Nalávia ​titka 20 csillagozás

Róbert Katalin: Nalávia titka

Te mit tennél, ha egy áramszünet leple alatt ikerfiúk lopakodnának a konyhába, és megdézsmálnák a csokoládékészleted? Lenocska bátran szembenéz a betolakodókkal – csak a szemöldökét vonja fel kérdőn, ahogyan anyukája szokta –, és hamar megtudja: a fiúk fentről, egy felhőországból érkeztek. A kalandok azonban akkor kezdődnek, amikor Lenocska elfogadja a testvérek meghívását, és velük tart Naláviába. A lebilincselően izgalmas regényből nemcsak azt tudjuk meg, hogy milyen érzés szivárványon járni vagy felhőbe markolni, hanem olyan fontos kérdésekre is választ kapunk, mint hogy mitől változott meg Nalávia éghajlata, és miért nem segít népén Nala, a szeszélyes időjárású birodalom Úrnője.
Ehhez persze szükség van a gyerekek elszánt segíteni akarására, az „egyidős testvérek” és a „valódi ikrek” különleges képességeire, de még az állatok összefogására is. Ám Nalávia legfőbb titka mégis az erőt adó barátság és a fantázia – ezért érezzük olyan jól magunkat benne mi, lentiek.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Naphegy, 2014
222 oldal · ISBN: 9789639869400

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Navi P>!
Róbert Katalin: Nalávia titka

A 8-10 éves korosztálynak kifejezetten ideális olvasmány. Én így felnőtt fejjel kitaláltam már a legelején a fordulatokat, de így is élvezetes olvasmány volt.
Lena elindul felfedezni Nala világát, de sajnos gondok vannak. Szerencsére hamar összerakja a kirakódarabokat, így egy végső ütközet után minden visszatérhet a rendes kerékvágásba.
Jó volt, érdemes volt elolvasni.

K_A_Hikari>!
Róbert Katalin: Nalávia titka

„Mindig van új kezdet.”

Ha valaki megkérdezi, ki a kedvenc magyar írónőm Róbert Katalin neve biztos benne lesz a felsorolásomban.
De valamiért ez a könyve eddig kimaradt.
Nos, egy igazi, ízig-vérig mesekönyvvel kezdtem a novemberem. :)
Kati úgy látszik, nem csak a komoly témák megírásához ért nagyon, de a mesevilágban is tökéletesen tájékozódik. Az biztos, hogy a bennem lévő gyermeket felkeltette, és ennek nagyon örültem.
Aranyos, kedves, mese egy kalandos barátságról, kitartásról, és egy különleges világról.
Az biztos, hogy mostantól más szemmel fogok nézni az állatokra, a fákra, vagy éppen a szivárványra.

Uzsonna >!
Róbert Katalin: Nalávia titka

Nagyon csalogató a borító, és még az első mondat is izgalmakat sejtet. Utána viszont elmesélésekből és ultrabiztos kalandok közepette ismerhetjük meg Naláviát és annak titkát, és bizony nem rágtam tövig a körmömet. :-(
Kisebbeknek talán bejön, nagyobb gyerekeknek már unalmas lehet.
Ajánlom félősöknek, ill. nagyóvodás és kisiskolás korosztálynak.

Sicc>!
Róbert Katalin: Nalávia titka

Az elejét (és a végét is) annyira untam, hogy majdnem félbe hagytam….aztán mégis elkezdett érdekelni a történet, ami végül is izgi lehetett volna, meg kíváncsi voltam hogy oldják meg a dolgokat a gyerekek…de a stílus nem jött be.
Rétestészta és néhol zavaró. spoiler
Még a csatajelenet is uncsi volt. Nem tudom, hogy a gyerekek mit szólnának hozzá.
A fő pozitívuma a gyönyörű borító.:)

Fairy>!
Róbert Katalin: Nalávia titka

Aranyos kis mese egy titokzatos világról!
Fő szempont a barátság és a kalandos utazás!
Imádom a fákat és örültem,hogy ebben a könyvben igenis nagyon nagy szerepet kapnak!
Ami nagyon zavaró volt nekem,hogy amíg Léna Naláviában volt a Földön alig telt el pár perc.
A könyvben erre sehol sincsen utalás!

