A ​tökéletes étrend 2 csillagozás

Robert Arnot M.D.: A tökéletes étrend

Az ​egész világon jól ismert egészségügyi szakember, dr. Bob Arnot forradalmian új szemléletű könyvének alapfeltevése egyszerű, ám rendkívül erőteljes: az ételek gyógyszerek. Bizonyos ételek fogyasztása elkerülhetetlenül hízáshoz, illetve rossz kedélyállapothoz vezet, míg más típusú élelmiszerek garantálják a fogyást, valamint a csodás közérzetet. Ezen felismerés birtokában a nagy sikerű szerző lépésről lépésre, közérthetően mutatja be programját, amellyel testünk fiziológiai működését alapjaiban változtathatjuk meg: hízásról fogyásra váltunk, miközben örökre megváltoztatjuk az ételekről vallott nézeteinket. A világ vezető kutatói az utóbbi időkben szinte ontják a testsúlyszabályozás új korszakát megnyitó eredményeket, dr. Arnot pedig a világon elsőként összegyűjtötte és rendszerbe foglalta ezeket a felfedezéseket. Hatékony és szerteágazó programjában megtalálhatják a negatív ionizáló készülékekről, a hajnal szimulátorról, a táplálék-kiegészítőkről, illetve – ami a legfontosabb – a… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2003
302 oldal · ISBN: 9633682959 · Fordította: Pete Klára, Sudár Balázs

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Paulinusz_Tünde P>!
Robert Arnot M.D.: A tökéletes étrend

Mostanában rákattantam az életmód könyvekre, mert a téma végtelen, és sok oldalról megközelíthető. Ugyanakkor mindig belefutok a legnagyobb hibába, hogy az író(k) csakis a saját, általuk legjobbnak vélt módszerben hiszenek és tartják a legjobbnak.
Evvel az a baj, hogy nem vagyunk egyformák. Semmilyen téren sem. Mások a sejtjeink, más a genetikai mintánk, más a vércsoportunk, más és más helyen születünk, eltérőek az életkörülményeink…stb., lehetne hosszan sorolni.
Itt az író tulajdonképpen egy újságíró, akit megtalált ez a téma, és neki bevált, így írt egy könyvet, hogy mindenki számára megvan a hosszú, egészséges élet titka. Vannak benne nagyon jó gondolatok, amik követendőek. Például az iparilag nagy mennyiségben előállított, agyondolgozott élelmiszer nem lehet egészséges, sőt kimondottan ártalmas. Vagy a cukor és a fehérliszt mindenhatóságának a megszüntetése, mert sajnos Magyarországon is az esetek túlnyomó részében ezt (v)eszik az emberek. Plusz adat, ami érdekes volt számomra, hogy az író azt állítja (kutatás alapján), hogy például a fehér liszt 40%-al nagyobbat dob a vércukor értéken, mint a sima cukor, amit a kávénkba teszünk (ha teszünk). Utána olvastam, találtam mellé hasonló adatokat. Kíváncsi lennék, ha egy üzletben a péksütemények mellé kitennék, hogy mikorra várható a cukorbetegség, az érrendszeri probléma, stroke…stb., akkor lenne-e aki visszatenné a péksütit? Megjegyzem szívfájdítóan sok a kimondottan túlsúlyos gyerkőc, és ott a kezében a fagyi, lángos, csokis párna, chips, kóla…stb. Félre ne értsen senki én is túlsúlyos vagyok, rossz táplálkozási mintát hoztam otthonról, és későn kezdett el ez engem foglalkoztatni, de most azon vagyok, hogy minimálisra csökkentsem ezt a sok mű dolgot, amit eddig az ízlelőbimbóim, az agyam és a lelkem reggeltő estig kívánt.
Ez borzalmasan nehéz, de muszáj elfogadni, mert a mostani gyerekek nagyon hamar tapasztalni fogják az egészségükön, hogy ez így nincs jól (reggelre energiaital, később kávé, egész nap szendvics, még egy kis kóla, ez az, ebédre pizza, este végre vacsora lakjunk jól egésznapnemettemsemmit.
Ez egy nagyon komoly „sportág”, véleményem szerint iskolában kellene foglalkozni ezzel, és a szülő felelőssége is óriási. Mindeközben a reklámok tolják az arcunkba azt, hogy nem baj ha telezabáltad magad vedd be ezt vagy azt és máris jobban leszel. Bocs. Nem kell tele ennünk magunkat, mert nem jó. Egyszerűen élvezet lett enni és nem szükséglet. Trendi ínyencnek lenni, de nem baj, ha közben kúsznak fel rád a kilók. Tapasztalatból tudom, hogy ráadásul mennyire nehéz ezzel szembesülni. Igen. Valamit nagyon elrontottam, mert én ebben nőttem fel, és nagyon sajnálom, hogy nem lettem előbb tudatosabb. Veszem a következő könyvet, és remélem a szervezetem előbb-utóbb megmutatja azt, hogy számára mi a legeslegjobb.


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Greger: Egyél úgy, hogy ne halj meg
Will Bulsiewicz: Éltető rostok
Richard F. Heller – Rachael F. Heller: Szénhidrátfüggők könyve
Christian Guth – Burkhard Hickisch: Zöldturmixok
Deepak Chopra: Tökéletes egészség az ájurvéda segítségével
Patrick Holford: 30 napos zsírégető diéta
Marianne Williamson: Tanítások a súlycsökkentéshez
Szilágyi Ágnes – Hunyadvári Lászlóné: Az egészséges életmód étrendje
Michael Greger – Gene Stone: Hogy ne halj meg
Marion Grillparzer: A leves gyógyít