Kucsum, ​a mocsok 10 csillagozás

Robert Knight: Kucsum, a mocsok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kucsum, az ork orgyilkos bosszút esküszik, amikor hazatérvén falujába csak sírokat, üszkös romokat, s néhány megnyomorodott túlélőt talál. Céljától még az sem tántoríthatja el, hogy kiszemelt célpontja egy feltörekvő ördögfejedelem, Myorakh kegyeltje, s olyan hatalmakat birtokol, melyek szinte legyőzhetetlenné teszik.
Miközben Laxius, Myorakh bajnoka ismeretlen céljai felé halad, Kucsum állandóan ott van a nyomában, s keresi az alkalmas pillanatot, hogy lecsaphasson…
Útja során azonban nem várt nehézségei adódnak, s bár akadna szövetséges is, Kucsum eddig mindig egyedül dolgozott. Laxius azonban túl erősnek tűnik, így elkerülhetetlen, hogy újabb szereplőket vonjon be a végső összecsapásba.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 2007
184 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639566675

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Robert Knight: Kucsum, a mocsok

Az előzményeknek sosincs egyszerű helyzetük, hiszen úgy kell valami érdekeset alkotniuk (esetleg függő kérdéseket megválaszolniuk), hogy a befejezés már ismert. Nincs ez másképp Kucsum esetén is, hiszen A Káosz Szívéből már tudjuk, spoiler, szóval nála még a motivációja sem volt kérdéses. Bevallom, én a fülszöveg alapján azt gondoltam, hogy a regény a falu lemászárlásával kezdődik, így kicsit meglepődtem, mikor egyből a már javában vadászó Kucsumot kaptam. No mindegy, érdekes volt belenézni az orgyilkos „mindennapjaiba”. Túl nagy fordulatokat ezúttal nem vártam, így helyén kezelve egy szórakoztató Káoszos regényt kaptam.

>!
Cherubion, Debrecen, 2007
184 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639566675
KreinekerHerbert>!
Robert Knight: Kucsum, a mocsok

Egy olyan kis kedvenc amit, az ember nem tud letenni kötelező beszerezni !

Morgen>!
Robert Knight: Kucsum, a mocsok

Nem is tudtam mi ez, csak beleolvastam, aztán azon kaptam magam, hogy a végére értem. Egészen biztosan nem én vagyok a célközönség, talán a 12 éves kisfiúk olvastak ilyesmit 20 évvel ezelőtt, ennek ellenére tetszett. Olvastatja magát, jól megírt történet. Az or(k)gyilkost sikerült megkedvelnem, a világ is jó. A történetben van ugyan néhány zsákutca, köszönhetően annak, hogy a mindig óvatos ork elkövet pár amatőr hibát, ez zavaró kicsit.
Egynek elmegy.

hajo>!
Robert Knight: Kucsum, a mocsok

De rég olvastam már Káosz-könyvet, jó, jó, jó!!!

péter86>!
Robert Knight: Kucsum, a mocsok

Nem mondom, hogy életem meghatározó könyv élménye volt, de egynek elment. A karakter érdekes, a sztori érdekes, a kivitelezés felemás.
Nagyon tetszett a könyv eleje, rögtön pörgés, akcióban az ork (!) bérgyilkos, csihi-puhi, aztán a könyv második harmada kissé ellaposodik. Pedig egy olyan könyvtől aminek a főszereplője egy orgyilkos, joggal várnánk hogy végig fent tartsa a feszültséget, lehet az a bajom, hogy Salvatore Entreri-jén szocializálódtam és az ő útja sosem olyan lapos mint Kucsumé. De szerencsére az utolsó harmadban visszatér a könyv eleji lendület és felpörögnek az események. Aztán hirtelen vége a könyvnek, és kiált, hogy most azonnal vegyem meg a „folytatást”….


Hasonló könyvek címkék alapján

John Caldwell: Káosz
László Zoltán: Nagate
Szép Zsolt: Kárpát Walzer
Fróna Zsófia: Démonok közt
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ
A. O. Esther: Megbocsátás
Tanila Jensen: A félelem árnyai
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: Pokoli balhé
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura