The ​Heart's Desire (The Walking Dead 4.) 28 csillagozás

Robert Kirkman: The Walking Dead 4. – The Heart's Desire

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The Walking Dead Volume 4: The Heart's Desire includes issues 19-24. The group manages to quell Dexter's rebellion and begin to further secure The Prison. At the same time, a katana-wielding woman named Michonne arrives at the prison seeking refuge. Her arrival quickly causes discomfort among the survivors. Her attempt to start a relationship with Tyreese leads to the first major schism within the group, and Rick is sidelined as leader as the others start to fear for his sanity. The volume ends with one simple proclamation that will forever change the survivors thinking of their own humanity.

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Image Comics, California, 2009
136 oldal · ISBN: 9781582405308 · Illusztrálta: Charlie Adlard
>!
Image Comics, California, 2005
136 oldal · ISBN: 1582405301 · Illusztrálta: Charlie Adlard
>!
134 oldal · ASIN: B007KAXPUU · Illusztrálta: Charlie Adlard

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
Robert Kirkman: The Walking Dead 4. – The Heart's Desire

Már el is felejtettem majdnem, h Carol mennyire gyenge, gyakorlatilag mindig kell neki egy „gazdatest”, amibe belekapaszkodhat.

_SEdina_>!
Robert Kirkman: The Walking Dead 4. – The Heart's Desire

Már a címéből sejtettem, hogy ez a rész nem lesz olyan jó, mint az előzőek.

Rick még mindig a kedvencem, még akkor is, ha sokan úgy gondolják, hogy elment az esze. Pedig szerintem aki igazán őrült itt, az Tyresse, végül is ő ölt meg egy 16 éves kölyköt – amit ráadásul élvezett is – és verte szét Rick képét.

Michonne végre megérkezett és sajnos hatalmas nagy csalódás, egyáltalán nem olyan, mint a sorozatbeli Michonne. Nem számítottam rá, hogy ki fog kezdeni Tyresse-sal.
A nők közül Andrea az egyetlen, aki ér is valamit. Carolt és Lorit már a sorozatban sem szerettem. Maggie egyelőre olyan… semmilyen. Csak Glenn és a „kicsi Glenn” érdekli.
Kíváncsi vagyok az ikrekkel mi lesz.

Jöhet az 5. rész.

Nizaya >!
Robert Kirkman: The Walking Dead 4. – The Heart's Desire

Előbb vagy utóbb mindenki meg fog őrülni, ahogy látom. Egyesek már most elvesztették az eszüket.
Michonne… hagyjuk, nem akarom leírni a véleményemet róla, maradjunk annyiban, hogy egy csalódás, pedig a sorozatban nagyon kedvelem, és egészen más. Carol részéről egy nagyon érdekes szál van kibontakozóban, és meglep, hogy nem vitték át a sorozatba. Kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik az ő története.

Balázs_Erőss>!
Robert Kirkman: The Walking Dead 4. – The Heart's Desire

Kicsit megült a történet. Elcsúsztunk egy olyan vonal felé, ami számomra nem annyira szimpatikus. Annyira nem kötött le, hogy több napba telt, míg átrágtam magam rajta. Aggódok, hogy mi lesz így ebből.

S_z_a_n_d_i_i>!
Robert Kirkman: The Walking Dead 4. – The Heart's Desire

Nagyon tetszett ez a rész is, ahogy az előző 3 is. A sorozatban is a börtönös részek voltak a legjobbak. Ahogy itt is bemutatják, nagyon jó. Lori személyisége is sokal erőteljesebb. Úgy érzem egyre brutálisabb részeket kapunk.

Victorious >!
Robert Kirkman: The Walking Dead 4. – The Heart's Desire

Hát igen, sajnos mindenbe kell rakni romantikát és itt sem maradhatott el.

LRn>!
Robert Kirkman: The Walking Dead 4. – The Heart's Desire

Mindig szívesen olvastam olyan sztorikat, amelyek egy-egy valamilyen oknál fogva beszűkült világban rekedt embercsoport működését mutatják be. Az extrém körülmények és a beszűkült környezet pedig előtérbe hozza az ösztönös viselkedési formákat, megváltoztatja a csoport dinamikáját, és kiváló terepet biztosít egy kis lelkekben való vájkáláshoz – belőlem vajon mi bújna ki, ha egy lakatlan szigeten rekednék egy repülőnyi idegennel? ha a városomra egy áthatolhatatlan bura hullana a semmiből? vagy ha (mint ebben a sorozatban) kitörne a zombiapokalipszis?

A Walking Dead egyik erénye, hogy az emberre fókuszál, egyénként és csoportban egyaránt, s helyenként kifejezetten lényeglátóan tudja bemutatni a pattanásig feszült (sőt, akár el is pattanó), kiélezett helyzeteket a kényszer szülte csoportban. És a rajzok se rosszak, a kontrasztos fekete-fehér megoldások úgyis a gyengéim.

Hogy negatívumot is mondjak, az egyik (engem talán leginkább zavaró) hátránya pedig az ennek a sorozatnak, hogy borzasztó nőképet közvetít. Komolyan, nézzétek meg a női szereplőket – tudnátok közösséget vállalni bármelyikkel is…?

Ez a kötet kicsit túl töményen tartalmazott „szívügyeket” – egy apokaliptikus szappanoperára hasonlít –, de kíváncsi vagyok a folytatásra, hiszen csak úgy röpködtek az indulatok. We are the walking dead!


A sorozat következő kötete

The Walking Dead sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key Master Edition 1.
Neil Gaiman – Steven T. Seagle – Jamie Delano – Garth Ennis: Constantine
Scott Snyder: Batman (vol. 2) 2. – The City of Owls
J. M. DeMatteis: The Amazing Spider-Man (vol. 1) – Kraven's Last Hunt – Fearful Symmetry
Joe Hill – Stephen King – Chris Ryall – Richard Matheson: Road Rage
Bill Finger – Gardner F. Fox – Whitney Ellsworth: Batman: The Golden Age 1.
Mike Mignola: B.P.R.D. – Plague of Frogs 1.
Brian Azzarello: Moonshine 1.
Derf Backderf: My Friend Dahmer
Jonathan Hickman: The Black Monday Murders 1. – All Hail, God Mammon