Holcroft ​szövetség 12 csillagozás

Robert Ludlum: Holcroft szövetség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Szokatlanul ​kezdődik a történet. Még tart a második világháború, amikor egy német tengeralattjáróba több száz gyereket (csecsemőtől 13 éves korig) zsúfolnak be, majd ismeretlen helyre szállítják őket. Teszik mindezt egy alaposan kigondolt terv részeként. Az ötlet néhány náci tiszt fejében fogalmazódott meg, akik szerint a Vezér nem volt elég kíméletlen és elszánt, ezért majd ők a harmadik világháborúval megmutatják, hogyan kell leigázni a világot.
Összegyűjtötték tehát a több ezer, orvosilag ellenőrzött, teljesen egészséges árja gyereket és titokban a világ különböző országaiba szállították, majd hosszú évek kemény és kegyetlen nevelésével olyan közkatonákká képezték őket, akik vakon engedelmeskednek minden felsőbb parancsnak.

Ha tervük sikerül, 20-30 év elteltével az egész világot behálózó, a társadalom minden rétegében jelenlévő, a gazdasági, politikai, katonai és polgári életbe beépült emberek ezrei várják az utasításokat. Ők a „nap gyermekei”, akik ha kell,… (tovább)

A Negyedik Birodalom és Holcroft küldetése címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1978

>!
I.P.C., Budapest, 2001
446 oldal · ISBN: 9636352070 · Fordította: Környei Tibor

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

sika>!
Robert Ludlum: Holcroft szövetség

Hát nem egy Nobel díjjas alkotás, de azért többé kevésbé lekötötte a figyelmemet, kicsit Ludlum könyvei is sablonosak, visszaköszönnek bizonyos alapvető sémák. A befejezés viszont jobb volt mint vártam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Clancy: A kokain akció
Sam Bourne: Igaz emberek
Christopher Golden: Uncharted: A negyedik labirintus
Mario Puzo: A szicíliai
Olen Steinhauer: A Turista
Mario Puzo: A negyedik K
María Dueñas: Öltések közt az idő
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Kenneth Roberts: Északnyugati átjáró