Szorul ​a hurok (Tracy Crosswhite 2.) 10 csillagozás

Robert Dugoni: Szorul a hurok

A ​Cowboy mindannyiszor szakszerű, bonyolult hurkot készít, gondosan elrendezi az áldozat ruháit, lesimítja az ágyneműt, és miután végzett, bezárja maga mögött az ajtót.
A motelszobához kiérkező rendőrök ismételten biztosítják a tetthelyet, a helyszínelők rögzítik a nyomokat, amelyek megint csak semmi érdemlegessel nem szolgálnak. Tracy Crosswhite nyomozó és a csapata azon van, hogy megtörje ezt az ördögi kört, mert mintha mindig akadna egy újabb hulla: valaki sorra szedi az áldozatait Seattle bárjaiban.
Amikor azonban Tracy taktikát váltva végigböngészi a régi ügyek aktáit, hátha talál valami egyezést, egy olyan gyilkosság dokumentumaira bukkan az archívumban, amelyet nyomozásvezetőként a mostani főnöke, Nolasco százados írt alá. A felettese ekkor azonnal elveszi tőle az ügyet. Pusztán a köztük dúló hatalmi harc miatt állítja félre Tracyt, vagy valami rejtegetnivalója is van? Egyvalami azonban tény: a gyilkos már évekkel ezelőtt a városban portyázhatott. De vajon… (tovább)

Eredeti mű: Robert Dugoni: Her Final Breath

>!
General Press, Budapest, 2017
360 oldal · ISBN: 9789636439705 · Fordította: Fügedi Tímea
>!
General Press, Budapest, 2017
360 oldal · ISBN: 9789636439699 · Fordította: Fügedi Tímea

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

>!
Lénaanyukája P
Robert Dugoni: Szorul a hurok

Óriási volt. A Szorul a hurok közvetlen folytatása A felszín alatt című könyvnek. Abban a részben Tracy nyomozott egy ügyben, amit a könyv közepe felé döglött aktává nyílvánítottak, ezért szépen el is feledkeztem róla. Egy táncosnőt öltek meg igen érdekes módon. A gyilkosságok viszont folytatódnak, úgyhogy mégis újranyitják az ügyet…
Nagyon izgalmas, fordulatos, sodró lendületű könyv, csak túl sok név van benne, a harmadánál már egy kicsit belezavarodtam a sok gyanúsítottba, hogy ez most kicsoda akkor.
Mindenképpen jobb és izgalmasabb az első résznél, pedig az se volt semmi. Mondom én, Robert Dugonit meg kell jegyezni.

6 hozzászólás
>!
smetalin
Robert Dugoni: Szorul a hurok

Nem volt rossz. Egy hétig olvastam, ez nálam elég hosszú idő, de ez nem a könyv hibája. Sajnos engem is elkapott a „könyvbesokalitisz” nevezetű , remélem gyors lefolyású betegség.
Egyébként ez egy krimi, nem is értem miért nincs rajta a címke, gyorsan javítom is.
Önállóan is lehet olvasni, nincs sok utalás az előző nyomozására Tracynek. A gyilkost nem találtam ki, de ezt a betegségnek tudom be:)

>!
eSsZ P
Robert Dugoni: Szorul a hurok

egeszen jo volt. hozta a szokasos nyomozos .. gyilkosos… agyalos.. kotelezot…
szimpatikus fohosno.. jo mellekszereplok.. intrika.. hazugsag..
neha kicsit tul reszletes.. szamomra lenyegtelen dolgokrol… de lehet,hogy epp ettol valos.. viszont lassul is ezaltal…

egy biztos ,nem ketto..

1. fogok meg olvasni az irotol..
2. irtam mar jobb ertekelest is.. de most valahogy nem vagyok toppon..
azt hiszem ez meglatszik az olvasasi sebessegemen is..

3 hozzászólás
>!
voltam
Robert Dugoni: Szorul a hurok

Nagyon jó volt ez is. Nekem az első rész egy picit jobban tetszett. Az csillagos ötös volt, ez „csak” ötös.:-) Talán elmúlt az újdonság varázsa. A történet most is nagyon jó volt, de sok panel visszaköszönt az előző részből, sőt a regény lecsupaszított vázában is vannak hasonló elemek. Ettől persze még kiváló olvasmány. Már az első oldalakon beszippant és nem is nagyon enged el. Természetesen most sem (vagy inkább most nem) sikerült rájönnöm, hogy ki a bűnös. Egyedül az adott okot a gyanakvásra, hogy a vége előtt 60 oldallal látszólag megoldódott az ügy. Innen sejtettem, hogy valami nagyon nincs rendben, valaminek még történnie kell. Dugoni remekül ír, mesterien keveri a szálakat és vezeti az olvasót az orránál fogva. Izgalmas, cselekményes, fordulatos krimi jól megformált karakterekkel. Remélem, lesz még folytatás magyarul is.

>!
dagikám
Robert Dugoni: Szorul a hurok

Nagyon sok izgalomban bővelkedett ez a könyv. Ahányszor Tracy-ék bevittek egy gyanúsítottat, mindig azt hittem, hogy na most végre elkapták. És mégsem… Tetszettek a szereplők, a történet megírása. Minden téren csillagos 5 :) A borító is magával ragadott.


Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Vonzódás
Rene Denfeld: Az elvarázsoltak
Michael Connelly: Az Echo Park titka
Karen Rose: Vigyázz rám
J. D. Robb: Halálos rejtekhely
Darynda Jones: Második sírhant
Lawrence Block: A betörő, akit szekrénybe zártak
Alice Sebold: Komfortos mennyország
Karin Slaughter: Bőr
Jeffery Deaver: A Koporsótáncos