Farkastörvények (The Walking Dead: Élőhalottak 5.) 81 csillagozás

Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 5. – Farkastörvények

Naponta hány olyan óra van, amit nem a tévé előtt töltünk?
Mikor tettünk utoljára valódi erőfeszítéseket azért, hogy elérjük, amit akarunk?
És tényleg szükségünk is van mindarra, amire vágyunk?
Most minden megváltozott. Az anyagias, léha fogyasztói lét helyébe a túlélés és a felelősség lépett. Rettenetes járvány söpört végig a bolygón.
Visszatértek a holtak, és az élőkre vadásznak. Hónapok alatt összeomlott az emberi civilizáció.
A társadalomnak vége. Kihaltak a boltok. Nem hoz levelet a postás, üresen sistereg a tévé.
Meg kell próbálnunk végre tényleg élni – egy halottak által uralt világban.

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Books & Stuff, Székesfehérvár, 2017
144 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158040761 · Fordította: Juhász Viktor · Illusztrálta: Charlie Adlard
>!
Képregény Nagyker, Budapest, 2012
144 oldal · ISBN: 9789638936530 · Fordította: Juhász Viktor · Illusztrálta: Charlie Adlard

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Rick Grimes · Michonne · A Kormányzó (Philip Blake) · Carol Peletier · Dale · Glenn Rhee · Lori Grimes · Tyreese Williams


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Smurfettereads P>!
Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 5. – Farkastörvények

Ez a sztori kicsit másabb, kevesebb a vérengzés, leginkább az emberek viselkedésmódja az adott szituációban jobban kiélezte az író a hangsúlyt, hogy hogyan reagálnak éppen abban a helyzetben, amibe belekeveredtek. Habár a zombik, nem tűntek el teljesen, mert meg megjelennek, de most nem rajtuk van a hangsúly, sem a velük való küzdelmen. Rickék életébe egy fő ellenség került, spoiler Undorító ez A Kormányzó, utálom, mint a sz.rt. A soriban sem a kedvencem, és itt sem lesz az. Gyűlölöm Lorit, piszkosul gyűlölöm, de most már Carolt is. A soriban eleinte kedveltem, de itt egyszerűen utálom most. Ellenszenves egy nő, pedig igazán nem rossz egy karakter, de belegondolni abba, hogy spoiler Egy picit kiakadtam ettől a húzásától, de nem ítélem el teljesen, mert lehet a következő részekben ő is másabb lesz, de kérdem én, hogy hol van már Daryl?! XD Nagyon hiányzik nekem, a soriban nagyon imádom őt, és alig várom, hogy végre ő is felbukkanjon, mert valamilyen szinten hatással van Carolra a soriban is, és lehet ebben is csak jót tenne veled. XD De visszatérve a lényegre… eddig igazán jó ez a része is, és már nagyon várom a folytatást, hogy mi lesz itt még A Kormányzó és Rick között, meg hogyan folytatódik a képregény sorozat a továbbiakban. Csak kissé fura, hogy itt-ott teljesen eltér a kettő a képregény és a sori. Vannak olyan szereplők, karakterek, amik még fel sem bukkantak igazán. Nagyon kíváncsi leszek, hogy lesznek-e olyanok még, akiket a soriból már megismertem, és megszerettem, de elsősorban Darylt kérem, please! XD Eddig nagyon érdekes, és nagyon izgalmas is, ebben is érezhető valamilyen szinten a feszültség is, és a rajzok még mindig baromi jók lettek. Imádom. ❤

link

Keiran_Rowley IP>!
Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 5. – Farkastörvények

Azért van bennem egy kérdőjel, de bakker ez százszor kegyetlenebb volt, mint a sori.

Lanore P>!
Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 5. – Farkastörvények

Továbbra is kedvenc, ez egyértelmű :) Elérkeztünk a Woodbury-s részhez, de kezd egészen más fonalat venni a történet, mint amit a sorozatban megszoktam. Kicsit furcsa, és néha megkavarnak a változások, de ettől még nagyon tetszik! Carolt ki nem állhatom mostmár… valószínűleg nem véletlen, hogy a sorozatban kellett mellé egy Daryl, mert így egyedül igazi borzalom a nő. A Kormányzó viszont még zseniálisabb és brutálisabb, mint valaha. Imádom!

Paulina_Sándorné P>!
Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 5. – Farkastörvények

Még jó, hogy fekete-fehér a könyv. A fiam imádja. Nem rossz a történet, érdekes megfigyelni az embereket, hogyan viselkednek ilyen szélsőséges körülmények között. Mindig megdöbbenek, hogy meddig képesek süllyedni az emberek.

vudura06>!
Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 5. – Farkastörvények

Ez a rész már sokkal jobban tetszett, mint az előzőek. A sorozatban is szerettem azokat a részeket, amikor megjelent a Kormányzó. Magát a csávót első pillanattól ki nem állhattam, de legalább színt vitt az egészbe. Érdekes azt látni, hogy egy ennyire megváltozott világban hogy reagálnak, viselkednek az emberek.

