Megszólalni ​1 hónap alatt – Orosz 1 csillagozás

Robert Hammel – Arkadiusz Wrobel – Katja Danilevskaja: Megszólalni 1 hónap alatt – Orosz Robert Hammel – Arkadiusz Wrobel – Katja Danilevskaja: Megszólalni 1 hónap alatt – Orosz

A tananyag segítségével gyorsan és biztosan elevenítheti fel, ill. sajátíthatja el a nyelv alapjait annyira, hogy képes legyen oroszul olvasni, írni és minden hétköznapi helyzetet nyelvi biztonsággal kezelni. A könyv 10 leckéje mellett írástréninget, valamint ismétlő leckéket is tartalmaz, mely kiváló a megszerzett nyelvtanulás ellenőrzésére. Ezen kívül sok hasznos és érdekes információt tudhat meg belőle az országról, az emberekről és kultúrájukról.

>!
Klett, Budapest, 2011
174 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155127038
>!
Klett, Budapest, 2009
174 oldal · ISBN: 9789639641563

Enciklopédia 3


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

kalypso>!
Robert Hammel – Arkadiusz Wrobel – Katja Danilevskaja: Megszólalni 1 hónap alatt – Orosz

Mostanában nyelvkönyveket kezdtem olvasgatni, s elsők között került kezembe ez a kötet.
Elég jól áttekinthető, olvasmányos, jó összeállított kötetecske ez feladatokkal, hanganyaggal, s mindemellett minden fejezet végén egy-egy rövidke informatív szövegecskével. Úgy gondolom, ezzel együtt tökéletes arra, ha valakinek van némi ideje nyelvet tanulni, mielőtt kiutazik Oroszországba. Másfelől viszont nem gondolnám, hogy aki ebből tanul, egy biztos tudásra tesz szert, már csak azért sem, mert elég sok fontos dolog megtárgyalására nem kerül sor a könyvben.
Ami a három csillagot illeti, szerintem elég nagyvonalú értékelés, hiszen a könyv tele van elgépeléssel, fordítási hibákkal (nem tudom, vajon siettek a fordítók, hogy német nyelvű szavak maradtak a kötetben vagy egyszerűen nem adtak a munkájukra túl sokat), valamint a számomra legsúlyosabbal, azaz hangsúlyhibákkal, melynek az orosz nyelvben hatalmas szerepe van.


Népszerű idézetek

Citrompor P>!

1,2 … – az oroszok számolás közben a kisujjal kezdve hajlítják be az ujjukat. Az az ujj számít, amit már behajtottak a tenyerükbe, és nem a kinyújtott ujj, mint a magyaroknál. Az 1-nél pedig nem azt mondják один, hanem раз: раз, два, три, четыре …

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: orosz nyelv
Citrompor P>!

Oroszországban a meghívás teára nálunk a kávézásnak felel meg. A teát az oroszok különleges módon készítik. Egy kis porcelán kannában erős teafőzetet (заварка) készítenek, ebből aztán ízlés szerinti mennyiségben tesznek a csészébe és felöntik forró vízzel. A vizet vagy szamovárból (ma már csak ritkán használatos nagy vízforraló edény), vagy teáskannából öntik a teához. A teát forrón kínálják, és édes lekvárt (варенье) kanalaznak hozzá.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oroszország · tea

Hasonló könyvek címkék alapján

Helen Davies: Kezdők orosz nyelvkönyve
Kaszab Andor: Szovjet-magyar diáklevelezés
Botlik Dénesné – Botlik Sándor: Orosz alapfokú nyelvkönyv
Sz. Havronyina: Beszéljünk oroszul!
Antal Mária – Heller Anna – Pócs Ilona: Hogy mondjuk oroszul?
Gáldi László – Uzonyi Pál: Orosz-magyar szótár / Русско-венгерский словарь
Gáldi László – Uzonyi Pál: Magyar-orosz szótár / Венгерско-русский словарь
Székely András – Székely Nyina: Шаг за шагом
Dancz Péter (szerk.): Orosz nyelvtani összefoglaló
Hartman Lászlóné – Horváth Istvánné – Kun László: Orosz nyelvtan gyakorlatokkal