Holdvilág (Cal Leandros 2.) 69 csillagozás

Rob Thurman: Holdvilág

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​Amerikai Egyesült Államokban best-seller ÉJVILÁG című regény szerzőjének új könyve.

Szörnyetegnek születtem. Bár az igazat megvallva csak félig vagyok az. Anyám ember volt, apám valami… más. Persze most már semmit sem számít. Nekem is megvannak a magam gyengéi, mint bárki másnak.

ÉS ÉPPEN MOST NÉZEK SZEMBE AZ EGYIKKEL.

Miután megmentette a világot családja pokoli ágától, Cal Leandros és rettenthetetlen bátyja Niko New Yorkban telepedtek le és még új munkát is találtak. Nyomoznak, és testőrködnek, ha kell. És a Nagy Almában, ahol hemzsegnek a természetfölötti figurák, jól megy az üzlet.
Legújabb megbízásuk miatt be kell épülniük a Falkába, a vérfarkas maffiába. Egy kispályás Falka főnök attól tart, hogy egyik riválisa el akarja tenni láb alól, és bizonyítékot akar szerezni erről. Az ügy a Holdvilág bár hátsó, nem emberek számára fenntartott pókerbarlangjában veszi kezdetét. Cal szerint ez is csak egy lesz a temérdek sok munkájuk… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Tuan, Budapest, 2011
320 oldal · ISBN: 9789639940079 · Fordította: Takács Gergely

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Cal Leandros


Kedvencelte 23

Most olvassa 10

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Wee IP
Rob Thurman: Holdvilág

Hat csillag nincs? Tényleg? Biztos? Na jó, akkor csak ötöt kap…
Komolyra fordítva: Akarok egy Calt és egy Nikót. Most! AZONNAL! Hahó!
Imádtam! Ugyanúgy, mint az előzőt! Azok a párbeszédek a srácok között… Biztosan nem néztek nagyon hülyének, mikor úgy vigyorogtam a buszon, mint a tejbetök, áh, dehogy! De nem baj! Megérte! Minden egyes betűje megérte!
Nem nagyon tudnék spoiler-mentesen áradozni róla, úgyhogy inkább meg sem próbálom, mert a végén még meg találnak lincselni azok, akik még csak tervezik az olvasását :))
@FFG, drága, nem tudom eléggé megköszönni, hogy @Timus_ -szárnysegéddel minden követ megmozgattatok, hogy kiadásra kerülhessen! Istennők vagytok, csajok ;)))

12 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Rob Thurman: Holdvilág

Nagy kedvenceim a sorozat első része, az Éjvilág. Emlékszem, amikor először olvastam, teljesen lehengerelt, imádtam minden sorát. Az urban fantasy egyik gyöngyszeme ez a könyv, és hosszú küzdelem árán végre megjelenhetett a második rész is.
A Holdvilág alapvetően hozza az első rész színvonalát, embertelenül pörgős, fordulatos, igazi szórakozást nyújtó folytatás. Az írónőnek mégis sikerült megfejelnie az első részt azzal, hogy a szereplőket jobban kinyitotta, Cal-t sikerül egész jól megismerni, mondjuk az is tény, hogy ő meséli el a sztorit, belelátunk a félelmei legmélyére. Niko-val félelmetesen jó testvérpárt alkotnak, ez is kiugróan jó eleme a könyvnek.
A történeten végig izgultam-paráztam. És amikor végre az ember lánya megkönnyebbülhetne a végén, ott az utolsó mondat. Amit nem tudok felfogni. Kész. Muszáj elolvasni a folytatást, valószínűleg angolul.

