A ​háború istene II. (A háború istene 2.) 13 csillagozás

Robert E. Vardeman: A háború istene II.

Kratosz, a hatalmas harcos egykor az istenek rabszolgája volt, kíméletlen akaratuk szerint cselekedett. Miután megsemmisítette Arészt, a háború istenét, Zeusz felszabadította őt, és neki adta a bukott isten trónját is.

Az Olümposz többi lakója azonban nem fogadja ilyen jó szívvel Kratosz felemelkedését – összeesküvést szőnek ellene, hogy újra halandóvá váljon. A száműzött Kratosznak ezért össze kell fognia a titánokkal, az istenek ősi ellenségeivel, hogy eljusson a Moirákhoz, a sors fonalát szövő, gombolyító és elmetsző nővérekhez, és bosszút állhasson azokon, akik elárulták.

A csodálatos görög mitológia újra életre kel a sikeres és népszerű God of War® világában játszódó második, fantasztikus regényben, amely vérpezsdítő, új magasságokba repíti a videojátékban megismert cselekményt, és további, hihetetlen rétegekkel gazdagítja Kratosz lenyűgöző történetét.

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Delta Vision, 2018
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952818 · Fordította: Vitális Szabolcs

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Papillon_εïз IP>!
Robert E. Vardeman: A háború istene II.

Nagyon gyorsan tudtam haladni vele, olvasatta magát. Tetszett minden cselekmény. Igaz adott volt az alap, tudtam mi lesz belőle, párszor kijátszottam. Amit nem tudok megszokni, az Kratos sok monológja, beszéde. A szememben ő egy ordibálós spártai, nehéz elképzelni, ahogy normálisan társalog.

BBetti86>!
Robert E. Vardeman: A háború istene II.

A történet folytatódik, de a szerző más. (Pontosabban, két szerző helyett egy van.) A kötetnek ez a váltás jót tett. Regényesebb, olvashatóbb lett a végeredmény.
A történet megint egy küldetés: Kratosz isten lett ugyan, de az életét megkeserítő rémálmokat Zeusz nem vette el, hiába ígérte meg. A férfi a rendelkezésére álló eszközökkel akar enyhülést szerezni, de Zeusz most is közbelép. Kratosz így megint bosszút esküszik, és megindul, hogy újabb istent gyilkoljon meg. Ehhez azonban el kell jutnia egy különleges templomba, legyőzni a megölésére küldött vagy vetélytárs hősöket. Ebben már ott a játék jelleg: folyamatosan erősebb ellenfelek jönnek, akiket le kell győzni, hogy átjuss a következő pályára.
De ami bosszantott: ahogy a görög mitológiai történeteket kiforgatták, hogy olyan hősök induljanak Kratosz ellen, mint Thészeusz, Perszeusz, vagy, ami a legjobban irritált: Ikarosz. De most komolyan, nyominger srác túl közel repült a Naphoz, lezuhant és meghalt. Hogy lehet itt öregen és az apját kutatva?
Az istenek azonban a mocskos játszmáikkal érdekesek voltak, és most Kratosz is érthetőbb hős. Itt átérezhető a gyásza, ami minden tette mögött áll végső soron.
Még mindig nem egy jó regény, ahhoz túlzottan sablonos és videójátékos a szerkesztése, és nagyon nem szerettem, amit a görög hősök alakjával tettek, de már olvasható.

pupsegal >!
Robert E. Vardeman: A háború istene II.

Mit is lehetne erről a könyvről mondani? Kratos még mindig ugyanaz a megátalkodott, céltudatos spártai katonagyilkológép, aki az előző részben is volt, bár most kicsit nagyobb fába vágta a fejszéjét, spoiler. Ha lehet ezt mondani, akkor még céltudatosabb, még többet töri-zúzza az ellenfeleit, mint az előző részben, de nem éreztem azt, hogy ez dinamikusabb könyv lenne az előzőnél. Ami kicsit zavaró volt, hogy behozták Iriszt, akinek szerintem a szerepe elhanyagolható lett volna, érdemileg nem tesz hozzá, azokat a mozzanatokat, amik hozzá kötődnek, bármelyik másik istennel lehetett volna helyettesíteni, aki alapból bekerült a GoW-szériába. De ettől eltekintve, rendkívül jó volt, hogy ismét külön történetszálon ment a Kratos-féle-kaszabolás, az isteni-játszmázások és a Moirák-dráma. Amit viszont sajnálok, hogy a spoiler Abszolút öt csillag és rajongóknak még mindig kötelező darab. :))


Népszerű idézetek

pupsegal >!

Az istenekhez intézett könyörgés méltatlan egy igazi harcoshoz. Ő spártai katona, saját bátorságában és tudásában kell bíznia.

254. oldal

pupsegal >!

És közben dühöngött. Valósággal őrjöngött! Megfosztották a testétől, de az elméje tovább harcolt az igazságtalanság ellen. A megadás ismeretlen fogalom volt számára.

88. oldal

pupsegal >!

A halál menekülés, Kratosz. Te azonban Spárta harcosa vagy, nem pedig egy gyáva alak. Csak a gyávák ölelik keblükre a halált. […]
– Nem vagyok gyáva – mondta –, de elviselhetetlen az engem ért veszteség.
– Az erőre figyelj, ne a gyengeségre, ami mindenkiben ott lakozik, csak nem vesznek róla tudomást, vagy nem néznek szembe vele.

94.-95. oldal

pupsegal >!

A legrosszabb, nem is, a legjobb fajta kínzás reményt adni, aztán azt elvenni.

106. oldal


A sorozat következő kötete

A háború istene sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj
Madeline Miller: Kirké
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Greg Keyes: Hollóisten I-II.
Laini Taylor: A különös álmodozó
James Lovegrove: Ré kora
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője