Troubled ​Blood (Cormoran Strike 5.) 40 csillagozás

Robert Galbraith: Troubled Blood Robert Galbraith: Troubled Blood Robert Galbraith: Troubled Blood Robert Galbraith: Troubled Blood

Private Detective Cormoran Strike is visiting his family in Cornwall when he is approached by a woman asking for help finding her mother, Margot Bamborough – who went missing in mysterious circumstances in 1974.

Strike has never tackled a cold case before, let alone one forty years old. But despite the slim chance of success, he is intrigued and takes it on; adding to the long list of cases that he and his partner in the agency, Robin Ellacott, are currently working on. And Robin herself is also juggling a messy divorce and unwanted male attention, as well as battling her own feelings about Strike.

As Strike and Robin investigate Margot's disappearance, they come up against a fiendishly complex case with leads that include tarot cards, a psychopathic serial killer and witnesses who cannot all be trusted. And they learn that even cases decades old can prove to be deadly…

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Sphere, London, 2020
1076 oldal · puhatáblás · ISBN: 978075159956
>!
Sphere, London, United Kingdom, 2020
944 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780751579949
>!
Sphere, London, 2020
784 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780751579932

3 további kiadás


Enciklopédia 3

Helyszínek népszerűség szerint

London


Kedvencelte 3

Most olvassa 5

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

horsegirl>!
Robert Galbraith: Troubled Blood

Nagyon szeretem a Cormoran Strike sorozatot. Jó visszatérni az ismerős karakterek közé, tudva, hogy egy izgalmas nyomozásnak leszek részese. Nem zavart a könyv hosszúsága, élveztem minden oldalát. A bűntett kötetről kötetre összetettebb lesz, most sem jöttem rá, hogy ki a tettes (pedig odafigyelve ki lehet találni ezt is), de nem is baj, mert élveztem a nyomozásról olvasni. Az egyetlen dolog, amit nem tudok hova tenni, az az asztrológiás szál, számomra nem sokat adott hozzá a történethez, inkább csak belezavart a képbe, nagyjából Strike szkepticizmusával olvastam ezt a részt. A magánéleti szál is érdekes volt (csak ne lenne ilyen lassú), bár nehéz volt spoiler olvasni, nem is tudom, hogy újra fogom-e olvasni ezt a kötetet. Mikor befejeztem, már nyúltam volna a következő kötetért, remélhetőleg arra is „csak” két évet kell várni (Rowling már elkezdett rajta dolgozni). *manifesztál*

Devalyn>!
Robert Galbraith: Troubled Blood

Jajj, ne, a végére értem. What am i going to do with my life? :)

5 hozzászólás
Mónika_K>!
Robert Galbraith: Troubled Blood

A borítón szereplő „unputdownable” jelző tökéletesen igaz erre a könyvre. Több mint 900 oldal, de egy pillanatig sem untam. Mivel az asztrológia egyáltalán nem érdekel, kicsit féltem, hogy túlságosan elmegy majd ebbe az irányba a történet, de szerencsére nem így lett.
Nem igazán értem, hogy az írónőt miért vádolták transzfóbiával emiatt a könyv miatt. Szerintem itt annyi történik, hogy spoiler
Nem tudom, hogy Strike és Robin spoiler

esztokam P>!
Robert Galbraith: Troubled Blood

Már majdnem 2 hónapja ült a szekrényen ez a könyv, mert egy monstrumról van szó és annyira féltem, hogy a több, mint 900 oldalt nem tudja mivel kitölteni és az egész egy nagy lufi lesz, ami nem fog semmiről szólni. Elég hosszú csalódás lenne. De teljesen igaz az egyik hátoldalán lévő jelző, unputdownable volt. Sok minden rosszat lehet mondani JKR-ről, de írni tud a nő.
Nem nagyon akadt benne üresjárat, engem csak az asztrológiával kapcsolatos bekezdések nem tudtak lekötni. Tök ügyesen volt megszerkesztve, nem csak az aktuális Nagy Ügyről kaptunk infót, hanem a szokásos megcsalásos, zsarolásos ügyek is érdekesen ott bújtak a háttérben, hiszen valamiből fizetni kell a számlákat és a fiúkat. A magánélet dolgait is csodásan beleszőttük, spoiler

Azt hiszem, ezzel leszek népszerűtlen, de spoiler
Népszerűtlenségre hajtok 2. spoiler

SzHeni>!
Robert Galbraith: Troubled Blood

Hihetetlen mennyire meg tudtam szeretni Strike-ot.. azt hiszem az esze nyűgöz le, de semmiképpen sem a modora Azonban mégis van az emberben egyfajta kettősség vele kapcsolatban. Valljuk be Strike néha „egy teáskanál érzelmi szintjén van” és nem igazán érdekli mások véleménye – mindig azt csinálja, ami neki jólesik. Aztán mégis ezt kedveljük benne a legjobban.

sanni243>!
Robert Galbraith: Troubled Blood

Kiváló írás, de ez nem egy krimi, ez egy krimisorozat teljes évada, amelynek legalább négy másfél órás epizódja van. A fő ügy mellett több apróbb ügy is feltűnik a színen, sok minden történik a hősök magánéletében.
Hosszú ez a könyv, de érdemes belevágni, mert nagyon kevés olyan krimiszerző van, aki életszerű karaktereket rajzol meg, akinél nem Superman az összes nyomozó. Remélem, hogy lesz még több Strike-történet.

