Nalávia ​titka 17 csillagozás

Róbert Katalin: Nalávia titka

Te mit tennél, ha egy áramszünet leple alatt ikerfiúk lopakodnának a konyhába, és megdézsmálnák a csokoládékészleted? Lenocska bátran szembenéz a betolakodókkal – csak a szemöldökét vonja fel kérdőn, ahogyan anyukája szokta –, és hamar megtudja: a fiúk fentről, egy felhőországból érkeztek. A kalandok azonban akkor kezdődnek, amikor Lenocska elfogadja a testvérek meghívását, és velük tart Naláviába. A lebilincselően izgalmas regényből nemcsak azt tudjuk meg, hogy milyen érzés szivárványon járni vagy felhőbe markolni, hanem olyan fontos kérdésekre is választ kapunk, mint hogy mitől változott meg Nalávia éghajlata, és miért nem segít népén Nala, a szeszélyes időjárású birodalom Úrnője.
Ehhez persze szükség van a gyerekek elszánt segíteni akarására, az „egyidős testvérek” és a „valódi ikrek” különleges képességeire, de még az állatok összefogására is. Ám Nalávia legfőbb titka mégis az erőt adó barátság és a fantázia – ezért érezzük olyan jól magunkat benne mi, lentiek.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Naphegy, 2014
222 oldal · ISBN: 9789639869400

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Navi P
Róbert Katalin: Nalávia titka

A 8-10 éves korosztálynak kifejezetten ideális olvasmány. Én így felnőtt fejjel kitaláltam már a legelején a fordulatokat, de így is élvezetes olvasmány volt.
Lena elindul felfedezni Nala világát, de sajnos gondok vannak. Szerencsére hamar összerakja a kirakódarabokat, így egy végső ütközet után minden visszatérhet a rendes kerékvágásba.
Jó volt, érdemes volt elolvasni.

>!
K_A_Hikari
Róbert Katalin: Nalávia titka

„Mindig van új kezdet.”

Ha valaki megkérdezi, ki a kedvenc magyar írónőm Róbert Katalin neve biztos benne lesz a felsorolásomban.
De valamiért ez a könyve eddig kimaradt.
Nos, egy igazi, ízig-vérig mesekönyvvel kezdtem a novemberem. :)
Kati úgy látszik, nem csak a komoly témák megírásához ért nagyon, de a mesevilágban is tökéletesen tájékozódik. Az biztos, hogy a bennem lévő gyermeket felkeltette, és ennek nagyon örültem.
Aranyos, kedves, mese egy kalandos barátságról, kitartásról, és egy különleges világról.
Az biztos, hogy mostantól más szemmel fogok nézni az állatokra, a fákra, vagy éppen a szivárványra.

>!
Uzsonna
Róbert Katalin: Nalávia titka

Nagyon csalogató a borító, és még az első mondat is izgalmakat sejtet. Utána viszont elmesélésekből és ultrabiztos kalandok közepette ismerhetjük meg Naláviát és annak titkát, és bizony nem rágtam tövig a körmömet. :-(
Kisebbeknek talán bejön, nagyobb gyerekeknek már unalmas lehet.
Ajánlom félősöknek, ill. nagyóvodás és kisiskolás korosztálynak.

>!
Sicc
Róbert Katalin: Nalávia titka

Az elejét (és a végét is) annyira untam, hogy majdnem félbe hagytam….aztán mégis elkezdett érdekelni a történet, ami végül is izgi lehetett volna, meg kíváncsi voltam hogy oldják meg a dolgokat a gyerekek…de a stílus nem jött be.
Rétestészta és néhol zavaró. spoiler
Még a csatajelenet is uncsi volt. Nem tudom, hogy a gyerekek mit szólnának hozzá.
A fő pozitívuma a gyönyörű borító.:)

>!
Fairy
Róbert Katalin: Nalávia titka

Aranyos kis mese egy titokzatos világról!
Fő szempont a barátság és a kalandos utazás!
Imádom a fákat és örültem,hogy ebben a könyvben igenis nagyon nagy szerepet kapnak!
Ami nagyon zavaró volt nekem,hogy amíg Léna Naláviában volt a Földön alig telt el pár perc.
A könyvben erre sehol sincsen utalás!