>!
Renkaa
Rob Thurman: Holdvilág

Hát, akkor jöttem panaszkodni, hogy nem adták ki a sorozat további részeit! :( Pedig én olvasni akarom őket!! Tudni akarom, hogy mi lesz Cal-al és Georgie-val. Tudni akarom, hogy hogy alakul a testvérek sorsa! Olvasni akarom a szereplők civódásait, beszólásait..
Nagyon sajnálom, hogy nincs tovább. :(

Kedvenc szereplő: Goodfellow, Cal, Nik
Kedvenc jelenet: Goodfellow és Cal szócsatái

>!
Csöre P
Rob Thurman: Holdvilág

Szeretem ezt a sorozatot. Kikapcsol. Kár, hogy a többi rész nem jelenik meg magyarul, hát, majd olvasom angolul.
Niko és Cal, bár nyugalmat remélnek az előző rész után, ez nem igazán jön össze. Az első részből megszokottan csavaros, izgalmas, fordulatokban gazdag a történet, ahogy a könyv hátulján a 16-os karika alá van biggyesztve, tele véres jelenetekkel (és durva beszéddel, amit közben azért megszoktam, és beláttam, hogy igazából ez illik a helyzethez és a szereplőkhöz).
A szereplőkről többet megtudunk, mint az előző részben, Cal szövege, gondolatai feldobják a történetet. Nekem Robin nem kedvenc, de most mutatott némi jellemfejlődést Promise-szal együtt. Nikot nem akarom kihagyni :) azt hiszem, talán az előző részhez képest kicsit rugalmasabb lett, a javára vált.

>!
Rozmaring
Rob Thurman: Holdvilág

Hű… hát… Hű…
Őszintén megmondom, az eleje nem tetszett. Nehezen rágtam át magamat rajta, halogattam, olvasgattam, aztán jött a nagy áttörés. @AryGi barátnőm valahogy így fogalmazott:
„Tudtam, hogy valami hiányzott. Aztán jött, és rájöttem mi volt az. Az izgalom, az akció… a pörgés.”
Nem sikerült pontosan fogalmaznom, de a lényeg ez volt. És tökéletesen egyetértek vele. Az első kötet izgalma, a folytonos akciók, a pörgés, az egész kötetben megvolt. Itt nem, de a felétől kezdve űberelte az első kötetet. Kétszeresen is, ha nem háromszorosan.
Találtam benne pár gépelési hibát, de a fogalmazásmódja, az a fantasztikus szöveg, amit Cal tud nyomni, nem egyszer fakasztott nevetésre, és még most is csak vigyorgok.
Nagyszerű volt, élvezetes, megismételhetetlen.
Az egyik legjobb.

>!
Mes
Rob Thurman: Holdvilág

IMÁDTAM! Na ez az a könyv, amit ha kezedbe veszel kikapcsolja a külvilágot, jöhetnek zombik, vagy a világvége, te akkor is csak lapozol egyet, mert tudni akarod, hogy mi lesz. Cal, és Niko megint elrabolta a szívemet, természetesen Robinnal a faunnal együtt. Ja és ne feledkezzünk meg Nyúzóról sem. Unatkozol, nem köt le egyik könyv sem, hát olvasd ezt!!!! :)

>!
Greylupus
Rob Thurman: Holdvilág

Végre. Megkaptuk. Örök hála @FFG-nek és @Timus-nak, hogy ennyit dolgoztak azért, hogy olvashassuk az újabb részt.
Ebben a részben a fiúk már nem menekülnek, hanem letelepednek New York-ban és helyi megbízatásokat vállalnak. De természetesen most sem az egyszerűbbeket választják, sőt, hamarosan egy személyes ügy révén bele kell mélyedniük a vérfarkasok világába és hogy ne legyen minden könnyű, Cal rettegett öröksége is felbukkan..
A történet ugyanúgy lekötött, mint az első rész. Sajnos ezt most elég lassan olvastam ki – közbejött pár dolog – de csak eljutottam a végéig:).
A fiúk továbbra is sziporkáznak (eleinte jelölgettem a könyvben, hogy melyik idézetet írjam majd ki ide, de a végén annyi lett, hogy inkább feladtam:))), Cal szövegei továbbra is verhetetlenek (istenem, szeretnék egy saját Cal-t:))), a két testvér közötti szeretet még mindig megható. Lassan kezdem megkedvelni Robint is.
A farkasos szál (a barátaim tudják, hogy mekkora farkas-imádó vagyok és mennyire nagyítóval nézek minden farkasokkal kapcsolatos történetet) – nagyon tetszett, Nyúzó és Zúzó kapcsolata pedig nagyon megragadott.
Viszont örülnék, ha Promise-ről több is kiderülhetne esetleg egy következő részben, most már érdekel az ő háttér-története is nagyon.
Amit esetlegesen negatívumként említhetnék, az az, hogy nekem picit lassabban indult be a sztori, mint az Éjvilágnál. A végére viszont nagyon felpörgött az egész.
Összességében imádtam ezt a könyvet is, remélem a következő részt könnyebben és hamarabb megkapjuk:))).