Diocletianus>!
Robert Galbraith: Troubled Blood

Nagyon jól megírt krimi, tanítani való nyomozással kapcsolatos információ adagolása. Abban hiányérzetem volt, hogy a nyomozók sosem állnak meg összefoglalni maguknak, hogy hogy is állnak pontosan? Sosem gondolják át, beszélik meg, hogy mire jutottak? Nincsenek közbenső részösszegzések, amik szerintem épp úgy segíthették volna az olvasót, ahogy egyébként magát a nyomozást is.
A karakterek a megszokottak, és akik Robin és Strike szappanoperaszerűen nyúló kapcsolatára kíváncsiak, azok is elégedettek lehetnek. London és a londoni kocsmaélet ábrázolás szerencsére ezúttal kisebb szerepet kap a korábbi köteteknél, mert így is rettentő hosszú a regény.
A köztes összefoglalások hiánya mellett ez talán az egyetlen hibája, ezért csak négy csillag. Bár végig képes fenntartani az érdeklődést, a közepe eléggé leül, nem egyszer voltam úgy vele, hogy „még mindig nincs vége?”, „még mindig van hátra 400-300 oldal?”. Ennek a történetnek bele kellett volna férnie fele ekkora terjedelembe.

Dia9117>!
Robert Galbraith: Troubled Blood

Letettem a könyvet, és az első gondolatom: Végre vlge van!
Nem leszek teljesen hálátlan. Voltak ennek a könyvnek jó pillanatai. spoiler Van it viszont a kelleténél sokkal-sokkal több felesleges információ, ami sem a történetet, sem a karaktereket nem viszi sehova. Túlírt a könyv, valljuk be, Ha a sallangot levesszük róla, akkor egy jó 300 oldallal rövidebb lehetett volna. Ami uram bocsá' azt is eredményezhette volna, hogy a nyakam, meg a kezem, meg a hátam nem szakad le, mert ezt a téglát nem lehet normálisan kézbe fogni, és kényelmesen olvasni.

bagulia>!
Robert Galbraith: Troubled Blood

Nekem ez a könyv jobban tetszett, mint a Lethal White. Hihetőbb a sztori, nagyon-nagyon részletesen ki van dolgozva minden részlet. Olyan mint egy 10000 vagy még több darabos puzzle, aminek nem minden részlete tartozik a fő témához, de mégis ettől lesz az egész egy kép. Imádom a helyszíneket megkeresni a Google maps-en, én is vegigjárom a főszereplők útját. Sokan lehet unalmasnak fogják tartani a zenehallgatós vagy épp parfüm számolós részeket, de szerintem igy, a többi érzékszervet bevonva még jobban belemerülhetünk a történetbe. A lényeg a lényeg, a megoldás meglepő volt, a nyomozás alapos, Robin és Strike pedig zseniális.


Népszerű idézetek

Esmeralda P>!

We aren't our mistakes. It's what we do about the mistake that shows who we are.

790. oldal

Esmeralda P>!

He wants to meet you, but I wouldn't advise it.
Why not? asked Robin, who was mildley flattered.
Woman don't usually like Polworth.
I thought he was married?
He is. His wife doesn't like him.

877. oldal

psn>!

“I love London.”
“Me too. But I can see why it pisses everyone off.”

Kapcsolódó szócikkek: London
psn>!

“What’s your sign?” asked Robin, trying to work it out.
“No idea.”
“Oh sod off,” said Robin.
He looked at her, taken aback.
“You’re being affected!” she said. “Everyone knows their star sign. Don’t pretend to be above it.”
Strike grinned reluctantly, took a large drag on his cigarette, exhaled, then said,
“Sagittarius, Scorpio rising, with the sun in the first house.”
“You’re—” Robin began to laugh. “Did you just pull that out of your backside, or is it real?”
“Of course, it’s not fucking real,” said Strike. “None of it’s real, is it?"

Kapcsolódó szócikkek: horoszkóp · Nyilas csillagjegy
psn>!

When you’re living a lie, nothing’s more threatening than people who tell the truth…

SzHeni>!

He'd changed his partner, and his firm; he'd soon be a father. His life had changed, but had he?

Page 812

SzHeni>!

„Happy thirtieth, Robin. We love you, Mom and Dad x.” Robin felt her luck, these days, at having two loving parents. Her work had taught her how many people weren't that fortunate, how many people had families that were broken beyond repair, how many adults walked around carrying invisible scars from their earliest childhood[…]

Page 922

psn>!

“Would you mind,” said Strike, “if we stop for food? I didn’t have breakfast.”
Despite remembering that he had, in fact, had a plate full of croissant crumbs in front of him when she arrived at the Palacio Lounge, Robin agreed. Strike seemed to read her mind.
“You can’t count a croissant. Mostly air.”
Robin laughed.

psn>!

“Even the cleverest people can be bloody stupid when it comes to their love lives”

psn>!

“What makes people do things like that?” Robin asked, in genuine perplexity.
“They’re shits,” said Strike.


A sorozat következő kötete

Cormoran Strike sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Marrs: The One
Agatha Christie: Nemesis
Angela Marsons: Silent Scream
Holly Jackson: As Good As Dead
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls
Agatha Christie: Endless Night
Sarah Pinborough: Behind Her Eyes
Jo Nesbø: The Snowman
Paula Hawkins: A Slow Fire Burning
M. W. Craven: The Puppet Show