dohányzásról? Rendszeres testmozgást iktatni az életünkbe, és amellett ki is tartani? Javítani munkahelyi pozíciónkat, vagy sikeresebbé válni az üzleti életben? Meghittebbé és tartalmasabbá tenni az emberi kapcsolatainkat? Jobban kezelni a minket érő stresszt? Megvalósítani egy régi álmot?
Lehet, hogy több kérdésre is igennel válaszoltunk, hiszen kinek az életében ne lennének olyan területek, ahol szeretne változni vagy fejlődni? Ez azonban sokszor legalább olyan nehéznek és ijesztőnek tűnik, mint amennyire kívánatosnak, és gyakran kudarcot is vallunk a próbálkozásainkban.
A kaizen egy rendkívül gyengéd, de annál hatásosabb és elegánsabb módja a változásnak. A japán üzleti életben hosszú idő óta ismert, de ma már rengetegen alkalmazzák világszerte a magánéletükben is, hiszen még a legelfoglaltabb ember napirendjébe is beilleszthető. Filozófiájának lényege, hogy kis lépéseken keresztül érünk el… (tovább)

Kulcslyuk, Budapest, 2017
206 oldal · ISBN: 9786155281945 · Fordította: Károlyi Juli
Kulcslyuk, Budapest, 2017
206 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155281471 · Fordította: Károlyi Juli

Robert Maurer: Kaizen Változz félelem nélkül!

Egyik barátnőm ajánlotta azzal a tanáccsal, hogy lassan olvassam el a könyvet.

Ez a könyv az egyik legjobb az önsegítő, önfejlesztő kategóriában. Őszinte leszek én ezelőtt sosem hallottam a Kaizen módszerről, de nagyon megfogott ez a “hitvallás”.

Mi emberek általában azonnal szeretnénk elérni a céljainkat. Hányszor és hányszor kezdünk bele egy fogyókúrába vagy teszünk fogadalmat újévkor, amelyeket aztán végül nem tudunk betartani?

Ez a könyv azt mutatja be, hogy milyen apró kérdésekkel, gondolatokkal, tettekkel, jutalmazásokkal juthatunk el a célhoz. A legfontosabb a magunkhoz való türelem fejlesztése és vegyük észre a világban rejlő apróságokat!

Én biztos többször a kezembe fogom venni a könyvet!

Ocukáné_Kaszahara_Mei>!

Robert Maurer: Kaizen Változz félelem nélkül!

Engem eléggé meggyőzött ez a módszer. Korábban is a kis lépések híve voltam, de nagyon jól jött egy könyv, amely megmutatta, hogy lehet alkalmazni ezt a hozzáállást az élet számos területén. Biztos vagyok benne, hogy mind a munkámban, mind a magánéletemben alkalmazni fogom a Kaizen-elveket.

Jeffi P>!

Robert Maurer: Kaizen Változz félelem nélkül!

A könyv alcíme az, hogy Változz félelem nélkül! Részben amúgy igaz a könyvre, hogy erről szól, de azt hiszem sokkal találóbb lett volna, hogy Változz fokozatosan! Vagy valami hasonló dolog, bár tény, hogy elég hatásvadász ez a félelem nélküliség! Ha ez kell, hogy felhívja a figyelmet a könyvre, akkor lelkem rajta, hát legyen.

Miért is olvastam el, ezt a könyvet?
Részben azért, mert szeretem az önfejlesztő, önsegélyező könyveket. Annak ellenére, hogy egy időben rühelltem minden ilyet.
Részben, mert kis alakú és rövidnek tűnt, és szimpatikus volt.
Részben azért, mert menő a borítója, tetszett és a fülszöveg is megfogott.
Részben, mert a fülszövegben benne volt, hogy Japán. Ami amúgy kiderült, hogy ez egy Amerikai elmélet, csak a japánok 1. jobban csinálják, 2. kitaláltak rá egy önálló kifejezést, amivel lett egy frappáns megnevezése a : éld az életedet fokozatosan, kis lépésekben haladj, ne innovatív nagyokba, próbálj észrevétlenül haladni a dolgokkal, hogy nehogy berezelj a nagy változástól, és ez így nem fog téged gátolni -nak :D Most merje bárki azt mondani, hogy a kaizen nem menőbb kifejezés… és mennyivel rövidebb!!

Mindenképpen érdemes elolvasni a könyvet azoknak, akik nem zárkóznak el az “új’ szemléletektől. Kifejezetten tetszett a könyv vége, az, ahogyan a munkahelyekről ír, és az ott lévő ötletelésekről, a kaizen+munkahely kapcsolatáról. Azt hiszem ez volt a kedvenc fejezetem.

Bővebben a blogomban: https://jeffi-olvas.blogspot.com/2018/01/robert-maurer-…

negoti>!

Robert Maurer: Kaizen Változz félelem nélkül!

Nagyon tetszik a kaizen filozófiája, hogy egészen apró lépésekkel haladjunk, és ezt bármire alkalmazhatjuk az életben. Legyen előttünk a cél, de ne akarjunk azonnali és gyors változást, megtanulhatjuk becsapni az agyunkat, hogy elérjük a sikert (bármi legyen is az). Ebben a hipersebességű világban szerintem ez egy nagyon jó módszer. Olyan, amit bárki, de tényleg bárki a magáévá tud tenni és még csak az sem lehet kifogás, hogy nincs rá ideje.

rozsasflamingo>!

Robert Maurer: Kaizen Változz félelem nélkül!