tees06>!
Róbert Katalin: Nalávia titka

Egyszerű és aranyos történet volt. Nem mondom azt, hogy tökéletesen meg van írva és minden korosztály élvezheti, mert ez nem lenne igaz. Szerintem ez az a fajta mese, amely tényleg gyerekeknek szól. Biztos vannak felnőttek, akik szintén tudják élvezni, de több olyan rész van, amely nekünk már kicsit unalmas lehet. Ez azonban számomra nem hiba, mert gyereknek írta a szerző, és nekik tökéletes olvasmány. Megmozgatja a fantáziájukat és nagyon izgalmas világot teremtett számukra a felhők között.

http://discussion.blog.hu/2016/01/28/titokzatos_vilag_a…

TEszter I>!
Róbert Katalin: Nalávia titka

Nagyon tetszett a könyv egyik mondaivalója: az embernek nem szabad mindig csak magával foglalkoznia, csak a maga jólétét szem előtt tartania. Ott van a természet is, amire vigyázni kell, és előbb-utóbb meghálálja. Bárcsak ez a mondanivaló több hangsúlyt kapott volna!
Nalávia egy csodálatos világ, tetszett az ötlet a felhőben bújó országról, jók voltak a karakterek is. Flóra és Fauna lettek a kedvenceim. Meg persze a fehér macska :)
Viszont sajnos nagyon lassan haladtam az olvasással, a történet nem rántott be, pedig meglett volna hozzá minden, hogy egy nagyon jó kis ifjúsági regény legyen.

imma P>!
Róbert Katalin: Nalávia titka

Jajj, hát ez nem volt jó :S
Nagy lelkesedéssel hoztam el a könyvtárból, teljesen beleszerettem a borítójába… látszott rajta, hogy ez egy olyan könyv, ami pont a zsánerem.
Éppenséggel lehetett is volna. De nem volt.
Jobban belegondolva a történettel még nem is lenne sok baj, de a stílus sem volt valami élvezetes, a sorozatos következetlenségek pedig folyton kizökkentettek.
Direkt nem olvastam előtte senkinek a véleményét a könyvről, hogy igazán tiszta fejjel tudjak nekikezdeni… nagyon vártam, hogy elmerülhessek benne és élvezzem. Sajnálom, hogy nem sikerült.

RKatus>!
Róbert Katalin: Nalávia titka

Érdekes „felnőtt fejjel ” mesét olvasni! Aranyos kis történet.

Bódizs_Boróka>!
Róbert Katalin: Nalávia titka

Lenocska, a 9 éves, bátor kislány egy percig sem habozik, amikor újdonsült barátai felajánlják, hogy elkísérik egy fehőországba, ahol együtt fejthetik meg Nala titkát. Te mit mondanál ilyen helyzetben? Ha kételkedsz benne, hogy ez egy remek kaland, akkor olvasd el ezt, és jöjj rá: Gyakran néhány gyerek is megcsinálhatja, amire a felnőttek, nem képesek.


Népszerű idézetek

shadowhunter1975 P>!

– Láttál már olyan uralkodót, aki a birodalma utolsó szögletébe megy el havat lapátolni? – kérdezte Éta. Lenocska megrázta a fejét.
– Hát most se fogsz.

51. oldal, Kényszerű pihenő (Naphegy, 2014)

shadowhunter1975 P>!

Hatalmas, éles fényű villám cikázott át a sötét égbolton, és megvilágította a szemközti ház tetejét.

(első mondat)

Ferenczi_Szilvia I>!

Néhány ablakot nem fūggönyöztek el, és a sárgás lámpafény úgy áradt ki rajtuk, mintha mézet csorgattak volna az utcakövekre.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Magda: Tündér Lala
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton
Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Igaz Dóra: Nyár, nagyi, net
Kolozsi Angéla: Bódog és Szomorilla
Jeney Zoltán: Rév Fülöp
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen