Robert ​E. Howard összes Conan-története II. (Conan) 24 csillagozás

Robert E. Howard: Robert E. Howard összes Conan-története II.

A történelem előtti idők képzeletbeli korszaka, egy rég feledésbe merült, ám ősi nevekben és eltorzult mítoszokban máig fennmaradt kor elevenedik meg kötetünk lapjain. A mágia és boszorkányság, az ősi fajok hanyatlásának és az emberiség felemelkedésének ideje ez, melyben egy hatalmas erejű, kimmériai barbár kalandjait követhetjük nyomon az északi jégmezők fagyos pusztaságaitól Aquilónia trónjáig. Robert E. Howard máig legnépszerűbb alakjáról közel harminc történetet írt, melyek most új formában kerülnek az olvasó kezébe:
összegyűjtve, hiánytalanul, időrendi sorrendbe szedve, egy 2 könyvből álló sorozat formájában.
A művekkel most ismerkedők és a Conan-történetek kedvelői számára egyaránt meglepetés lehet kiadásunk következetes szerkesztése és lektorálása. A befejezett novellák mellett helyet kaptak a kötetben Howard félig kidolgozott írásai és egyetlen töredéke is, továbbá egy történeti esszé, melyben a szerző részletesen bemutatja a hybóriai világot és annak népeit.

Eredeti megjelenés éve: 2001

Tartalomjegyzék

>!
Szukits, Szeged, 2006
420 oldal · keménytáblás · ISBN: 9634971334 · Fordította: Jónás János, Nemes István

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Conan


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Mortii>!
Robert E. Howard: Robert E. Howard összes Conan-története II.

Jó hosszú idő telt el az 1. és 2. kötet olvasása közben. És hogy mitől volt jobb élmény ez a kötet?! Talán attól, hogy az író és maga Conan is közelebb került hozzám. Annyira soha nem is volt távol, viszont az elmúlt években óriási bravúrral élesztette újra 1-2 kiadó a 19. század eleji weird-fiction irodalmat, így az író, a kora és karakterei mind közelebb kerültek hozzám.
Ugyan a két kötet kronológiai sorrendben közli a történeteket, Howard ad-hoc jelleggel ugrált Conan életének időszakai között. Ez a kötet a kronológia azon részét tartalmazza, amiben valahogy mégis szépen kapcsolódnak egymás után a történetek, és ezek a történetek kerekek, kevésbé csapongóak egymáshoz képest. Talán ezért is élveztem jobban ezt a kötetet, így emelve Conant a kedvenc karaktereim közé és Howardot feljebb léptetve a kedvenc íróim rangsorán.


Népszerű idézetek

FélszipókásŐsmoly >!

Miközben nem merészkedek addig, hogy higgyek a valóságosan létező szellemek vagy erők által inspirált történetekben (bár hozzáteszem: én személy szerint inkább ellenzem bárminek a nyílt tagadását), néha elgondolkodom, vajon lehetséges-e, hogy a múlt, a jelen (vagy akár a jövő) ismeretlen erői hassanak egy élő ember gondolatain és cselekedetein keresztül. Ugyanis épp ez történt velem, mikor a Conan-sorozat első darabjait írtam… Nem próbálom mindezt ezoterikus vagy okkult módon magyarázni, ám a tények tények maradnak.

Utószó - Robert E. Howard 1933. december 17-én Clark Ashton Smith-nek írt levelében

bfg3>!

Xaltotun válaszként egy pergament hajított az asztalra.
Amalric felkapta, rámeredt, és ajkáról dühös, értelmetlen kiáltás fakadt. Olvasta:

Xaltotunnak, Nemédia nagy fakírjának! Te acheroni kutya, visszatérek a királyságomba, és ágyelőt csinálok a bőrödből!
Conan

– Hamisítvány! – kiáltotta Amalric.
Xaltotun a fejét rázta.
– Eredeti. Összehasonlítottam az aláírást az udvari könyvtárban található dokumentumok szignójával. Senki sem tudná ilyen hűen utánozni azt a macskakaparást.

Conan, a bosszúálló

Kapcsolódó szócikkek: Conan

Hasonló könyvek címkék alapján

Ursula K. Le Guin: A megtalált és az elveszett II.
Brandon Sanderson: A kozmerum titkai
Fritz Leiber: Kardok a halál ellen
H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft összes művei II.
H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft legjobb művei
Ted Chiang: Érkezés és más novellák
Stephen King: Minél véresebb
Mark Lawrence: Úti testvérek
Ted Chiang: Életed története és más novellák
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 45.