Nem szoktak nagy felismeréseim lenni pszichológiai-életvezetési könyvek olvasásakor, inkább csak önigazolásokat keresek benne és hogy megérthessem a miérteket. Ez a könyv nem is akarja az olvasó önbecsülését vagy világnézetét megváltoztatni, hanem egy olyan technikát ír le és bizonyítja hatékonyságát, ami bárki által könnyen alkalmazható. A kaizen filozófiája közel áll hozzám: biztos kis lépések a cél elérése érdekében. Az életem több területén alkalmaztam eddig is, csak nem tudtam, hogy ennek a módszernek neve is van.
(Gyönyörű a kiadása.)

Krausz_Emma IP>!

Robert Maurer: Kaizen Változz félelem nélkül!

A kis lépések is nagy lépések: rengeteg hasznos gyakorlattal, példákkal illusztrálja a mondanivalót. Biztosan újraolvasom később, leülepedjen a tudás.

amygdala30>!

Robert Maurer: Kaizen Változz félelem nélkül!

Nekem alapvetően tetszik ez a filozófia és úgy gondolom, hogy valóban megoldást nyújthat bizonyos problémákra, elősegíthet változásokat. Bele is kezdtem az alkalmazásába, de egyelőre számomra nem lett sikeres. Talán csak nehéz elképzelni, hogy az ennyire kicsi változatások is eljuttatnak egyszer a célhoz, ezért mégsem kezdtem elég apró lépésekkel a folyamatot. Mindenestre érdekes volt egy új szemléletet megismerni.

karadye>!

Robert Maurer: Kaizen Változz félelem nélkül!

Szuper könyv, ami betekintést enged a japán életfilozófiába. A kaizen módszer lényege, hogy állandó, kicsi javítgatásokkal érjük el a változásokat. Olvasmányos, kézzel fogható ötletekkel.

AnZsu_01>!

Robert Maurer: Kaizen Változz félelem nélkül!

Ha lehetne 6 csillagot is adnék ennek a könyvnek. Nem kizárólag a módszer miatt, hisz annak sikerességét évek múlva tudom majd csak visszajelezni, de a módszer bemutatása, tanítása, használatának illusztrálása szerintem nagyon jól van tálalva. Nem magyarázza agyon, de annyira igen, hogy érthető legyen a módszer hátterében meghúzodó elmélet. A példák sokszínűek, de abszolút életközeliek, bele tudom helyettesíteni némelyikbe a saját „kezelendő” szokásaimat, céljaimat. Úgy érzem leginkább az apró lépésekre bontást kell gyakorolnom, de szerencsére ehhez is ad segítséget a könyv.

Cstimea>!

Robert Maurer: Kaizen Változz félelem nélkül!

A mindennapjaimban alkalmazom már a Kaizen elveket, jó a közérzetem, agyam általában kreatív üzemmódban dolgozik, könnyebben kelek fel, mert értelmes céljaim vannak.
Az agy különböző rétegeiről szóló fejezet a kedvencem. Megismertem jobban az amigdala működését, azóta hatásosan ki is cselezem. Új edzéstervem van. Leszoktam a destruktív gondolatokról, az önostorozásról, hiszen nem megyek velük semmire, csak hátráltatom magam. Felfogtam, hogy sok kicsi idővel sokra megy.
Sokat segített ez a könyv, ajánlom mindenkinek.

Jeffi P>!

Jól jön némi humorérzék, amikor az ember meg akarja változtatni az életét.

110. oldal, 4. fejezet - Kis cselekvések

Kapcsolódó szócikkek: humorérzék

Ne sikeres akarj lenni, hanem értékes. [Albert Einstein]

Kapcsolódó szócikkek: Albert Einstein · értékrend · siker
gjudit8>!

Inkább mondják rólam a halálom után, hogy „hasznos életet élt”, mint azt, hogy „szép vagyont szedett össze”. [Benjamin Franklin]

Kapcsolódó szócikkek: Benjamin Franklin · gazdagság · haszon · idézet · vagyon
melcsicsusz>!

Az élmény attól lesz pozitív vagy negatív, ahogyan abban a pár percben beszélnek az emberrel, amíg a problémáját előadja.

115. oldal 4. fejezet - Kis cselekvések (Kulcslyuk Kiadó, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: élmény
melcsicsusz>!

A kaizen azonban türelemre int minket. Azt kívánja tőlünk, hogy higgyük el: a kis lépések alkalmasabbak arra, hogy leküzdjük agyunk kezdeti ellenállását a változásokkal szemben.

119. oldal 4. fejezet - Kis lépések (Kulcslyuk Kiadó, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: türelem
gjudit8>!

Mindennap tégy valami jót ott, ahol éppen vagy. A kis jótettek együtt megváltják a világot. [Desmond Tutu]

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tutu · jótett
gjudit8>!

A rendszeres ismétlés alapvető fontosságú: amit rendszeresen csinálunk, még ha csak pár másodpercig is, azt agyunk automatikusan fontosnak minősíti, és elkezd erőforrásokat hozzárendelni.

Kapcsolódó szócikkek: ismétlődés
gjudit8>!

Nincs az a jótett, legyen bármilyen kicsi, amely hiábavaló volna. [Ezópusz: az egér és az oroszlán]

Kapcsolódó szócikkek: jótett
gjudit8>!

Az igazi alkotó arról ismerszik meg, hogy mindig képes maga körül a leghétköznapibb és legapróbb dolgokban is meglátni a figyelemre méltót. [Igor Sztravinszkij]

Kapcsolódó szócikkek: alkotó · Igor Sztravinszkij
gjudit8>!

A hosszú, holdog párkapcsolat egyik titka, hogy sok apró gesztussal forduljunk a társunk felé nap mint nap. Sokan azt hiszik, hogy egy gyertyafényes vacsora vagy egy tengerparti nyarlás által lehet újra közel kerülni egymáshoz, de a valódi kulcs a mindennapokban rejlik. [John Gottman]

Kapcsolódó szócikkek: John Gottman · párkapcsolat