Naponta hány olyan óra van, amit nem a tévé előtt töltünk?
Mikor tettünk utoljára valódi erőfeszítéseket azért, hogy elérjük, amit akarunk?
És tényleg szükségünk is van mindarra, amire vágyunk?
Most minden megváltozott. Az anyagias, léha fogyasztói lét helyébe a túlélés és a felelősség lépett. Rettenetes járvány söpört végig a bolygón.
Visszatértek a holtak, és az élőkre vadásznak. Hónapok alatt összeomlott az emberi civilizáció.
A társadalomnak vége. Kihaltak a boltok. Nem hoz levelet a postás, üresen sistereg a tévé.
Meg kell próbálnunk végre tényleg élni – egy halottak által uralt világban.
Menedék (The Walking Dead: Élőhalottak 3.) 139 csillagozás
Eredeti megjelenés éve: 2005

Andrea · Rick Grimes · Carol Peletier · Dale · Glenn Rhee · Lori Grimes · Maggie Greene · Tyreese Williams

Nekem ez a része is nagyon tetszett, mint az első két része is. :D Gyorsan lehet vele haladni, nagyon olvastatja magát, sőt egyszerűen letehetetlen, az egész sztori teljesen beszippant, és mire feleszmélsz már vége is. :D Az illusztrációk annyira jók még mindig, ahogy a karakterek is, a történet pedig tovább bonyolódik, de még mindig ugyanolyan pörgős, mint az első két része, csak ez kissé inkább nyugisabb mégis egy csöppet, nem túl a sok vérengzős jelenet, de azért akad benne, ahogy zombik is. :D Szórakoztató, és élvezhető is, nekem nagyon tetszett, és már kíváncsi vagyok a folytatásra is, mert ahogy ez véget ért, hát… :D Az író csak még inkább izgalmasabbá tette ezzel a sorit, de nagyon nem szeretem a függővéget. :D

Nos, annyi biztos, hogy ezerszer durvább, mint a sorozat… Ez a rész rendesen felrakott az érzelmi hullámvasútra.

Hát ez totál berántott! Eddig úgy érzem, hogy minden rész jobb, mint az előző volt!

még mindig gyors, de jön egyre több zombiiii:D Furcsa lehet így pár hónap kóma után arra ébredni,hogy a világ megváltozott körülötted, eltűnt mindenki akit szerettél.. és küzdened kell a túlélésért

Ez már egy jó kötet volt, minden helyrerázódott, ami a másodikban nem volt jó. Egyenletes lett a tempó, kellően csavaros a történet. Így kell ezt! Remélem, a folytatás is ilyen lesz. És az a csók! Érdekes volt :)

Fúú, ez nagyon állat volt! :D Hullanak, mint a legyek…És végre megérkeztek a börtönbe, imádtam ezeket a részeket a sorozatban, kedvem támadt újra nézni őket inkább az egész sorozatot :D Majdnem összecsináltam magam, mikor spoiler Ááá nagyon beteg :D
Kicsit még mindig nehéz megszokni a képregény-dolgot, személy szerint életemben nem olvastam képregényt ezelőtt…na meg a rengeteg eltérés…sajnos nehéz elvonatkoztatni a sorozattól. Viszont hála az égnek Tyreese 1000x jobb arc itt, mint a filmben :D

