Zodiac 4 csillagozás

Robert Graysmith: Zodiac Robert Graysmith: Zodiac Robert Graysmith: Zodiac Robert Graysmith: Zodiac Robert Graysmith: Zodiac

Who was Zodiac? A serial killer who claimed 37 dead. A sexual sadist who taunted police with anonymous notes. A madman who was never apprehended. This is the first, complete account of Zodiac's reign of terror. Is he still out there?

>!
Penguin, New York, 2007
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780425212189
>!
Berkley, New York, 2007
400 oldal · ISBN: 9780425212189
>!
Putnam, New York, 2007
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780425212189

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Blissenobiarella>!
Robert Graysmith: Zodiac

Graysmith könyve a Zodiákus gyilkos témáját illetően alapmű. Sokan írtak róla azóta, és ő maga is írt később még egy könyvet, de ő volt az első, aki ilyen részletességgel tárta a nyilvánosság elé az ügy addig csak a hatóságok körében ismert részleteit. Felállítja saját elméletét is a gyanúsítottról, és máig ez a nyomozás legismertebb, legnépszerűbb szála (bár az illetőt később DNS-bizonyítékok alapján kizárták, többen is úgy gondolták az ügy vezetői között, ő kellett, hogy legyen az elkövető).
Élvezetes stílusban, izgalmasan tárgyalja a történéseket, bár az én ízlésemnek olykor túl sokat írt a szerző önmagáról – de ilyen könyvekben ez már-már megszokott.
Ha érdekel a Zodiákus gyilkos története, mindenképpen ez legyen az első könyv, amit kezedbe veszel vele kapcsolatban.
Erős középfokú angol nyelvtudással is gördülékenyen olvasható, egyszerű nyelvezetű olvasmány.

Vivmilla>!
Robert Graysmith: Zodiac

Érdekelnek nagyon az igaz történeteken alapuló könyvek ,főleg ha gyilkosságokról vagy bűnözésről szólnak. Nagyon részletesen le vannak írva a Zodiákus gyilkosságok. Graysmith annak az újságnak dolgozott ahová a Zodiàkus gyilkos a leveleit küldte és ő volt az első aki megkísérelte megfejteni a különös írás módot . Ezek után megszállottja lett az ügynek( 10 évnyi kutatómunkába kezdett ) és állítása szerint még a második felesége is azért vált el tőle mert fanatikusan kutatott a Zodiákus után. A könyvben is meglátszik ,hogy mennyi munkát és álmatlan éjszakát tölthetett el ahhoz ,hogy ilyen részletesen tudjon írni a gyilkosságokról . Sajnos még így sem derül ki ,hogy ki a gyilkos , Graysmithnek meg van két névtelen gyanúsítottja is de megmarad a teóriáknal a könyv végéig. Nagyon izgalmas olvasmány volt ,biztosan újra fogom olvasni még .


Hasonló könyvek címkék alapján

Bill James: Popular Crime
Terry Sullivan: Killer Clown
Jeff Guinn: Manson
Tim Reiterman: Raven
Maxim Jakubowski – Nathan Braund (szerk.): The Mammoth Book of Jack the Ripper
Steve Hodel: Black Dahlia Avenger II
Steven Nickel: Torso
Michelle McNamara: I'll Be Gone in the Dark
Roy Hazelwood – Stephen G. Michaud: Dark Dreams
Roy Hazelwood – Stephen G. Michaud: The Evil That Men Do