Bourne ​hatalma (Fantom/Bourne 2.) 17 csillagozás

Robert Ludlum: Bourne hatalma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Bourne-trilógia második kötetében ismét élethalálharcra kényszerül Jason Bourne, Robert ludlum legkülönösebb sorsú hőse. Egy honkongi tajpan utasítására elrabolják Bourne feleségét, s ezzel kezdetét veszi a kegyelmet nem ismerő küzdelem a gyilkos gengszterek és a semmivel sem kíméletesebb titkosszolgálatok között. A tét látszólag egy asszony élete, de valójában a hatalom és a pénz körül forog minden a Távol-Kelet véres kulisszái között.
Jason Bourne a hajdani Fantom ismét feltűnik Ázsiában, s ahol ő megjelenik, ott eluralkodik a rettegés és arat a halál… Robert Ludlum kiapadhatatlan fantáziájának köszönhetően egy olyan könyvet adunk az olvasó kezébe, amely lenyűgözően izgalmas folytatása a Bourne-trilóga első kötetének. A befejező rész, A BOURNE ULTIMÁTUMA március végén jelenik meg.

A könyv A fantom visszatér címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1986

>!
I.P.C., Budapest, 2006
598 oldal · ISBN: 9636352999 · Fordította: Csillag Zsuzsa

Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

bokrichard>!
Robert Ludlum: Bourne hatalma

Zavarban vagyok…

Hivatalosan is befejeztem a Ludlum által elkezdett, Lustbader által továbbfolytatott utazást Bourne-niában, már amennyi a magyar szakaszt illeti. :) És hát hogyismondjam…
Nem sokan olvasták, vagy nem sokan jelölték a Molyon is, hogy olvasták volna ezt a sorozatot, és aki olvasta, az is néha sokallja. Most ennél a kötetnél, amivel visszatértem az originalhoz, kezdem látni a különbséget.
Alapjában véve az egész egy valamilyen kategóriás ponyva-akció. Mindenkinek az egyéni ízlése, hogy B vagy alacsonyabb, nekem valahol a B alatt van kicsivel.
Ami az összes Ludlum által írt kötetre igaz, így erre is, hogy sok. Sok, és gubancos. Sok, gubancos, és nehéz. A kevesebb több elve talán itt is érvényesülhetne, és ezt Lustbader is észrevette. Az ő sztorijai egyszerűbbek, megfoghatóbbak, a karakter is kicit más, talán ez ami zavarhatja az olvasókat.

Most erről a könyvről: Visszatért az eredeti Bourne, sokkal terminátorosabb, kevésbé humán alkat, mint az utódok. A hárombetűs korményközeli szervek, a távolkeleti rosszfiúk megint csak jönnek, látnak, csak nem győznek! Izgalmas, akciódús, de hogy nem egyszerű, az is biztos. Túl sok a jóból!
Most már azért várom, mikor lesz újabb Bourne, mert a negatív dolgok ellenére én élvezem, csak most elfáradtam kissé.

Cs_N_Kinga>!
Robert Ludlum: Bourne hatalma

Az első rész jobb volt, de ez se rossz. Más egy kicsit, de ugyanolyan is. Engem nem a hossza zavar, hanem a megszokott karakter hiánya. Nem ugyanolyan, tudom én hogy kell a karakterfejlődés, de az előző részben szimpibb volt. Ennek ellenére is csak ajánlani tudom!!!

gater>!
Robert Ludlum: Bourne hatalma

nem fogott meg annyira mint az első része de önmagába jó történet..


Népszerű idézetek

hope22>!

– Sajnos, uram, én már nem leszek itt akkor. Látom a váltótársam biciklijének a lámpáját lent az úton. Öt perc múlva lejár a szolgálatom. – Lehet, hogy itt várakozom – mondta a tiszt. – Felhők közelednek északról. Ha esőt hoznak, behúzódhatok az őrbódéba, amíg az autóm megérkezik. – Én nem látok felhőket, uram! – A maga látása már nem a régi. – Az is igaz. – A bicikli ismétlődő csengetése törte meg a kinti csendet. A váltótárs a kerítéshez közeledett, míg az őr elkezdte kinyitni a kaput. – Ezek a fiatalok úgy beharangozzák magukat, mintha csak a mennyből jönnének.

480. oldal


A sorozat következő kötete

Fantom/Bourne sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Clancy: A kokain akció
Mario Puzo: A szicíliai
Michael Crichton: Ködsárkányok
James H. Cobb: Sarkvidéki küldetés
Michael Crichton: Kongó
Brent Weeks: Az árnyékvilág peremén
Stephenie Meyer: A Vegyész
Stieg Larsson: A kártyavár összedől
Mark Lawrence: Tövisek Hercege
Steve Berry: A Kolumbusz affér