Tájak ​és képek 11 csillagozás

Robert Caputo: Tájak és képek

A National Geographic Fotóiskola-sorozatának harmadik kötetében Robert Caputo fotográfus és szakíró a tájfotózás alapelveit és mesterfogásait gyűjti egybe. Válasszal szolgál számos gyakorlati kérdésre ráadásul a National Geographic magazin nagyszerű fotósainak tippjeivel és trükkjeivel is megismerteti mindazokat, akik a természet csodáit választják témaképpen. Könyve nemcsak a kezdőt segíti; a fotózásban jártas amatőrnek, sőt a hivatásos fotógráfusnak is kitűnő útitársa lehet.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: National Geographic Fotóiskola Geographia

>!
Geographia, Budapest, 2003
160 oldal · ISBN: 9638633433 · Fordította: Teveli Gábor

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Robert Caputo: Tájak és képek

Bár én inkább csak alkalmi amatőr hobbifotós vagyok – értsd korábban kis kompakt digitális fényképezőgéppel, mostanság meg az okostelefonnal fotózok, ha valami olyasmit látok –, kollégám mégis úgy látta, érdemes ezt a könyvet elolvasnom. Valóban voltak benne hasznos infók a képek beállítását illetően, de azért érződött, hogy a komolyabb fotósokat célozza a rekesz, derítés és egyéb beállítások taglalásával. Ráadásul kicsit eljárt felette az idő, hisz erősen a filmes gépekről szól, holott mára már teljesen átvette a szerepüket a digitális technika (RIP Kodak). A képanyag viszont nagyon szép, azokból is sokat lehet tanulni.

Nienna001 P>!
Robert Caputo: Tájak és képek

Bevallom, inkább nézegettem, mint olvastam ezt a könyvet. Régen vettem meg, rövid időre a fotózás iránt fellobbanó érdeklődésem mementójaként, amikor még fotószakkörre is beiratkoztam. Aztán el lett felejtve a könyv. A technika már haladt azóta sokat, de az alapok nem hiszem, hogy nagyot változtak volna.


Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Kelby: A digitális fotós könyv 1.
Nagy fotóskönyv – Vadonatúj tippek
Joe Mcnally: A Nagy Villanás
Scott Kelby: A digitális fotós könyv 4.
Scott Kelby: A digitális fotós könyv 2.
Bill Hatcher: Kaland és pillanat
Michael Freeman: Fotósszemmel
Torsten Andreas Hoffmann: Kreatív képkompozíció a fotográfiában
Csókás Adrienn – Enczi Zoltán – Richard Keating – Somogyi Balázs: A digitális fotózás műhelytitkai – Újdonságok, tippek 2009–2010
Baricz Kati: Szubjektív napló