Elő-hatás 10 csillagozás

A meggyőzés forradalma
Robert Cialdini: Elő-hatás

Mi ​különbözteti meg az átlagos meggyőzőerejű embereket a rendkívül sikeresektől?
Robert Cialdini, az ikonikus Hatás szerzője ezúttal bemutatja a meggyőzés leghatékonyabb módját, és azt is elárulja, hogy a titok nem magában az üzenetben rejlik, hanem az üzenet átadása előtti döntő pillanatban.
Korunk egyik legtöbbet hivatkozott szociálpszichológusa a legújabb tudományos kutatások és saját tapasztalatai alapján mindenki számára közérthetően magyarázza el a meggyőzés mestereinek módszereit. Bemutatja, miként érik el a legjobb kommunikátorok, hogy a közönség már az előtt befogadóvá váljon az üzenetre, mielőtt meghallja azt.
Cialdini szerint nem muszáj megváltoztatnunk a hallgatóság hozzáállását vagy meggyőződéseit – csupán a közönség figyelmének fókuszát kell módosítanunk közvetlenül az előtt, hogy a megfelelő tettet várnánk tőlük. A sikeres onlinemarketing-hadjáratoktól a hatékony háborús propagandáig kísérletek és beszámolók hosszú sorára építve szemlélteti,… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2017
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633044353 · Fordította: Pétersz Tamás

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 46


Kiemelt értékelések

Renáta_Cseh>!
Robert Cialdini: Elő-hatás

Robert Cialdini: Elő-hatás A meggyőzés forradalma

Sokat vártam ettől a könyvtől. Szerencsére meg is kaptam. Lényűgözően olvasmányos. Eredetileg az első kötetet akartam megvenni így aggódtam hogy nélküle nem lesz érthető ez a könyv, szerencsére ez a mű gyakorlatilag 2 könyv egyben. Mindenkinek ajánlom akit a kommunikáció témája a pszichológiai vonatkozásából érdekel.


Népszerű idézetek

Joya>!

Az ebben a fejezetben tárgyalt kutatásoknak az egyik konklúziója, hogy a figyelmünket felkeltő ügyek egyben fontosnak is tűnnek fel. Ugyanezeknek a kutatásoknak egy része azt is megmutatja, hogy ha az emberek nem irányítják a figyelmüket egy témára, akkor úgy gondolják, az biztosan nem is annyira fontos.

60. oldal

Robert Cialdini: Elő-hatás A meggyőzés forradalma

Joya>!

Ahogy az aminosavakat az élet építőkockáinak nevezzük, az asszociációkat nyugodtan nevezhetnénk a gondolkodás építőkockáinak.

109. oldal

Robert Cialdini: Elő-hatás A meggyőzés forradalma


Hasonló könyvek címkék alapján

Lundy Bancroft: Mi jár a bántalmazó fejében?
Susan Forward – Donna Frazier: Érzelmi zsarolás
David R. Hawkins: Erő kontra erő
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
Gavin de Becker: A félelem adománya
Anthony R. Pratkanis – Elliot Aronson: A rábeszélőgép
Deborah Tannen: Miért értjük félre egymást?
Malcolm Gladwell: Fordulópont
Nassim Nicholas Taleb: A fekete hattyú