Matarese ​klán (Matarese klán 1.) 25 csillagozás

Robert Ludlum: Matarese klán Robert Ludlum: Matarese klán Robert Ludlum: Matarese klán

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Korzika ​vad hegyei között egy őrült elme által kitervelt, a század elején elkövetett szörnyű tömeggyilkosság áldozatai nyugszanak.
Sokkoló, a két szuperhatalom közvetlen konfrontációjának veszélyével fenyegető merénylet áldozata előbb az Egyesült Államok vezérkari főnökei egyesített bizottságának elnöke, majd a szovjet rakétaprogram egyik atyja.
Mi köze a korzikai, Guillaume de Matarese által létrehozott, mindenki tudomása szerint már nem működő egykori politikai bérgyilkos szervezetnek az újabb gyilkosságokhoz? Miért halnak meg sorban a Matarese Tanács örökösei? Ki és miért akarja káoszba dönteni, a nukleáris katasztrófa veszélyének kitenni a világot?
Ahhoz, hogy a kibogozhatatlannak tűnő rejtélyek megoldódjanak, két férfira, két halálos ellenségre van szükség. Brandon Scofieldnak az amerikai, és Alekszandr Talejnyikovnak, a szovjet hírszerzés szuperügynökének nincs más választása, mint félretenni személyes bosszúvágyát, összefogni a gyűlölt ellenséggel, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1979

>!
I.P.C., Budapest, 2004
616 oldal · ISBN: 9636352763 · Fordította: Fazekas László
>!
I.P.C., Budapest, 1995
934 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636350124 · Fordította: Fazekas László

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

linokumiko>!
Robert Ludlum: Matarese klán

Kellett néhány nap, hogy ez leülepedjen kicsit. Nagyon sok információt oszt meg az író az olvasóval, ami normális egy ilyen kémsztori esetén. A hidegháború eszméletlen jó krimi téma, rengeteg-rengeteg kémes, James Bondos, világmegmentős történetnek a táptalaja. De ez a könyv teljesen más. Annyira más, hogy elolvasva felismertem egy-két sémát ami igaz a mi valóságunkra is. Terrorizmus, nagyvállalatok több pénzzel és hatalommal, mint a kormányok, megvesztegethető politikusok…
A könyv olyan méretű cselszövésről és háttérben futó összeesküvésről rántja le a leplet a történetben hogy tátott szájjal olvastam (főleg a végén). Ludlum-nak aztán van fantáziája… Részletesen ki van dolgozva minden egyes szál és a nagy információmennyiség ellenére is teljesen érthető, könnyen olvasható. Minden krimikedvelőnek ajánlom és azoknak is, akik a globális összeesküvéseket szeretik. :)

>!
I.P.C., Budapest, 2004
616 oldal · ISBN: 9636352763 · Fordította: Fazekas László
1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Baraby P>!

A gyümölcslé arra való, hogy vodkával keverjük


A sorozat következő kötete

Matarese klán sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Jason Matthews: Az árulás palotája
Daniel Silva: Az új lány
Eric Van Lustbader: A Bourne-birodalom
Tom Clancy – Mark Greaney: Veszélyzóna
Vince Flynn – Kyle Mills: A túlélő
Alex Kava: Rémület
Douglas Preston – Lincoln Child: Bűnjel
Terry Hayes: Nevem Pilgrim
Maya Banks: Hajnali visszhangok