A ​lélek útja (Navina 1.) 70 csillagozás

Robert Lawson: A lélek útja

Te mit tennél, ha minden, amit szeretsz, ami értelmet ad az életednek eltűnne?
Egy tragikus balesetet követően David Becker nyugodt, boldog élete darabokra hullik. A szerelmét elveszítő, mély depresszióba zuhanó férfi csupán egy megoldást lát maga előtt az öngyilkosságot. Azonban egy rejtélyes látogató felbukkanása mindent megváltoztat.

>!
Trivium, Budapest, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155334245

Kedvencelte 8

Most olvassa 27

Várólistára tette 65

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Katan
Robert Lawson: A lélek útja

Minden könyv 'emlékeztet'. Ez kicsit több mindenre.

>!
kinga72
Robert Lawson: A lélek útja

El nem tudom mondani, milyen mélyen megérintett ez a történet! Számtalan kérdésemre választ kaptam, ami az előző életekkel, karmával kapcsolatos, és nagyon elgondolkodtattak a különböző epizódok. Maga a történet nagyon szép és zseniális módon vannak leírva az események, a tájak és helyszínek, a karakterek, mindez úgy, hogy magam előtt láttam az ősi korokat, az ókori Róma világát, vagy a thermopülai csata borzalmait, vagy a német bárói család kastélyát. A helyszínek gyönyörű háttért adnak az ezernyi bölcsességet árasztó könyvnek – nem túlzás állítani, hogy életem egyik legfontosabb regénye! Aki csak teheti, olvassa el, induljon el erre az útra, mert nagyszerű élményben lesz része, sokat meg tudhat a világról és azon keresztül önmagáról is! Hallottam, hogy hamarosan jön a történet folytatása, karácsonyi regény… alap, hogy elolvasom azt is.

1 hozzászólás
>!
KoŁibri
Robert Lawson: A lélek útja

Sose volt mèg egy könyvvel sem ilyen különös spirituális èlmènyem. Nem azèrt amit közvetített, mert ezekkel tisztában voltam előtte is. Bár szèpsèges utazás volt az amire az èn lelkem is vágyna, egy ilyen merèsz törtènelmi visszatekintèssel.
Nem, ez a könyv most olyan volt, mintha David ès èn egy ponton összekapcsolódtunk volna, ès amikor a kezembe vettem egy èvvel ezelőtt az inkább egy tükör volt. Fèlreraktam pár fejezet után. Èreztem, hogy mèg nincs itt az ideje. Aztán nèhány hónappal kèsőbb kezdett az èletemben kibontakozni az, hogy eljött az idő, el kell engednem anyát, ahogy David Juliet. Közben nèha beleolvastam ès tettem pár lèpèst előre, de csak most tudtam vele a vègère jutni.
Navina utolsó szavai pont azt mondták el, ami bennem is megnyuváskènt felèbredt. Ès most egy hónappal a törtèntek után nem azt látom mit vett el ès mit nem fog megadni az èlet vele, neki ès nekem, hanem azt hogy mennyi sok ajándèkot kaptam ès kaptunk.
Ez a könyv most nekem egy fènylő Navina volt, aki csendesen elkísèrt ezen az úton, amièrt szeretetteljes, mèly hálát èrzek.

>!
Soszy
Robert Lawson: A lélek útja

Imádtam minden szavát :), ezt a könyvet nekem írták :)!! Magával ragadott és nem akartam, hogy vége legyen….pillanatok alatt kiolvastam!! Hiszem és tudom, hogy ez nem egy kitalált történet és aki eljutott már spirituálisan egy bizonyos szintre, annak egy tanulmány lesz ez a regény!! Tiszta szívből ajánlom mindenkinek :)!!

>!
tigi5 P
Robert Lawson: A lélek útja

Elgondolkodtató. Tagadhatatlanul jó, mégis hiányérzetem van. A hosszas leírások közt (közben már elkezdtem a következő könyvét is, s meglegyintett a gyanú: nem építész véletlenül ez a Lawson gyerek?:) néha túl kurtának-furcsának tűnt az életekbe való bepillantás. Valószínűleg nem a könyv hibája, hogy nem találtam a pontot, pontokat, amelyek meggyőznek, hogy tovább éljek. S a legnagyobb kérdés számomra az maradt, vajh miért hazudott Navina spoiler.

