Suicide ​Squad – The Rebirth Deluxe Edition Book 1. (Suicide Squad (vol. 5) 1-2.) 1 csillagozás

Rob Williams: Suicide Squad – The Rebirth Deluxe Edition Book 1.

The ​Rebirth Era SUICIDE SQUAD tales are collected in hardcover for the first time ever here in SUICIDE SQUAD: THE REBIRTH DELUXE EDITION BOOK 1!

Harley Quinn. Deadshot. Killer Croc. Captain Boomerang. Enchantress. Katana.

Separately, they’re an FBI “most wanted” list come to life. Together—under the command of the iron-willed Colonel Rick Flag and the indomitable Amanda Waller—they’re one of the world’s most effective fighting forces, ideally suited for the brutal but necessary jobs that are too dirty for regular superheroes. They are the top-secret operatives of Task Force X—the Suicide Squad. And they’re about to welcome a brand-new member.

When Waller orders her team to recover an object known as the Black Vault from enemy hands, the Squad has no idea that within its opaque depths lurks the genocidal Kryptonian madman whose power and rage nearly took down Superman himself—General Zod.

Beyond the challenge of subduing its… (tovább)

>!
DC Comics, Burbank, 2017
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781401274214 · Illusztrálta: Scott Williams, Jim Lee, Giuseppe Camuncoli, Carlos D'Anda, Ivan Reis, Gary Frank, Sean Galloway, Jason Fabok, Philip Tan

Kiemelt értékelések

walkingRead P>!
Rob Williams: Suicide Squad – The Rebirth Deluxe Edition Book 1.

Elég jól lehet járni egy ilyen Deluxe kiadással, sokkal kompaktabb így egyben a 8+2 rész, mint ketté bontva. Ráadásul itt a részek sorrendjén is változtattak, ami azért jó, mert egyrészt az egyébként simán nulladik résznek tűnő – eredetileg a Vol. 2-ben szereplő – April Fools’ Special legelőre került (amolyan duplán prológusi feladattal), másrészt pedig a 8 részben szereplő bónusz origin-epizódok a végére kerültek, létrehozva így egy kényelmes keretet a két fősztorinak, ami meglepetésemre eddig – az összes sorozat közül – a legérdekesebb volt. De előtte a bevezető: Az April Fools'-nál szórakoztatóbb one-shotot még nem olvastam, viszont a történet, ahhoz képest semmi extra. Rob Williams nagyon kreatívan vezeti fel Harley Quinn karakterét és a Suicide Squad lazán akciódús hangulatát. Külön öröm, hogy itt most indokolt a két rajzoló teljesen más stílusa is. Jim Lee részletgazdag rajzaitól az egész sztori dinamikusan szexi, pár oldalon keresztül pedig Sean Galloway stilizálása átszövi – az amúgy majdnem tragikus panelek után – egy nagyon erősen humoros irányába, majd a történet végén Jim Lee visszaránt, abba a dramedikus légtérbe, ami jellemezni fogja a továbbiakat is.
A Rebirth epizódnak különösebb jelentősége nincsen, az azonban feltűnhet, hogy Rob Williams koncepciója a 2016-os film rebootja is lehetne, ami főképp a karakterek tekintetében lehet érdekes (noha, komolyabb viszonyítási alap híján, sajnos egyáltalán nem ismerem a Suicide történelmét, talán utoljára a New52-be kapcsolódtam be, de az biztos, hogy egy-két számnál többet sose olvastam [ellenben Marvelnél a Thunderbolts {mostohatesó} az egyik kedvenc sorozatom volt, a Dark Reign korszak elöttől és közben is]).
A fő sztori, igaz, a kezdeti erős indulás ellenére egy nagyon picit visszavesz a lendületből, néha kis hibák vagy furcsaságok is becsúsznak. Például meglepődtem, hogy crazy-Harley elmenekülne bevetés közben (gondoltam volna inkább ezt Bumerángról, akár még Deadshotról is); vagy olyan apróság, hogy látszott egy elektromos figura az oroszoknál, de még a neve se volt kiírva, igaz alig látszódott a csapatkompozícióban, viszont kétszer le volt rajzolva (más mondjuk nem volt vele). A másik, hogy történt egy számomra igen meglepő dologspoiler, viszont sajnos a Going Sane részben egy kifejezetten erőltetett magyarázattal vissza is lett csinálva. Nem nagy problémák, mert ez(ek) a történet(ek) kb. pont azokat a hibákat javítja ki/gondolja újra, amiket a film nagyon durván elkövetett – csak a kötelező(!) szerelmi szálat emelném ki, ami ugye minimum két párnál alakulhatott volna (Deadshot + Harley vagy Flag + Enchantress), de Williams olyat csavart ezen, hogy le se írom. Egyébként egész végig jellemző a hasonló (ön)paródia, amik végig szórakoztatnak, ám ezek olykor (az utolsó panelen) tragikus lezárásba fordulnak – valójában ettől a technikától lesz kiemelkedő a rendezés.
A +8 különálló rész azoknak lehet érdekes, akik nem ismerik annyira a karaktereket, de ezek a pár oldalak is hatásosak, főleg a Deadshottal, Katanával és June Moonnal foglalkozó részek.
Szóval, több mint elégedett voltam a kötettel.


A sorozat következő kötete

Suicide Squad (vol. 5) sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Moore: Watchmen (angol)
Matt Wagner: Grendel: Behold the Devil
James Robinson: Grendel Tales – Four Devils, One Hell
Mark Millar: Hit-Girl
Tony Daniel: Deathstroke 1. – Gods of War
Matt Wagner: Batman/Grendel
Jimmy Palmiotti – Amanda Conner: Harley Quinn (vol. 3) 1. – Die Laughing
Dan Abnett: The Silencer 1. – Code of Honor
Daniel Way: Deadpool 4. – Monkey Business
Joe Kelly – Stan Lee: Deadpool Classic 3.