AniTiger P>!
Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 5. – Farkastörvények

Minél közelebb érünk Woodbury-hez, annál jobban utálom a sorozatot! Legyen írva vagy menjen tévében!
Jó persze, ki is érdemelték – A Kormányzóval (The Governor) az élen! Az pasas komolyan beteg…
A kötet elején még azon merengek, hogy mi is lett volna Carol-lal Daryl nélkül a sorozatban, most meg úgy érzem: jaaaaaaaah – látom! Utálható és totál kretén karakter lenne, akár a képregényben! Kiborítanak ezek az érdekes létező / nem létező szerelmi szálak.
Kb. a könyv felénél tartok, amikor rám szólnak, hogy marha idegesítő, hogy folyamatosan hümmögök. Nem vettem észre ugyan, de mi mást tehetnék? A tv sorozatban vannak humoros jelenetek, de minden csupa vér – de ami itt van az horror. Tuti nem lennék Michonne, mert eléggé szívás neki! Azért Rick szenvedése cseppet felderített, bár EZT egyiküknek sem kívántam. Érdekel mi lesz… eléggé eltér a tv és a képregény ahhoz, hogy aggódjak és kíváncsi maradjak.
4 csillag – mert végre bementünk a Kormányzó szobájába.

kkata76>!
Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 5. – Farkastörvények

Mi kell ahhoz, hogy a nép elégedett legyen, vagy legalább is ne nagyon lázadozzon? Tévé már nincs, így marad a kenyér meg a cirkuszi játékok.

Batus>!
Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 5. – Farkastörvények

Eleve annyira vártam már, hogy olvashassam ezt a kötetet, hogy napok óta zombikkal álmodtam. És persze nem csalódtam benne, bár nem mondom, hogy az olvasása közben nem káromkodtam magamban szép cifrákat. A p*cs@ba, hogy semmi nem maradhat kellemes, békés, és boldog…

julicsenge IP>!
Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 5. – Farkastörvények

Huh, ez egyre durvább :D Carol egyre nagyobb gyökér, te jó ég, ilyen hülyeséget, hogy spoiler hahaha :D Kérem a következőt :D

Dominik_Blasir>!
Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 5. – Farkastörvények

Manapság a zombik újabb reneszánszukat élik, úgy tűnik, hogy megunhatatlan az élőhalottas téma, így a The Walking Dead sorozat (legyen szó tévéről vagy képregényről) is ezt a hullámot lovagolja meg, több-kevesebb sikerrel.
A ötödik kötet az arany középúttal próbálkozik meg, az izgalmas, feszült és brutális akcióról érzelmes családi drámára vált, s miközben megtapasztaljuk az emberi természet kegyetlen oldalát, bájosan mereng a világvége utáni újrakezdésről. Furcsa egyveleg, a történetnek nem is tudott minden aspektusa szórakoztatni, de azért a kiömlő belső szervek, vér és agyvelő hihetetlen mennyisége sok mindenért kárpótolt, mint ahogy annak is örültem, hogy a körülményekhez képest realisztikus és hiteles légkör továbbra is fennmaradt – a kiváló rajzok pedig csak tovább növelték az élményt, szuggesztív hatásuk azonnal magával ragadt.
Úgyhogy az apró problémák ellenére is egy színvonalas kialakítású, tartalmát tekintve feszültséggel teli és hitelesen durva kötetet vehetünk kézbe – csak ne félnék attól, hogy egy idő után végleg átvált unalmas szenvelgésbe…
Bővebben ekultúrán.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Smurfettereads P>!

– Azám. Milyen jó lenne például zenét hallgatni… Mintha ezer éve nem hallgattam volna zenét… És erre csak most jövök rá.

4. oldal

Smurfettereads P>!

[…] Tudom, furán hangzik, de nem kell ragaszkodnunk a régi szabályokhoz, mi találhatjuk ki az újakat. Együtt boldogok lehetnénk.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carol Peletier
Smurfettereads P>!

Le a földre! Most!! Nehogy véletlenül lelőjünk benneteket! Induljatok a fény felé! Gyorsan, mielőtt a többi húsevő is megérkezik! Most!
Kik vagytok? Mi a fenét kerestek itt?
Élő emberek vagyunk, te pöcs! Ne kérdezősködj, igyekezz inkább!

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rick Grimes

A sorozat következő kötete

The Walking Dead: Élőhalottak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Mike Mignola: Hellboy 3.
Alan Moore: From Hell – A pokolból
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme-gyűjtemény 1.
Garth Ennis: Prédikátor 1.
Tiziano Sclavi: Dylan Dog – Az élőholtak ébredése
Michele Medda: Lukas 1. – Végváros
Pádár Ádám – Szebeni Péter: Céltalan
Claudio Chiaverotti – Roberto Recchioni – Val Rome: Morgan Lost / Dylan Dog: Vörösszürke fények Londonban
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága