Crossroads ​of Twilight (The Wheel of Time 10.) 4 csillagozás

Robert Jordan: Crossroads of Twilight Robert Jordan: Crossroads of Twilight Robert Jordan: Crossroads of Twilight Robert Jordan: Crossroads of Twilight Robert Jordan: Crossroads of Twilight Robert Jordan: Crossroads of Twilight

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rand al'Thor, the Dragon Reborn, must fight on against the Dark One in a stuggle that has drawn an entire world into its vortex – claiming the souls of friends and enemies alike. He has cleansed the taint of madness from the male half of the True Source, so may now draw on its power as a weapon of awesome potential. This could tip the balance in a perilous battle against evil as Rand must gamble with himself at stake. He cannot be sure which of his allies are really enemies – even among lifelong companions.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Tor Books, New York, 2020
702 oldal · ISBN: 9781250252531
>!
Orbit, London, 2014
686 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780356503912
>!
Tor Books, New York, 2003
700 oldal · ISBN: 0312864590

2 további kiadás


Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Anna_I>!
Robert Jordan: Crossroads of Twilight

Ez a könyv korántsem olyan rossz, mint a híre. Az igaz, hogy a sorozat eddigi leggyengébb része, de így is jó. Azoknak élvezetesebb lehet, akik karakter-fókuszú olvasók, mert akik a cselekmény miatt olvasnak főleg, azoknak keveset ad a Crossroads of Twilight.

A könyv nagy részében az előtt járunk, ahol a 9. rész, a a Winter's Heart véget ért, megtudjuk, mit tapasztaltak a saidin megtisztításából azok, akik nem voltak ott. Ezeket a részeket szerintem jobb lett volna valahogy az előző részben megmutatni, akár azelőtt, hogy megtudjuk, mi is történik, így van benne rejtély. Így habár érdekes volt, izgalmas nem. Azt is vártam, hogy többet tudunk meg arról, hogy hogyan élik meg az asham'man-ok és Rand, hogy eltűnt a taint, de ez sajnos csak említés szintjén kapott helyett. Ugyanígy, vártam volna Nynaeve fejezetet, szerettem volna az ő szemszögéből is látni, mi történt, de nem volt.

A könyv talán legnagyobb gyengesége, hogy minden egyes cselekményszálon több a beszéd és tárgyalás, mint a cselekvés, akció. Mat és Rand szála szerintem még így is tök jó volt, Perriné nem rossz, Elayne és Egwene esetében viszont kicsit untam, bár legalább Egwene cseleményszálának a vége izgalmasabbra sikeredett.

Ami szerintem erőssége, hogy nagyon sok kisebb-nagyobb történés van benne, ami valószínűleg komoly következményekkel fog járni, és felkelti az olvasó érdeklődését (legalábbis az enyémet) a következő könyvek iránt. Tetszik, hogy Jordan nem kiszámítható, 10 könyv után se tudom, hogyan fognak alakulni az események és a karakterek, így nem veszt az izgalmasságából a történet többezer oldal után sem.

ujhelyiz P>!
Robert Jordan: Crossroads of Twilight

Eddig a sorozat leggyengébb kötete. Nagyobbrészt nem történik semmi; ismétlődnek a leírások, a karakterek idegesítőbbek, mint valaha. Vannak érdekes ötletei, illetve új szál is indult a könyvben. Valami tisztítás ráfér, de ez már csak a keményvonalas rajongóknak való kötet volt…


A sorozat következő kötete

The Wheel of Time sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: A Clash of Kings
N. K. Jemisin: The Killing Moon
Patrick Rothfuss: The Name of the Wind
Peter V. Brett: The Painted Man
Michael J. Sullivan: Age of Myth
Christopher Buehlman: The Blacktongue Thief
Victoria Aveyard: Realm Breaker
Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
J. R. R. Tolkien: The Lord of the Rings