Almúria 11 csillagozás

Robert E. Howard: Almúria

Két klasszikus kisregény egy kötetben!

A FEKETE IDEGEN
Conan, a barbár az életéért fut a sűrű erdőben, és miközben vérszomjas pikt falkák vonyítanak a nyomában, felfedez egy hihetetlen kincsekkel teli barlangot. Ez idő tárj két rivális kalózbanda is partra száll a közelben, s némi tusakodás után alkalmi szövetséget kötnek egymással, Conannal és az önkéntes száműzetését itt töltő Valensó gróffal. Ám nem csak a kincset védő mágiával, az egymás iránti bizalmatlansággal és az ezerszám hemzsegő piktekkel kell megküzdeniük, de azzal a démoni, fekete alakkal is, aki ott jár egyikőjük nyomában…

ALMÚRIA
Amikor Esau Cairn az űrön át a démonok kísértette Almúria bolygóra érkezik, még mit sem tud a végzetéről. Almúria egy pokoli világ, tele különös és iszonyú lényekkel, kardforgatókkal, szárnyas szörnyekkel és hihetetlen titkokkal… Esau egyedül száll szembe a bolygó veszélyeivel, hogy végül Almúria urává és parancsolójává váljon.
A heroikus fantasy méltó eposza és gyöngyszeme..

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek

>!
Cherubion, Budapest, 2002
246 oldal · ISBN: 9639346764 · Fordította: katsuk

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Nevox>!
Robert E. Howard: Almúria

Az ilyen kiadások után értékeli az ember igazán a Delta Vision Mesterművek sorozatát, ahol az egyes novellák születéséről, az életműben elfoglalt helyéről lehet olvasni, és bár nem szükségesek az adott mű megértéséhez, de mindenképpen érdekes adalékok. Itt szerintem random módon van összepárosítva egy Conan sztori, és egy igazi planetáris románc.
Howard nem hazudtolja meg önmgaát, hard fantasy a javából, ahol az erős, kötélizmú, párducmozgású főhős legyűri a természetet és az elfajzott, dekadenciába fulladt múltat. A Conan történetet személy szerint nem ismertem, de remekül megírt, több szereplők mozgató kisregény Conan kalózkodással töltött éveiből. A másik meg olyan, mintha megírta volna a saját kis Mars történetét Burroghs után. Semmi extra nincs a történetben, de jó a stílusa, és aki szereti a mester többi művét, semmiképpen se hagyja ki. Annyit még érdemes kiemelni, hogy az elbeszélés stílusa -nyilván az E/1 miatt- rendkívüli módon emlékeztet Jack London Kóbor Csillagára, nem véletlenül emlegeti Howard is ihletforrásai között.

Noro >!
Robert E. Howard: Almúria

Az Almúria leginkább a Mars hercegnőjére emlékeztet, jellegzetes planetary romance. A könyvben szerepel még egy jól sikerült Conan-kisregény is.


Hasonló könyvek címkék alapján

David Gemmell: Hollószív
David Gemmell: Viharlovas
David Gemmell: Éjféli sólyom
David Gemmell: Legenda
David Gemmell: A Nappal és Éjjel Kardjai
David Gemmell: Fehér Farkas
David Gemmell: Haláljáró legendája
David Gemmell: A tél harcosai
David Gemmell: Kard a Viharban
David Gemmell: Legendás Druss első krónikája