>!
Dino86
Robert Lawson: A lélek útja

Kíváncsi voltam, hogy a könyv tud-e újat mondani – hát tudott!
Óriási tanítóerővel rendelkezik. Olvastam már jó pár könyvet a témában, de ennyire jól
még egyik sem írta le a reinkarnációt, az élet felépítését. A könyv rendelkezik azzal a fajta rezgéssel, amit eddig csak a legnagyobb spirituális könyveknél éreztem. Mindenféleképpen megfilmesítésért kiált – a helyszínek, a karakterek bemutatása bámulatosra sikerült. A könyv stílusa magával ragadó és olyan szép, hogy letehetetlenül izgalmasra és érdekfeszítőre sikerült. Mondanám, hogy párját ritkítja, a helyzet azonban az, hogy párja sincs…

>!
Lana89
Robert Lawson: A lélek útja

Érdekes történet melyben szerepet kap a karma, újjászületés, fájdalom energia, ego, és sokmás érdekes dolog ami akár igaz is lehet…
Örülök hogy elolvastam. Elgondolkodtató könyv, ajánlom mindenkinek.

>!
Klaudia96
Robert Lawson: A lélek útja

Amikor elkezdtem olvasni a könyvet és rájöttem, hogy egy számomra nagyon fontos és komoly témát feszeget, akkor elterveztem, hogy egy nagyon hosszú és mélyreható értékelést fogok írni. De most egyszerűen le vagyok sújtva, jó értelemben. A reinkarnáció, a karma, az előző életek, mind nagyon komoly, és nehezen érthető dolgok, ezért is gondolom, hogy ez előtt a könyv előtt érdemes elolvasni Dr. Michael Newton: Leklünk útjai I. c. könyvét. Tudományos szinten, eseteken keresztül ír a reinkarnációról, emberek hipnózisban történő visszaemlékezései alapján, és elég részletesen feltárja azt is, hogy életeink között hol vagyunk és mi történik velünk, hogyan rendeződnek a lelkek csoportba…stb. Azért gondolom, hogy ennek a könyvnek az előzetes elolvasása szükséges lehet, mert a Lélek útja egy konkrét történeten keresztül tanít, ami azért könnyen érthetővé teszi a leírtakat, de mégis a Lelkünk útjai I. könyves tudásom miatt volt számomra még sokkal élvezhetőbb és tartalmasabb az egész. Értettem minden mögöttes szót, tartalmat, MINDENT! :) Persze egy felnőtt ember megérti nyilván akkor is ha nem olvassa el a fent említett könyvet előtte, de azért mégis számomra így az egész más színt kapott, valami sokkal „tartalmasabb” színt, ha lehet így fogalmazni. Fantasztikus alkotás, mélyreható, a lelkemig ért, és rengeteget kaptam általa, nagyon sokat segített. Soha nem szerettem az olyan könyveket, amelyek tele vannak tájleírással, de ebben a műben valahogy nem úgy vettem, hanem megnyugtattak, ellazítottak az utazások során a gyönyörű tájleírások. A bölcsességek a könyvben, az idézetek Buddhától vagy Lao-cetől vagy bárki mástól, mind mind csak még értékesebbé tették az egész könyvet. Ezt az alkotást BÁRMIKOR ha kételyeim lesznek az életemben, a létemmel, az életfeladatommal vagy bármi mással kapcsolatban ha előveszem, és akárhol felütöm ott olyan sorokat fogok találni, amelyek vígaszt nyújtanak majd számomra.
Jó tudni, hogy még íródnak ilyen fantasztikus könyvek! :)

>!
Jade
Robert Lawson: A lélek útja

Lenyűgöző könyv. Ajánlom mindenkinek, akit érdekelnek létünk kérdései illetve, akihez közel áll a reinkarnáció gondolata. Nem az a fajta könyv, amit pár nap alatt kiolvastam, mert időbe telt megemészteni és feldolgozni egy-egy fejezetet. Többször könnyekig hatódva olvastam a történetet. Nagyon valóságosnak hat, mély lelki síkon játszódik.

>!
Redpanda
Robert Lawson: A lélek útja

Nagyon tanulságos a könyv, valóban egy lélek útja, és sok-sok megtestesülésének története.
Érdekes, olvasmányos, néhol felkavaró volt benne az erőszakos életeket és halálokat leíró rész, de bizonyára kellett ez a hatás miatt. Szerintem ez a könyv jó olvasmány lehet olyan embereknek, akik most veszítettek el valakit. Talán egy kicsit segíthet a gyász periódusában.


Népszerű idézetek

>!
Rysonne

…minden szenvedés forrása az ellenállás, a pillanat el nem fogadása.

