Az eddig megjelent összes Conan novellát tartalmazza.
Conan, a kimmériai (Conan) 25 csillagozás

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Phoenix Science Fiction & Fantasy Phoenix Könyvek, Hajja & Fiai

R.E.Howard a heroikus fantasy szülőatyja által életrehívott karakter Conan a kimmériai barbár kalandjait olvashatjuk ebben a könyvben, ami nem egy összefüggő történet, hanem egy válogatás időrendbe szedve.Ez egy kiváló átfogó mű ahhoz, hogy megismerjük hősünket és az Ő elképesztő kalandjait. A könyv bővelkedik a csak Howardra jellemző leírásokra,hangulatteremtésre, amitől olyan egyedi lesz minden egyes történet. Még a szerelmi szál sem hiányzik a novellák közül, de ez is jellemző módon inkább egy fantasybe oltott Bonnie és Clyde história. Aki ezzel a könyvel akarja kezdeni az ismerkedést Conanal, csak bátorítani tudom,mert biztos vagyok benne, hogy utána felkutatja az összes Howard könyvet, amit csak fel lehet.

Kislány voltam még mikor ráakadtam erre a könyvre Keresztapám polcán. És egyből elvarázsolt a fantasy műfaja. Nem mondom, erős váltás volt a Lassie és társai után, de a fantasy és az antihősök iránti szerelmem azóta is töretlen.
Csíptem a kalandjai során/alatt/előtt/után karddal vagdalkozó, bort vedelő, nőket „elcsábító” főhőst, legalábbis bennem így maradt meg. És most hogy rátaláltam egy kihívásra, olyan jó erre visszaemlékezni.

Az ő istenei egyszerűek és érthetőek. Crom köztük a legfőbb: egy nagy hegyen él, ahonnan végzetet és halált oszt. Hasztalan Cromhoz imádkozni, mivel ő sötét, vad isten, aki gyűlöli a gyengéket. De az embert születésekor bátorsággal, elszántsággal és lehetőséggel ruházza fel, hogy megölje ellenségeit, és a kimmériai szerint ez volt a legtöbb, amit az isten tőle elvárhat.
Az Elefánt Tornya, 16. oldal

Gyorsan nevetett, de ugyanolyan gyorsan be is dühödött, és iszonyatos volt haragjában. Sokat bíró tivornyázó volt, erős ital volt a szenvedélye, egyben a gyöngéje is. Bármennyire is gyermekien naivnak látszott bizonyos kérdésekben, s bármennyire járatlan volt is a civilizáció finomságaiban, mégis természettől fogva intelligens volt, a maga módján becsületes, és olyan veszélyes, akár egy éhes tigris.
A Fekete Tengerpart királynője - A vágtató lovas, 80. oldal