Career ​of Evil (Cormoran Strike 3.) 46 csillagozás

Robert Galbraith: Career of Evil Robert Galbraith: Career of Evil Robert Galbraith: Career of Evil Robert Galbraith: Career of Evil Robert Galbraith: Career of Evil

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

When a mysterious package is delivered to Robin Ellacott, she is horrified to discover that it contains a woman's severed leg.

Her boss, private detective Cormoran Strike, is less surprised but no less alarmed. There are four people from his past who he thinks could be responsible – and Strike knows that any one of them is capable of sustained and unspeakable brutality.

With the police focusing on the one suspect Strike is increasingly sure is not the perpetrator, he and Robin take matters into their own hands, and delve into the dark and twisted worlds of the other three men. But as more horrendous acts occur, time is running out for the two of them…

A fiendishly clever mystery with unexpected twists around every corner, Career of Evil is also a gripping story of a man and a woman at a crossroads in their personal and professional lives. You will not be able to put this book down.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Sphere, London, 2016
580 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780751563597
>!
Mulholland Books, New York, 2016
498 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316349895
>!
Sphere, London, 2015
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780751563580

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Cormoran Strike

175 tag · 70 karc · Utolsó karc: 2022. június 30., 14:09


Enciklopédia 2

Helyszínek népszerűség szerint

London


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Banditaa P>!
Robert Galbraith: Career of Evil

Vizsgaidőszak és több ezer oldalnyi szakirodalom után valami könnyűre vágytam, amin nem kell sokat gondolkodni, de ami azért nem teljesen idegen, így jutottam el/vissza Cormoran Strikehoz. Mert hát Rowling krimijei eddig nem okoztak csalódást, ha a történetek maguk nem is olyan felejthetetlenek, Strike-ot és Robint azért nem olyan könnyű elfelejteni. A formula a szokásos: adva van egy gyilkosság, plusz a két főszereplő kicsit sem szürke magánélete, a szálak persze jól összekuszálódnak és a végén persze minden megoldódik. Illetve ha nem is minden, de a gyilkosság(ok) biztosan. A magánéleti szálak meg még kuszábbak lesznek, de hát ezt már csak azért is muszáj gabalyítani, hogy az olvasók biztosan megvegyék a sorozat következő kötetét.
Meg kell valljam, engem ennyi tévé- és könyvsorozat után már enyhén szólva fáraszt, hogy a két ellenkező nemű főhőst/nyomozót valahogy mindig össze kell hozni, de persze előtte jó hosszan elnyújtani (évadokon, könyveken át) az egymásra találást, lehetőleg jól megbonyolítani, rengeteg konfliktust kreálni, stb. Szóval unalmas, na. Pláne, hogy Strike világa annyira nem romantikus… Nem kell mindenbe szerelemi szál, oké?? Persze kiabálhatok semmibe, a kutyát sem érdekli, itt is borítékolható, hogy X könyvön belül meglesz a nagy egymásra találás.
Magára a könyvre visszatérve, itt is sikerült kitalálnom, ki a gyilkos, szóval Rowling még mindig nem egy Christie, de azért nem rossz. Ami még kissé csalódás volt, hogy a jó előre beharangozott, száz százalékra vehető gyilkos vs. Robin összecsapás egy nagy nulla volt. Robin múltbeli titkára meg már csak legyintettem, annyira sablonos volt.
Összegezve: jó a két nyomozó, általában jó a nyomozás is, de sok a sablon és a kiszámíthatóság. Ettől még maradok a következő kötetre, remélve, hogy az jobb lesz.

robnor>!
Robert Galbraith: Career of Evil

Fú ez nagyon jó volt, mivel nemrég néztem végig az első két könyvből készült minisorozatot, és néztem volna tovább is, mivel nagyon bejött. De sajna ez a rész még nem készült el, úgyhogy elővettem a könyvet és nem csalódtam. Izgalmas volt, várom a folytatást.

lejla>!
Robert Galbraith: Career of Evil

She is one sick woman man!

Én komolyan nem tudom már, hova tud még J.K. Rowling kiborítani a gusztustalanságaival. Persze, mire számítottam a fülszöveg, meg az előző két könyv után? :) Don't get me wrong, nagyon élveztem, borzasztó izgalmas volt. Az az igazság, hogy nem annyira a bűnügyek miatt szeretem és olvasom ezt a sorozatot, mint inkább azért, mert nagyon megszerettem a két főszereplőt és érdekel, hogy mi lesz velük. Nagyon jó lenne, ha J.K. nem játszaná ki azt a kártyát, hogy összehozza Strike-ot és Robint, az annyira unalmas lenne (és tökre nem is működne). Remélem, hogy nem ez lesz, spoiler Aztán meg Ross és Rachel Matthew és Robin, döntsétek már el a p*csába, hogy mit akartok! :)

A bűnügy meg, mint mondtam, bloá, fúj. spoiler Egyébként ragyogóan vezette ezt a történetszálat Rowling, nem is annyira a nyomozás volt izgalmas, hanem ahogy az olvasót verte át meg vezette folyamatosan félre. Persze nyilván ki lehetett találni, és biztosan sokan ki is találták/találják, ki a tettes, nekem nem sikerült. Főleg azért, mert amikor valami jel volt arra, hogy spoiler volt az, akkor is összezavart, spoiler. Én spoiler. Viszont teljesen abban reménykedtem a végére, hogy spoiler

csabaviki>!
Robert Galbraith: Career of Evil

Imádom J.K. Rowling-ot, bármilyen néven is írjon :) Végig izgalmas és fordulatos volt a történet, ráadásul a magánéleti szálakkal még érdekesebbé tették. Olvasom is a következőt! :)