>!
tees06
Róbert Katalin: Nalávia titka

Egyszerű és aranyos történet volt. Nem mondom azt, hogy tökéletesen meg van írva és minden korosztály élvezheti, mert ez nem lenne igaz. Szerintem ez az a fajta mese, amely tényleg gyerekeknek szól. Biztos vannak felnőttek, akik szintén tudják élvezni, de több olyan rész van, amely nekünk már kicsit unalmas lehet. Ez azonban számomra nem hiba, mert gyereknek írta a szerző, és nekik tökéletes olvasmány. Megmozgatja a fantáziájukat és nagyon izgalmas világot teremtett számukra a felhők között.

http://discussion.blog.hu/2016/01/28/titokzatos_vilag_a…

>!
imma AP
Róbert Katalin: Nalávia titka

Jajj, hát ez nem volt jó :S
Nagy lelkesedéssel hoztam el a könyvtárból, teljesen beleszerettem a borítójába… látszott rajta, hogy ez egy olyan könyv, ami pont a zsánerem.
Éppenséggel lehetett is volna. De nem volt.
Jobban belegondolva a történettel még nem is lenne sok baj, de a stílus sem volt valami élvezetes, a sorozatos következetlenségek pedig folyton kizökkentettek.
Direkt nem olvastam előtte senkinek a véleményét a könyvről, hogy igazán tiszta fejjel tudjak nekikezdeni… nagyon vártam, hogy elmerülhessek benne és élvezzem. Sajnálom, hogy nem sikerült.

>!
loz
Róbert Katalin: Nalávia titka

A Végtelen történetet juttatta eszembe. A hangulata is hasonló, meg az események is, persze nem történik annyi minden és kevésbé fantasztikus. A könyv kivitelezése, szerkesztése is igényes.

>!
Bódizs_Boróka
Róbert Katalin: Nalávia titka

Lenocska, a 9 éves, bátor kislány egy percig sem habozik, amikor újdonsült barátai felajánlják, hogy elkísérik egy fehőországba, ahol együtt fejthetik meg Nala titkát. Te mit mondanál ilyen helyzetben? Ha kételkedsz benne, hogy ez egy remek kaland, akkor olvasd el ezt, és jöjj rá: Gyakran néhány gyerek is megcsinálhatja, amire a felnőttek, nem képesek.

>!
zakkant
Róbert Katalin: Nalávia titka

Picit több kalandot, és a fantáziát és a képzelőerőt fokozó leírást szívesen olvastam volna még, de ettől eltekintve teljesen korrekt olvasmány volt így a Nalávia titka.

A szereplők és a beszélő neveik nagyon tetszettek, és nagyjából mindenkinél illettek hozzájuk és egyből tudtam, hogy akit úgy hívnak, hogy Virtus, neki biztos, hogy köze van a hadsereghez, a harchoz, illetőleg Flóra és Fauna esetében nem lepett meg a természethez való kötődés.

A Nalávia titka című könyv egy aranyos kis mese, ami gyorsan végigolvasható, és tényleg meseszerű és izgalmas befejezést tartogat, ahol a kalandok között szóba kerül a család ereje, megoldanak a gyerekek sok felnőtteken kifogó feladatot is, és megtapasztalják a természeti erők erejét is. A történet lezárása előre sejthető, de azt hiszem ilyennek kell lennie egy igazi mesének, ahol a jó elnyeri méltó jutalmát, a gonosz pedig megfizet mindenért, amit tett. Ez a gyerekeknek biztos, hogy tetszeni, mert miközben kalandokról kalandokra vándorolnak a főszereplőkkel, olyan helyen járhatnak olvasás közben, ami nem hétköznapi és nem unalmas. Ki ne szeretne a felhők felett lenni és egy különleges országot felfedezni? Nah ugye!

Külön kiemelném a borítót, amit Sánta Kira álmodott és rajzolt meg. Nagyon sokat segített olvasás közben, hogy a keményfedeles borító után megtalálható volt Nalávia rajzolt térképe. Ezen én is nyomon követtem a gyerekek vándorútját, és jobban képbe kerültem a végső csatánál. Nagyon igényes a fűzött könyv, időtálló és szép helye lesz a polcomon, amikor is én is felolvasom majd a gyerkőcnek majd Nalávia történetét kíváncsian várva, hogy rájuk milyen hatással lesz Róbert Katalin meséje.

Bővebben itt: http://zakkantolvas.blogspot.hu/2014/08/robert-katalin-…


Népszerű idézetek

>!
shadowhunter1975 P

– Láttál már olyan uralkodót, aki a birodalma utolsó szögletébe megy el havat lapátolni? – kérdezte Éta. Lenocska megrázta a fejét.
– Hát most se fogsz.

51. oldal, Kényszerű pihenő (Naphegy, 2014)

>!
shadowhunter1975 P

Hatalmas, éles fényű villám cikázott át a sötét égbolton, és megvilágította a szemközti ház tetejét.

(első mondat)

>!
Ferenczi_Szilvia I

Néhány ablakot nem fūggönyöztek el, és a sárgás lámpafény úgy áradt ki rajtuk, mintha mézet csorgattak volna az utcakövekre.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Magda: Tündér Lala
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton
Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Igaz Dóra: Nyár, nagyi, net
Kolozsi Angéla: Bódog és Szomorilla
Jeney Zoltán: Rév Fülöp
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen