Mythago ​Wood (Mythago Wood 1.) 7 csillagozás

Robert Holdstock: Mythago Wood Robert Holdstock: Mythago Wood Robert Holdstock: Mythago Wood Robert Holdstock: Mythago Wood Robert Holdstock: Mythago Wood Robert Holdstock: Mythago Wood Robert Holdstock: Mythago Wood Robert Holdstock: Mythago Wood Robert Holdstock: Mythago Wood

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The mystery of Ryhope Wood had obsessed George Huxley to the point of madness. The strange manifestations which haunted him suggested that this last fragment of primeval forest was inhabited by animals long believed to be extinct, and figures of ancient myths.

Now Huxley is dead, and his sons take up his life's work. What they find inside Mythago Wood is a perilous world far more strange than anything they could have imagined…

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fantasy Masterworks angol

>!
Gollancz, London, 2014
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 147320545X
>!
Gateway, 2012
338 oldal · ASIN: B009OK2AO6
>!
Gollancz, London, 2009
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780575086579

6 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Timár_Krisztina I>!
Robert Holdstock: Mythago Wood

Nagyon szép fantasy, mindenféle díjat megérdemel, látványosan rengeteg háttérmunkával készült, van ebben mitológiától kezdve mélylélektanig minden. Hálás vagyok @Arianrhod-nak, hogy ajánlotta, hogy nem hagyott békén vele, hogy mindenképpen el akarta olvastatni velem. De ez az ő könyve, nem az enyém. :) A négy csillag nem a megírás minőségét, hanem az élményt jelenti.

Most olyant fogok mondani, hogy bedől a világ teteje.

Én tulajdonképpen sose voltam a kelta kultúra rajongója.

Bocsánat. :(

Továbbiak a blogon:
https://gyujtogeto-alkoto.blog.hu/2020/03/14/robert_hol…

>!
Tom Doherty Associates, New York, 2003
332 oldal · ISBN: 9781466840348
24 hozzászólás
AOD>!
Robert Holdstock: Mythago Wood

Klasszikus fantasy, nagyon a fogamra való volt!
Végig izgalmasnak találtam, nagyon jól voltak csepegtetve az információk, voltak váratlan fordulatok bőven és szép kerek történet alakult belőlük.
A karakterek jól formáltak , bár Christian személyiségének torzulása nekem nem volt teljesen kézenfekvő.
Nagyon tetszett az alapötlet, a mitágók eredete és az erdő koncepciója.
Amit furcsálltam, hogy a külvilág jelen volt, de teljesen passzívan, pedig lett volna ok a beavatkozásra, hogy egy-két kérdés elhangozzon spoiler illetve azért a 20. században járva talán egy-két ember már megpróbálhatta volna feltérképezni, felfedezni az erdőt, de ilyenről nem sok szó esett.
Mindezek ellenére, nekem borzasztóan tetszett és biztosan el fogom olvasni a sorozat következő részeit is.

ujhelyiz P>!
Robert Holdstock: Mythago Wood

Ugyan hallottam már a Mitágó-erdőről az olvasás előtt, de nem sok konkrét dolgot tudtam, leszámítva, hogy az egész egy metafora a jungi pszichológia felett, hozzákeverve a Brit szigetek legendavilágát. Ami persze nagyon hasznos előismeret volt, ugyanis még ezen tények ismerete sem tette magától értetődővé az események követését – ami nem meglepő, figyelembe véve, hogy a könyv a kollektív tudattalant próbálja felderíteni a legendák értelmezésével.

De hogy kicsit irányítsam az értékelésem, a könyv egy, a második világháborút megjárt katona szemszögéből követjük, aki hazatért, és azt látja, hogy a családi házuk környékén levő Ryhope erdő rejtélyeinek felderítésébe ráment a családjának a józansága. Ahogy utánanéz az eseményeknek, rájött, hogy az erdőben van valami, ami képes láthatóvá tenni a régi legendák hőseit, amelyek utána akár távolabb is kerülhetnek a helyszíntől.

És ez csak a kezdete a furcsa utazásnak, ami során a legendák mélyére ereszkedünk, hősökkel, idők során bekövetkezett változásokkal, ill. a ténnyel, hogy ez az aktuális tudományos eredményeknek nem igazán felel meg. És ahogy egyre mélyebbre haladunk, egyre furcsább dolgok kerülnek elő – aminek az értelmezésében biztosan segít, hogy az elmúlt 20 évben nagyon sokféle legendával találkoztam a brit szigetekről, de még mindig az volt az érzésem, hogy ehhez a könyvhöz bizony műveletlen vagyok.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem élveztem a kötetet, de az biztos, hogy nagyon próbára teszi az olvasót. Ugyanakkor pont ezek adják az egésznek a sava-borsát, és szerencsére az előismerettől függően többféle szinten is lehet élvezni a könyvet. Vagy éppen megfelelő kutatás után újra megmártózni a szimbólumok, perszónák és egyebek világában.

>!
Gateway, 2012
338 oldal · ASIN: B009OK2AO6
johnjsherwood I>!
Robert Holdstock: Mythago Wood

Zseniális hangulat, pszichológiai mélység, bolyongás a mitikus múlt és Carl Jung erdejében. Az egyik legjobb példa arra, hogy a fantasztikus irodalom nem szükségszerűen kardos-varázslós archetípusok leharcolt történeteinek vagy tudományos-fantasztikus jövőlátomásoknak a gyűjteménye: Stephen Huxley apakomplexusának ábrázolása külön tanulmányként is megállná a helyét. Egyértelműen a 2010-es év egyik legmeghatározóbb olvasmányélménye volt.


Népszerű idézetek

Timár_Krisztina I>!

To call it a path was overly to dignify the barely perceptible routeway between the towering oak trunks, winding up and down the ragged contours of the land. Dog's mercury and fern stroked my legs; aging bramble snagged my trousers; birds gave frantic flight above, in the darkening summer canopy.

1 hozzászólás
Timár_Krisztina I>!

I am the huntress of the first woods, and the ice woods, and the stone woods, and the high tracks, and the bleak moors; I am the daughter of Moon and Saturn; sour herbs cure me, bitter juices sustain me, bright silver and cold iron gird me.

Kapcsolódó szócikkek: Hold

A sorozat következő kötete

Mythago Wood sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: The Ocean at the End of the Lane
Neil Gaiman: Anansi Boys
Ransom Riggs: Hollow City
Bridget Collins: The Binding
J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Rick Riordan: The Burning Maze
J. R. R. Tolkien: The Children of Húrin
Susanna Clarke: Jonathan Strange & Mr Norrell
Katherine Arden: The Winter of the Witch
Kenneth Oppel: This Dark Endeavor