A ​Fantom (Fantom/Bourne 1.) 79 csillagozás

Robert Ludlum: A Fantom Robert Ludlum: A Fantom

Eszméletlen, több sebből vérző férfi testét mentik ki a Földközi-tenger hullámaiból egy kis ha lászfalu mellett. A falu orvosa heteken át ápolja az idegent, aki végre magához tér. De nem em lékszik a nevére. Nem tudja, kicsoda ő, honnai jött, és hogy került a tengerbe. Emlékezetében csak összefüggéstelen foszlányok, értelmetlen idegen nyelvű mondattöredékek, érthetetlent fájdalmas, gyötrő képek maradtak. Az egyetlen támpont egy parányi mikrofilmdarabka, amelye az orvos operál ki a férfi lapockája alól; a filmen egy zürichi bank neve és egy számlaszám olvasható. Ezen a nyomon elindulva, felgyógyulvaj Zurichben nevet kap az ismeretten férfi: ő lenne Jason Bourne. Jason Bourne, akit feltűnése pillanatától kezdve meg akarnak ölni. S a Jason Bourne nevet viselő férfinak harcolni kell az életéért, az önazonosságáért, az igazságért. Mert az egyetlen remény az életben maradásra, ha megtudja, kicsoda Jason Bourne, és ő maga…

A Bourne-rejtély címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1980

>!
I.P.C., Budapest, 1989
736 oldal · ISBN: 963635006x · Fordította: Félix Pál
>!
I.P.C., Budapest, 1989
836 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633162742 · Fordította: Félix Pál
>!
I.P.C., 1989
840 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637222820 · Fordította: Félix Pál · Illusztrálta: M. Gourdon

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Jason Bourne


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

dagikám>!
Robert Ludlum: A Fantom

Eleinte fogtam a fejem, hogy úristen mit olvasok??Sosem szerettem a lövöldözős, akció történeteket, de ez annyira szövevényes és izgalmas volt, hogy átsiklottam a rigolyámon és kimondottan tetszett, ahogy fokozatosan tért vissza az emlékezete a főhősnek. Csak ámultam, milyen leleményesen vágja ki magát minden helyzetből, illetve mindig megúszta a közel harcokat. Komolyan Jasonen már több lyuk volt, mint egy szitán, de mégis túlélte mindig. :)

Toto12>!
Robert Ludlum: A Fantom

Klasszikus kémregény csak ajánlom Bourne regényt!
A történet megcsavar és szinte levegőbe dob!

Cs_N_Kinga P>!
Robert Ludlum: A Fantom

Ez egy nagyon jó könyv. Az első 80 oldal kicsit unalmas, de a történet megköveteli sajnos. Utána viszont letehetetlen. Ami egy ilyen hosszú könyvnél nem is rossz. Akik esetleg a film miatt szeretnék elolvasni, nagyot fognak csalódni. Szinte még köszönő viszonyba sincs, nem is arról szól. Szerencsémre én még a film előtt jóval olvastam. Szokás szerint a filmnél ezerszer jobb a könyv. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

ChEebor>!
Robert Ludlum: A Fantom

Nagyon hosszú könyv, cserébe izgalmas, érdekes. A társadalomba visszatérő, különleges képességekkel rendelkező amnéziás harcos története többé-kevésbé egyszerűnek indul, de ahogy egyre több és több karakter és titkos szervezet tűnik fel és mutat érdeklődést a főhős iránt, úgy lesz a történet is egyre bonyolultabb és szövevényesebb. És persze közben megannyi félrevezetést, csapdát kell leküzdenie a Bourne-nak elnevezett férfinak, hogy megfejtse a legnagyobb rejtélyt: ki lehet ő?

András_a_László>!
Robert Ludlum: A Fantom

Ludlum-tól megszokott rendkívül pergős, komoly odafigyelést igénylő mű.

Sajnos annyira gyorsan és sok információ kerül oldalanként az ember szeme elé, hogy ha kihagy az ember egy-két napot olvasás közben akkor mire újból a kezébe veszi, hátra kell lapoznia 20-30 oldalt hogy újból fel tudja venni a fonalat.

Mivel a filmet nagyon nagyon régen láttam, így a vég-kifejlett, illetve a „magyarázat” tényleg újszerű volt(bár már olvastam néhány Ludlum regényt). Így bennem is ott volt a végéig az a kérdés, hogy tulajdonképpen „Ki is ez a Bourne”? Sokáig tényleg én is azt hittem amit a karakter hitt magáról. HA a szerző nem vonultatja fel párhuzamos szálakban a magyarázatokat, lehet hogy izgalmasabb lett volna, pontosan ugyanakkor megtudni az igazságot, amikor a főszereplő.

A csattanó a végén nekem eléggé középszerűnek tűnt, hiányzott valami „nemzetközi békét fenyegető” összeesküvés, vagy valami nagyobb durranás… Bár lehet hogy el kéne kezdeni a következő köteteket.

nemgyuri>!
Robert Ludlum: A Fantom

egyik kedvenc regényem, az elsők között volt, amit olvastam, és nagyon elnyerte tetszésemet.

darkfenriz>!
Robert Ludlum: A Fantom

Nagyon fordulatos, rendkívül pörgős izgalmas regény. Hosszú sorozatot nyit meg ez a kötet, én még csak ezt olvastam, és a Bourne-ös filmeket se láttam. Így azért szerintem izgalmasabb :) Mindannyian küzdünk néha zavarodottsággal, ritkább esetben identitászavarral, de ami a főhőssel történik az azért elképesztő. Kiváló leírások, komoly részletezettség. Kiemelkedő könyv.

Tiger205>!
Robert Ludlum: A Fantom

A Bourne-rejtélyez a könyv, – érdekes magyar fordítás a címben.
Pórul jártam, mindkettőt megvettem :(
Attól a mű még szinte tökéletes!

judyt05>!
Robert Ludlum: A Fantom

A filmet már elég rég láttam, de ha jól emlékszem annyira nem passzolnak a mozzanatok, van ami viszont igen. Szerintem itt a film is jóra sikerült. A könyv szintén cselekmény dús és pörgős. Még úgy is érdekes hogy több szálon fut az esemény és egyes eseményeket előre megtudhatunk. Nekem bejött, várom hogy elővegyem a következő részt is. Kíváncsi vagyok ki lesz Carlos, mert erre a filmből sem emlékszem.

gater>!
Robert Ludlum: A Fantom

nagyon pörgős macska-egér harc és kémregény , izgalmas a trilógia legjobbja


Népszerű idézetek

Szilvi_F>!

Nem vallott profira, márpedig ha az elmúlt negyvennyolc órában egyáltalán megtudott valamit önmagáról, az az volt, hogy ő valóban profi. Igaz,fogalma sem volt, milyen területen, de a státus vitathatatlan volt.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jason Bourne

A sorozat következő kötete

Fantom/Bourne sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Steve Berry: A Romanov-jóslat
Tom Clancy: A kokain akció
Felkai Ádám: Para körút
Dan Brown: Angyalok és démonok
Mario Puzo: A szicíliai
Steve Berry: A Kaiser hálója
Daniel Silva: A Moszad ügynöke és az oligarcha
Sidney Sheldon – Tilly Bagshawe: A vakmerő