72. Oldal

>!
Almost_Zed

Minden embernek meg kell tanulnia két alapvető dolgot: fogadni, ami jön, elengedni, ami megy.

>!
Lana89

Fontos és hasznos megtanulni meglátni mindenben és mindenkiben a szépet, a jót. Bölcsebbé és békésebbé válik tőle az ember, az élete pedig kiegyensúlyozottabbá.

146. oldal

>!
KicsiKató

A külső dolgok révén fedezzük fel azt, ami bennünk van, és a belsőnk révén teremtjük meg magunk körül a világunkat. Minden attól függ, milyen vagy legbelül.

>!
leprikon

Jól jegyezd meg, hogy nem a cél a fontos, hanem az Út, melyen eljutsz oda.

241. oldal

>!
Lana89

Julie a legmélyebb és legtisztább szeretetét adta neked, halálával hozzásegített, hogy lelkileg teljesebbé, érettebbé válj. Ő örökké veled marad mindig és mindenhol, mert a szívedben él. Élvezd hát az életed minden pillanatát. Mert az élet csupán egy pillanat… csupán egy pillanat.

>!
Horváth_Kontics_Viktória

Jól jegyezd meg, hogy nem a cél a fontos, hanem az Út, melyen eljutsz oda.

Ha bármi olyan történik veletek eztán, mit nem akartok-pillanat szünetet tartott és szeretetteljesen végignézett az arcokon-előbb fogadjátok el, hogy ami történt, megtörtént. Ne álljatok ellen! Majd jelenjen meg bennetek az Atyától kapott teremtett erő, hogy bármit jobbá tegyetek.

>!
XDóra

Úgy hagytak nyomot egymás lelkében, hogy nem akartak semmit elvárni a másiktól. Nem kívánták, hogy a másik ilyen vagy olyan legyen, mert tudták, hogy a szeretetük olyannyira őszinte és tiszta, hogy nem volt szükség elvárásokra és megjátszásra, csakis az egymást követő pillanatok szépségének éltek.

106.

>!
leprikon

Az idő minden ember életében olyan, akár egy hegyoldalon csobogó patak. Jöhetnek az út során zúgók, vízesések, áthatolhatatlannak tűnő sziklaakadályok, a patak mindig megtalálja az útját, azaz önmagát. Hogy mi az Élet célja, Magojiro? Maga az élet…

241. oldal

>!
Lana89

Tudod, a felismerések olyanok, mint egy-egy meggyújtott mécses egy sötét szobában. Amíg sötét vesz körül, addig minden szobában lévő tárgyat ellenségesnek érzékelsz az ismeretlenségük miatt, félelem, kétségbeesés, majd düh, harag képződik. De ha már elég sok idő eltelt, rájössz, hogy vannak mécsesek is, melyeket meggyújtva fény derül a kis igazságokra. Egyre több és több kis fénypászma világítja be a szobát, mintha apró fénymozaikok lennének, melyek előbb-utóbb kiadnak egy képet. És amikor a szobát teljes fényárban csodálod, rájössz, hogy korábbi félelmeid, haragod teljesen feleslegesek voltak. Felfedezel egy ajtót a szobán, s kilépsz a szabadba. Minden földön élő ember életének lényege ez. Bármit is tesz, bárhol és bárhogyan is él, akármilyen nemiségben is van jelen, az élete alapja az, hogy kis mécseseket gyújtson. Az életet élvezni kell, szeretni a mindennapokat és mindent, ami körülvesz minket, megtanulni elfogadni és hálásnak lenni érte, mert minden azért történik, hogy segítsen nekünk, még ha ez olykor elképzelhetetlen is, David. És soha, egyetlen percre sem szabad elfelejteni, hogy minden azért történik, hogy fejlődjünk. Így lehet tudatosan élni az életet, fényben, nem pedig sötétségben.

145. oldal


A sorozat következő kötete

Navina sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Kren: Kendra életei
Lee Carroll: Kryon égi-csatornából érkezett tanítása 8. – Hazatérés
Czanik Csaba Árpád: Álom-ösvény
Mark Helprin: Téli mese
James Redfield: A mennyei látomás
Paulo Coelho: Az alkimista
Frank E. Peretti: Ez élet sötétsége
Trembácz Éva Zsuzsanna: Amerika! Visszaintegetsz?
Stephen Paul Thomas: A csend kezdete
Mátrai Vanda: Álomkatalógus