Conan, ​a kimmériai (Conan) 23 csillagozás

Robert E. Howard: Conan, a kimmériai

Vadászó ​párduc nesztelen járásával oson, tigrisként veti magát ellenfelére, és egy sarokba szorított farkas vadságával küzd a végsőkig, ha a szükség úgy kívánja. Minden mozdulatából, porcikájából roppant erő árad, dús, fekete sörénye és gleccserkék szeme az északi hegylakók jellegzetességeit mutatja. A vadon szilaj gyermeke ő. Markáns arcvonásai, hideg tekintete, indulatoktól parázsló kék szeme könnyen feléleszthető kegyetlenséget sejtetnek.

Ő Conan, a barbár, egy kimmériai patkolókovács fia, aki csatatéren születik. Állandó küzdelemben töltött fiatal éveit követően élete még kalandosabb fordulatokat vesz. Rabszolgából tolvaj lesz Nemédiában, majd zsoldos katona Turánban, később zsoldosvezér a legkülönfélébb hybóriai országokban, kalózkapitány a Vilayet-tengeren, kozák az északi sztyeppeken, főnök a sivatagi rablók zuagírok között, hadifőnök a Fekete Királyságokban, generális Aquilóniában, s megvalósítja azt az álmot, melyet egykor megjósoltak neki. Király lesz az egyik… (tovább)

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Phoenix Science Fiction & Fantasy

>!
Phoenix Könyvek, Debrecen, 1993
600 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638274339 · Fordította: Nemes István, Kornya Zsolt

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Conan


Kedvencelte 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

RosszQtya>!
Robert E. Howard: Conan, a kimmériai

R.E.Howard a heroikus fantasy szülőatyja által életrehívott karakter Conan a kimmériai barbár kalandjait olvashatjuk ebben a könyvben, ami nem egy összefüggő történet, hanem egy válogatás időrendbe szedve.Ez egy kiváló átfogó mű ahhoz, hogy megismerjük hősünket és az Ő elképesztő kalandjait. A könyv bővelkedik a csak Howardra jellemző leírásokra,hangulatteremtésre, amitől olyan egyedi lesz minden egyes történet. Még a szerelmi szál sem hiányzik a novellák közül, de ez is jellemző módon inkább egy fantasybe oltott Bonnie és Clyde história. Aki ezzel a könyvel akarja kezdeni az ismerkedést Conanal, csak bátorítani tudom,mert biztos vagyok benne, hogy utána felkutatja az összes Howard könyvet, amit csak fel lehet.

KerekesCs P>!
Robert E. Howard: Conan, a kimmériai

Kislány voltam még mikor ráakadtam erre a könyvre Keresztapám polcán. És egyből elvarázsolt a fantasy műfaja. Nem mondom, erős váltás volt a Lassie és társai után, de a fantasy és az antihősök iránti szerelmem azóta is töretlen.
Csíptem a kalandjai során/alatt/előtt/után karddal vagdalkozó, bort vedelő, nőket „elcsábító” főhőst, legalábbis bennem így maradt meg. És most hogy rátaláltam egy kihívásra, olyan jó erre visszaemlékezni.

keccsu>!
Robert E. Howard: Conan, a kimmériai

Nagyon rég olvastam, az A. Schwarzenegger által játszott Conan filmek hatására.Már nem nagyon emlékszem a történetre de arra igen,hogy tetszett a könyv.Bátorság, kaland, harc, igazi „férfias” könyv.


Népszerű idézetek

SDániel P>!

A civilizált emberek udvariatlanabbak, mint a vadak, mivel tudják, gúnyolódhatnak anélkül, hogy széthasítsák a koponyájukat, mint általában a barbárok közt történik.

Az Elefánt Tornya, 15. oldal

SDániel P>!

– […] De fájna a léleknek, ha harc nélkül dobnánk oda az életünket.

A Fekete Tengerpart királynője - A vágtató lovas, 81. oldal

SDániel P>!

Az ő istenei egyszerűek és érthetőek. Crom köztük a legfőbb: egy nagy hegyen él, ahonnan végzetet és halált oszt. Hasztalan Cromhoz imádkozni, mivel ő sötét, vad isten, aki gyűlöli a gyengéket. De az embert születésekor bátorsággal, elszántsággal és lehetőséggel ruházza fel, hogy megölje ellenségeit, és a kimmériai szerint ez volt a legtöbb, amit az isten tőle elvárhat.

Az Elefánt Tornya, 16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Conan
SDániel P>!

Gyorsan nevetett, de ugyanolyan gyorsan be is dühödött, és iszonyatos volt haragjában. Sokat bíró tivornyázó volt, erős ital volt a szenvedélye, egyben a gyöngéje is. Bármennyire is gyermekien naivnak látszott bizonyos kérdésekben, s bármennyire járatlan volt is a civilizáció finomságaiban, mégis természettől fogva intelligens volt, a maga módján becsületes, és olyan veszélyes, akár egy éhes tigris.

A Fekete Tengerpart királynője - A vágtató lovas, 80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Conan
SDániel P>!

A kimmériai nem adta jelét meglepetésnek vagy izgalomnak. Hiányzott belőle az a félelem vagy az a tisztelet, amit a civilizáció belenevel az emberbe. Király vagy koldus, számára oly mindegy.

Zsiványok a házban, 54. oldal

SDániel P>!

– Mindenki tudja, hogy vannak olyan emberek, akik kedvük szerint farkasformát öltenek.

Zsiványok a házban, 62. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Fritz Leiber: Kardok és ördöngősség
Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei
Andrzej Sapkowski: A végzet kardja
George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja
Ransom Riggs: A különlegesek regéi
Csiszár Dénes (szerk.) – Pollák Tamás (szerk.) – Tézsla Ervin (szerk.) – Járdán Csaba (szerk.) – Berényi Konrád (szerk.): Dragon Magazine évkönyv 1998
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 45.
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok
Marion Zimmer Bradley (szerk.): Kardok és boszorkányság I.