(ja és külön piros pont újra, hogy az eredeti borító maradt!! – a művész fantasztikusan alkotta meg a fiúkat, az én képzeletemben is pontosan így néznek ki!!:)

>!
Marée_Noire
Rob Thurman: Holdvilág

A hangulat perfekt, nagyon nekem való ám ez a jól felépített világ. A szereplők jól elkülöníthetőek: akit bírtam, azt minden hibájával együtt nagyon, akit meg nem, azt tiszta szívemből tudtam utálni. :D
Szerettem, hogy kellő arányban adagolták az érzelmeket, mégsem lett csöpögős! :O Esküszöm, összeszorított s*ggel szorítottam mindkét párnak, hogy rendesen összejöjjenek, én, kis romantikus! :D Eközben szerencsére nem lassultak le, a történet pörgött a maga útján, és egy dolog volt csak kissé átlátszó: már az elején tudtam, hogy nincs olyan szerencséjük, hogy ilyen könnyen szabaduljanak főellenségüktől (hú, ezt most milyen szépen körülírtam :D)!
A történet az elsőhöz hasonlóan 5 csillagos, a fél csillag levonás szintén a helyesírási hibákért, elütésekért van; bár nem volt belőle annyi, mint az első részben, de azért pont elég, hogy zavarjon. :) Könyörgöm, ha valami csoda folytán mégis kiadnák a 3. részt (aminek ugrálva örülnék!) : legalább 1-2 bloggernek küldjék el előolvasásra, szerintem boldogan javítanák cserébe, és mindenki jól jár, ha már korrektorra nem futja. ;)
Mostani állás szerint nem sok esély van a következő rész kiadására, amit végtelenül sajnálok, mert ez egy sokkal érdemesebb sorozat annál, hogy egy poros raktárban, félredobva, elfeledve végezze… :/ Ha a kiadónak van egy kis esze, a maradék 1-2. részeket összecsomagolná kombóba egy áráért, így legalább visszajönne a belefektetett pénz – ha nyereség túl sok nem is lenne –, és plusz olvasókat is nyernének (nagyobb csábítás, ha féláron jutsz könyvhöz, saját tapasztalat, hogy olyat is megveszel, amit amúgy nem akartál); így sokkal jobban járnának, és a könyvek is jobban terjednének, ergo folytathatnák a kiadást… Én most, itt ígéretet teszek: ha mégis kiadnák a 3. részt, az elsők között venném meg, nem várnék eddig, mint a másodikkal. ;)
Ja, és a borítókat is imádtam!! :) Gyönyörű, hangulatos, és ami fő: teljesen passzolnak – manapság ez ugye sajnos már nem alapvető a kiadóknál. :P

>!
Rubintpikkely
Rob Thurman: Holdvilág

Sok mindent elmond, hogy kilenc hónapon keresztül rágtam a szüleim fülét, hogy „légyszilégyszivegyétekmegnekem”! Így se lett belőle semmi, mert a könyvtárból vettem ki végül. De majd ha lesz pénzem…
Szavakkal el sem lehet mondani, mennyire imádom ezt a sorozatot! Mind a krimi, mind az izgalom és a száraz humor is annyira a helyén van, hogy köpni-nyelni is nehéz.
Caliban hivatalosan is top férfi!
Mikor adják már ki a következőt?!