A bevezetés újrahasznosított refrén,
de közvetlenül utána ott lesz a harmadik rész vesézése.
Kezdjük a legalapoknál: nem szeretem a horrort. Egyfelől, mert nem látom találtam még (?) meg az értelmét, hogy miért jó félni és ezáltal lelkileg fosni, másrészt talán mert nem láttam, olvastam igazi, minőségi horrort eddig. Talán a Ragyogás az egyetlen kivétel, ami olvasva, nézve is tetszett, de a pontos okot a mai napig nem tudom, az miért kivétel. (Nem mellesleg, amikor olvastam, szállodában dolgoztam, és az adott, már nem emlékszem hanyadik, problémás emeleten, egy karácsony-szilveszter közötti időszakban tök egyedül flangáltam, se vendégek, se személyzet, amikor az adott, már nem emlékszem hányas szobából valami zaj hallatszott ki. Mondom, a vendégek elől az emelet akkor, nagytakarítás miatt le volt zárva, ha szobalány lett volna ott, akkor meg a szoba előtt állt volna a takarítókocsi. Egyből dolgom lett a büfében!)
Emiatt az ugye már nyolc évesa Walking Dead iránt se támadott bennem semmiféle érdeklődés.
A jómúltkor aztán Ofi barátom, évente csak kétszer ha hazajön Külföldországból, mondta, hogy néznem kell a Walking Dead-et. Mondtam: nem. Zombis. Fúj, zombik! Büdösek és érdektelenek, francot sem érdeklik. Minek akkor? Mert nagyon jó, és a egyáltalán nem a trancsír a lényeg, sőt, az valóban tök érdektelen, válaszolta Ofi, hanem a kapcsolatok, ahogy a normálisok kibaxkurálnak egymással, ki tud és ki képtelen a saját önző érdekei fölé kerülni, no, az marha érdekes! Annyira nem győzött meg Ofi barátom, pedig szoktam hallgatni a véleményére és nagyjából bízom az ízlésében (bár Crichton-ra még nem tudtam rávenni magamat, de Vonnegut-ot úgy uszkve tőle tanultam), s így nem vetődtem rá ezekre a mászkáló hullákra. Aztán december elején a könytárban jártam, és álldigáltam a képregényes polc előtt. Nem először vettem le a WD valamelyik kötetét a polcról, de most az elsővel tettem, és bele is olvastam. Majd nyúltam a másodikért, és jöttek velem. Az első részt hamarosan elolvastam, végignéztem. És szűntek az előítéleteim. Aztán a másodikat is, amiben a szerző rajzolót váltott, ami nagyon jót tett a történetnek.
A téli szünetben a proramok és a meleg szoba keltette lustasá végett nem jutottam el a könyvtárba, de a kiváncsiság türelmetlenséget szült, alig vártam a lehetőséget. Most négy kötet jött velem.
A harmadik rész
Alakul, amiről Ofi barátom mesélt. A harmadik kötet történetének a lényege, hogy a zombi hordák elől menekülő kis csapat egy elhagyott börtönben talál menedéket. Persze nem csak így ukmukfuk, van meló rendesen, mire kitakarítanak, mert rumli van, koszos, szemetes, zombis a komplexum. De találnak négy élő, volt-rabot is. És akkor meg is van a konflktus forrás: bízzanak-e vagy ne bízzanak bennük. Az egyiküket gyilkosság miatt csukták le: fekete fickó, aki megölte a feleségét és annak szeretőjét. „Azóta nem öltem meg senkit” – mondja, amikor gyilkosságok történnek a börtön zombimentes részén. Nem hisznek neki, mert valaki mégis gyilkolt, és az előélet miatt ő a legesélyesebb elkövető.
A háttérben tehát összecsap Rick bizalma az emberekben, és Lori terhességéből is fakadó, hormonális bizalmatlasága. S mkor kinek van igaza. A végredmény aztán megerősít Ofi barátom egyik alapéletelvét: a paranoiások élnek túl. Meg Virág elvtárs szintén örökbecsű megállapítását: „Az a gyanús, aki nem gyanús.”
De itt még nincsen vége, klattyints csak ide:

– Engem nem zavar. Amíg együtt lehetünk, nem érdekel, mit mesél be magának.
– Szóval, főiskolára jártál? Ezt nem is tudtam.
– Egy nyamvadt szemeszter volt csak. Nagyjából egy időben fogyott el a pénzünk és kezdtem el bukdácsolni. A hivatalos verzió attól függ, ki kérdezi.
– Két válasz egyszerre! Megtisztelő!
– Az bizony! Ez a szoba eléggé távol van mindentől. Tényleg biztonságos erre?
– Igen.
– Akkor lássunk is neki, szexi fiú.
– Hmm… Ilyen székben még sosem csináltam.
– Lássuk, sikerül-e a számot nulláról feltornázni háromra. Gyere szépen.
![]() | The Walking Dead: Élőhalottak sorozat · Összehasonlítás |