Mónika_K>!
Robert Galbraith: Career of Evil

Ugyanúgy tetszett, mint az előző kettő, nem is tudnék választani, hogy melyik a kedvenc részem. Sikerült becsapnia, végig fogalmam sem volt, hogy ki a gyilkos. spoiler Nagyon szeretem a nyelvezetet, amit Rowling használ, egy csomó új kifejezést tanultam a könyvből. Viszont néha úgy éreztem, hogy túlságosan szájbarágós, túl sokszor ismétel el dolgokat. A végén sajnáltam, hogy nem számoltam meg, hányszor említi meg, hogy Robin haja strawberry blonde színű.

Szecsuka>!
Robert Galbraith: Career of Evil

Imádom a sorozat iránt továbbra sem csökkent, az biztos.
Kétségtelen, hogy ez a bűnügy kevésbé hasaltat el, mint az eddigiek, nekem mégis tudott meglepetést okozni. Annak ellenére, hogy eléggé hamar eléggé sokat megtudunk a gyilkosunkról, így nem érhet igazán nagy meglepetés, szerintem izgalmas volt a nyomozás.
Robinról pedig kezdem azt gondolni, hogy kettős személyisége van. amilyen vagány, talpraesett nő aki nyomozó akar lenni, olyan szerencsétlen, buta hisztis liba tud lenni, hogy az felfoghatatlan.
Mégis, én nagyon boldogan olvastam, kérem a következő Strike-regényt.
Az egész sorozatról kedvcsinálót itt írtam, kicsit fejtegetem, hogy szerintem miért annyira jó krimi, teljesen spoilermentes a bejegyzés:
http://tarkapolc.blogspot.hu/2016/04/modern-klasszikus-…

BZsofi P>!
Robert Galbraith: Career of Evil

Nehezen indult be, alig bírtam követni, ki kicsoda. Az utolsó harmadát viszont nagyon gyorsan befaltam.

Eule P>!
Robert Galbraith: Career of Evil

Nagy lelkesedéssel vetettem magam bele a könyvbe. Aztán ez némileg lelohadt, mikor az első jó 150 oldalon alig bírtam átrágni magam. Most valahogy nem kapott el a könyv hangulata, mint az előző két résznél, amit alig tudtam letenni. Nem tudom, csak bennem volt-e a hiba, vagy mint minden sorozatnál, itt is hol jobban, hol kicsit kevésbé jól sikerülnek az egyes részek.

Persze a könyv most is zseniális, nyelvileg igényes, csodálatos angol kifejezéseket lehet belőle tanulni. Összességében jó élmény volt, egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam.

bokanyie>!
Robert Galbraith: Career of Evil

Izgalmas volt, féltettem a főszereplőket, bár ilyenkor mindig azzal nyugtatom magam, hogy velük *úgysem történhet semmi*, mert ők a főszereplők. Cserébe kellőképpen sok egyéb áldozat fordul elő a könyvben, nem semmi sorozatgyilkossal van dolgunk. Nagyon tetszett, ahogyan Robin és Strike egymásról gondolkodnak a részben, és reálisnak éreztem Matthew és Robin problémáit is. Az előző két részhez képest viszont itt kitaláltam a gyilkost, azt is, hogy hol szokott rejtőzködni, de ebben a történetben az ő nézőpontjából is sokat láttunk, így könnyebb volt összerakni a szálakat.


Népszerű idézetek

Dia9117>!

“Robin’s a petrolhead,” said Strike. “Drives like Fernando Alonso.”

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fernando Alonso
BZsofi P>!

You could find beauty nearly anywhere if you stopped to look for it, but the battle to get through the days made it easy to forget that this totally cost-free luxury existed.

198. oldal (Sphere, 2015)

lejla>!

Nobody who had not lived there would ever understand that London was a country unto itself. They might resent it for the fact that it held more power and money than any other British city, but they could not understand that poverty carried its own flavour there, where everything cost more, where the relentless distinction between those who had succeeded and those who had not were constantly, painfully visible. The distance between Elin's vanilla-columned flat in Clarence Terrace and the filthy Whitechapel squat where his mother had died could not be measured in mere miles.

213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: London
Starlight97>!

All that was holding her together was her ability to keep moving forwards, to keep doing the job.

Starlight97>!

In a way, an explanation had never been the point. She had simply liked being the only one who wanted to find out the truth.

Starlight97>!

She had drawn strength from everyone else’s weakness, hoping that her adrenaline-fueled bravery would carry her safely back to normality, where she would find a sure footing and move on unscathed.

Starlight97>!

He had not managed to scrub off all her blood.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Cormoran Strike sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Cole: Ragdoll
Paula Hawkins: A Slow Fire Burning
John Marrs: The One
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls
Richard Osman: The Man Who Died Twice
Alex North: The Whisper Man
M. W. Craven: The Puppet Show
James Patterson – J.D. Barker: The Coast-To-Coast Murders
M. J. Arlidge: Pop Goes the Weasel
J. P. Delaney: The Girl Before