A ​Negyedik Birodalom 20 csillagozás

Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A hatalmas cölöpműhöz kikötött tengeralattjáró körvonalai egy leszíjazott óriáshoz hasonlítottak, az Északi-tenger hajnali szürkületében már kivehetővé vált az orr lendületes íve. Az üzemanyagtöltő bázis a Helgolandi-öbölben, Scharhörn szigetén épült, jó pár mérföldre a német szárazföldtől és az Elba torkolatától. A szövetségesek sohasem fedezték fel, biztonsági okok miatt még a német vezérkar stratégái közül is nagyon kevesen tudtak a létezéséről. A fémtestű ragadozók kizárólag az éj leple alatt közlekedtek, s csak a kikötő közvetlen közelében, attól pár száz méterre merészkedtek a víz felszínére. Neptun martalóc hada haza-hazatért megpihenni, hogy aztán újult erővel folytassa gyilkos portyázását.

Holcroft szövetség és Holcroft küldetése címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1978

>!
Origo, Budapest, 1990
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637405542 · Fordította: Környei Tibor

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Purple_Ragdoll>!
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom

Többszöri belekezdés után most sem sikerült gyorsan a könyv végére érnem. A történet nagyon jól összerakott, logikusan és strukturáltan felépülő. Mégis hiányoltam valamit, a szereplőket kicsit egysíkúnak éreztem. Azonban végig lekötöttek az események, és alapvetően kikapcsolt és szórakoztatott a regény.

mate55 P>!
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom

Robert Ludlum korai regénye rendkívül izgalmas és érdekfeszítő. A könyv első lapjától az utolsóig folyamatosan fokozódik a feszültség. Egyszerűen bámulatos az a minden részletre kiterjedő alaposság, ahogyan Ludlum a történetet megírta. Méghozzá egy jól átgondolt, a vaskos terjedelemhez méltóan szövevényes regényben, aminek a végére is marad váratlan fordulat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Clancy: A kokain akció
Sam Bourne: Igaz emberek
Christopher Golden: Uncharted: A negyedik labirintus
Mario Puzo: A szicíliai
Olen Steinhauer: A Turista
Mario Puzo: A negyedik K
María Dueñas: Öltések közt az idő
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Kenneth Roberts: Északnyugati átjáró