>!
Amilgade
Rob Thurman: Holdvilág

Szeretem az író stílusát és a humorát. Még mielőtt elsüllyednénk a mocsokba és az önsajnálatba olvasás közben, bevisz egy akciódús, kemény harcot az olvasónak, és máris felpörögve olvassuk tovább a történetet.


Népszerű idézetek

>!
FFG

Tiéd az elbűvölő társaságom. Mit akarsz még?

203. oldal

>!
AryGi

– Tütü-tütü – mondta Niko a lehető legkomorabban. Képzeljétek csak el. Itt áll a három állam leghalálosabb harcosa, egy ember, aki a gyilkolj-vagy-dögölj-meg játék előbbi kategóriájának koronázatlan királya, és mit csinál? Tütűl. Az isten szerelmére, tütűl!

1. fejezet 8. oldal.

1 hozzászólás
>!
Timus

– Te megláttál a raktárnál?
– Nem – ismertem be komoran. – Meglepő módon.
– Akkor honnan tudod, hogy ott voltam?
– Ugyanonnan, ahonnan azt is, hogy Goodfellow a seggedet bámulja. A természet törvénye. Nem lehet megváltoztatni.

145. oldal

>!
Wee IP

– Hogy te milyen házias vagy.
– Ha a lakótársad egyetlen hobbija, hogy azt nézi, miként tenyésznek a gombák a fürdőszobában, akkor hamar beletanulsz a dologba.

312-313. oldal

2 hozzászólás
>!
Greylupus

– Most is biztos a reggeli rutin megy nála, vagyis csak ül az ágy szélén, és a falat bámulja, mintha most operálták volna ki az agyát.
– Meditációnak hívják, Cal – szólalt meg Niko mögöttem.

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cal Leandros
>!
FFG

Mindenkinek van valami az életében, a maga kis világában, ami képes megtörni.

179. oldal

>!
AryGi

Elmosogattam, kirámoltam a szennyest, még a kádat is kitisztítottam… lustaságom általában bojkottálja az ilyen munkákat. Mire Niko hazajött, már annyira szükségem volt valami újabb figyelemelterelőre, hogy olyat mondtam, amitől lépés közben állt meg.
– Hahó! – mondtam rögtön, amint belépett az ajtón. – Jó napod volt? Sokat tanultál? Akarsz bunyózni?
Még mindig ott állt az ajtóban, a kulcscsomója ott fityegett a kezében, miközben meglepetten bámult rám.
– Rossz lakásba jöttem be. Vagy rossz házba. Fogalmam sincs, melyikre tippeljek.

3. fejezet 44. oldal

3 hozzászólás
>!
Greylupus

Annyi vért vesztettünk, hogy még a legjámborabb vámpír is könnyeket hullatott volna a pazarlás láttán. Kivéve, ha az a vámpír Promise volt. Úgy hajolt Niko fölé, mint az éjszaka holdvilágfényű őrző angyala. Glóriája a ködös hold lett volna, hárfák helyett pedig basszuscsemballókon játszanának alá.
Holdvilágfényű? Hú, tényleg ki voltam ütve. Basszuscsemballók… Jézusom, mi van velem?

311-312. oldal

1 hozzászólás
>!
Greylupus

Becsaptam a sütő ajtaját, és eltekertem a gombot, a jó öreg rákkeltő sugarakra bízva a vacsorám penészmentesítését.
…….
A penész még mindig ott volt, csupán megbarnult és összetöppedt. Hurrá.

61. oldal

>!
Greylupus

A vámpír és a csináld-magad-nindzsa románcát ismét sikerül az én életnek csúfolt tragikomédiámnak hátráltatnia.

114. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Hamuváros
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Anne Rice: Memnoch, a Sátán
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Laurell K. Hamilton: A Harlekin
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés
Anne Bishop: Vörös betűkkel
Rachel Hawkins: Demonglass – Démonüveg
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Charlaine Harris: Vérszag