Válassz ​engem! 9 csillagozás

Róbert Katalin: Válassz engem!

Szeress akkor is, ha fáj!

Egy különös szerelmi háromszög különösen szép története.

Alex úgy szeret valakit, mint az életét, számára nélküle nincsenek holnapok. De vajon bevallhatja ezt az érzést? Vagy minden tönkremegy? Mi ez az erős kapcsolat köztük? Szeretet, vagy valami más, valami több?
Patrik keresi az útját az életben. Anyja halála és apja hideg távolságtartása mélyen megsebezte. Fél a szeretettől, és fél a szerelemtől, számára minden hatalmi játszma. De mi lesz vele, ha elveszíti azt, aki a legfontosabb? Ki a legfontosabb?
Lilla bármit megtenne Patrik vonzalmáért. Harcol a fiúért, és úgy érzi, őt illeti. Ám Lilla Alex húga, aki mélyen szereti a bátyját is, és nem akarja elveszíteni.

Lélegzetállítóan szép, szívbemarkoló regény szerelemről, másságról és útkeresésről. Engedd be a szerelmet, és légy az, aki vagy!

Olvasd el, tetszeni fog, a lelkedig ér!

Szívből, színből, igazán címmel is megjelent.

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575634

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 70

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Caty12
Róbert Katalin: Válassz engem!

Amikor kikölcsönöztem a könyvtárból ezt a könyvet, nem gondoltam volna, hogy melegekről szól. Akkor tudatosult bennem, amikor már a 10 oldalnál tartottam. Sok időben telt, mire rászántam magam, hogy elolvassam és meglepett, mert sokkal rosszabbra számítottam.A végén már drukkoltam Alexnak és Patriknak, hogy összejöjjenek.

>!
ibolya09
Róbert Katalin: Válassz engem!

Még mindig imádom ezt a történetet, az új köntösben is (bár a fülszöveggel nem igazán értek egyet).
Viszont, ha már egy régi novella is belekerült az új mellett, akkor igazán bele tehették volna a másikat is. Szívesen kézbe vettem volna nyomtatásban is.
Az új novella témája meglepett, az egyik szereplője is. Ez a szereplő sajnos, semmit nem változott. Jó volt betekintést nyerni a páros életébe, és kellemes érzéssel töltött el a köztük lévő összhang. Jó volt róluk újra olvasni! :)


Népszerű idézetek

>!
Delena

A feledékenység sava alattomos lassúsággal kúszott fel Alex torkán.

(első mondat)

>!
Delena

Az ír tájszólás elviselhetetlen. Napokig semmit sem értettem, mintha nem is tanultam volna angolul. A gyönyörű oxfordi kiejtés, amit évek hosszú munkája alatt sajátítottam el, itt nem sokat ért. Legfeljebb elnéző mosollyal megkérdezték, hogy angol vagyok-e, és értetlenül hunyorogtam, honnan jöttem. A bátrabbak beismerték, hogy sohasem hallottak az országról. Azok, akik igyekeztek megjátszani magukat, okoskodva hümmögtek, és kissé bizonytalanul mondták: az messze van. Látszott rajtuk, mennyire remélik, nem tévednek. Bólogattam. De akkor is bólogattam volna, ha úgy gondolják, szomszédos velük. Minek szembesítsem őket azzal, hogy semmit sem tudnak hazámról?

114

>!
Delena

-Haragszol rá.
– Úgy tűnik?- mérte végig az apját. Megrándult a szája.- Sok mindenkire haragszom.
– Fiam, ez így nem jó.
…….
-Fontos, hogy kiállj a családod mellett.
– Mi köze ennek a családhoz?
……
-A barátság fontos és nagyon…-a férfi elgondolkozva kereste a megfelelő szót-…nemes érzés. De az veszélyes, ha kisajátítássá válik.
– Nem hiszem, hogy kisajátítanék valakit, aki nincs az országban.

-És mégis megpróbálod- csapott le rá a férfi. – Éveken keresztül ezt csináltad. Elüldözted a húgodat Patrik mellől, és most, amikor kiszabadulnának a te fennhatóságod alól, meg vagy sértve.
– Kiszabadulnának? – Alex összeszűkült szemmel nézett fel. – Soha nem tudtam volna parancsolni Patriknak. Ha akarta volna, én nem tudom megakadályozni, hogy járjanak. De ő nem akarta Lillát. Nem őt akarta.
– Mégis mire célzol?
….
-Vannak emberek, akik elsőre megtalálják az igazit, és utána már örökké azt az embert szeretik.

157-158

>!
Delena

Semmi mást nem kértem karácsonyra, csak a repülőgépet. Anyuék persze ettől függetlenül bevásároltak: kaptam útikönyvet, egy új csizmát, pulóvert, hogy biztosan ne fázzak meg kint és fényképezőgépet. Kényeztettek, mint mindig, de én akkor nem láttam semmi mást, csak kezemben a jegyet, és azt, amit jelentett.

153


Hasonló könyvek címkék alapján

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Rainbow Rowell: Fangirl
Jennifer E. Smith: Vajon ránk talál a szerencse?
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
Leiner Laura: Maradj velem
Szabó Tünde: Rácsok