Éjvilág (Cal Leandros 1.) 238 csillagozás

Rob Thurman: Éjvilág

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Szörnyek ​járnak közöttünk. Mindig is itt voltak és itt is lesznek mindörökké. Azóta tisztában vagyok ezzel, amióta az eszemet tudom, ahogy azzal is,hogy én is egy vagyok közülük… Részben, legalábbis. Üdv New Yorkban! Ahol egy troll lakik a Brooklyn híd alatt, egy kobold a Central Parkban, és egy gyönyörű vámpír az Upper East Side egyik manzárdjában – és ez csupán a kezdet. Persze a legtöbb halandó ember tökéletesen vak marad a természetfelettiek éjszakai életére, de Cal Leandros csak félig ember. Apja sötét vérvonala rémmesékbe illő – és most ő és az egész másvilági fajtája Cal nyomában lohol. Vajon miért? Cal eddig nem igazán akart annyi ideig egy helyben maradni, hogy megtudja a választ. Féltestvérével együtt idáig sikerült egy lépéssel az üldözőik előtt maradniuk, de most Cal apja ismét rájuk bukkant. Cal számára most végre kiderül, hogy mit akarnak, mit akartak tőle mindig is. Ő a kulcsa ördögi tervüknek, hogy a Földön elszabadítsák a Poklot. Cal életének legkeményebb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tuan, Budapest, 2008
346 oldal · ISBN: 9789638799067 · Fordította: Takács Gergely

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Cal Leandros · Niko Leandros · Robin Goodfellow


Kedvencelte 48

Most olvassa 7

Várólistára tette 196

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Rob Thurman: Éjvilág

Ez a könyv 79%-nál jóval többet érdemel. Gondolom egyesek a romantikát hiányolták belőle. Én nem. Jó volt a történet hangulata, pörgős a cselekménye, a szereplők pedig jól elszórakoztattak. Két fivér – Caliban és Niko – a szörnyek ellen, akik nem sármos szépfiúk hegyes fogakkal, hanem igazi rusnya dögök. Az írónő szépen megalkotta ezt a világot. Trollok, orkok, vámpírok és vérfarkasok élnek New Yorkban, az emberek tudta nélkül. Bár a Central Parkban elég sok rablónak veszik nyoma, de hát nincs annál vaksibb személy, mint aki nem akar látni. Ahhoz képest, hogy sorozat kezdő kötet, kimondottan jól sikerült, és felkeltette az érdeklődésemet. Urban fantasy rajongóknak.

>!
deen
Rob Thurman: Éjvilág

Kellemes csalódás volt ez a könyv. Érdekes volt a történet, ami egy testvérpárról szól. Niko az idősebb ember, Cal viszont félig szörnyeteg, egy Auphe fia. Kettejük élete a beolvadásról és a menekülésről szól. Nik mindent megtenne, hogy testvérét megvédje, lemondva a normális életről. A cselekmény kicsit nehezen indult, de gyorsan felvettem a fonalat és belerázódtam a cselekménybe, ami egyébként izgalmas és fordulatos volt, fokozatosan adagolva a rengetek földöntúlit: vámpírt, ghoult, koboldot, trollt, faunt. Utóbbi Robin egy kifejezetten üde színfoltja volt a történetnek, bírtam a humorát. A könyv utolsó harmadában történik egy fordulat, ami alapjaiban változtatja meg a testvérpár helyzetét. Ami pedig ez után következett sokkal durvább volt, mint az addigi cselekmény, pedig azért ott is folyt vér. Árnyék egy egomán, gyilkológép, de legalább el is ismeri és tőle tudjuk meg Cal teljes történetét és az Auphe-ok szándékait, amit azért nem nehéz kitalálni. Az egyetlen problémám a rengeteg belső monológ volt, a párbeszédek helyett inkább Cal és Árnyék meséli a történéseket, ettől, főleg Cal esetében egy kicsit belassult a cselekmény. Összességében viszont tetszett, jöhet a folytatás.

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Rob Thurman: Éjvilág

Cal Leandros 1

Csalódás volt ez a könyv a szép borító ellenére, többet vártam tőle, nem nagyon tetszett.
Az első fele tele volt unalmas filozofálgatással, ami semmit nem tett hozzá a történethez.
Igaz a fivérek nagyon szimpatikusak voltak, egy drogos, alkoholista anya gyermekei voltak, két apától, az egyik ráadásul valami démon volt, nem voltak jelen az életükben és eme anyák gyöngye is hamar feldobta a talpát.
A második része már izgalmasabb volt, kibontakoztak a titkok és sok újabb érdekes szereplő lépett a történetbe, tündér, egy gonosz troll, vérfarkasok, hárpia meg persze a gonosz démonok, akiknek leginkább a világ elpusztítása volt a céljuk, amihez a kisebbik testvért akarták felhasználni.
Ami legjobban tetszett, az a mérhetetlen testvéri szeretet és féltés volt, a két fivér között.
Nem biztos, hogy nagyon kapaszkodom majd a még megjelent 2. rész mihamarabbi elolvasásáért.

>!
Navi P
Rob Thurman: Éjvilág

Nem volt ez rossz :) De olyan igazából jó sem :(
Valami mintha hiányzott volna belőle.
Tetszettek Cal kommentárjai, jókat derültem rajta. Viszont volt jó néhány eset, amikor nem tudtam megkülönböztetni, hogy spoiler beszél. Grendelel, Auph, vámpír, troll, kobold, vérfarkas, faun. Volt itt minden, de jól megfértek egymás mellett.
Egy kicsivel több Nikónak jobban örültem volna, néha szívesen olvastam volna az ő szemszögéből is.
Jó volt, de valami hiányzott belőle.

>!
Belle_Maundrell
Rob Thurman: Éjvilág

Bár botrányosan sokáig olvastam (nem értem, hogy tarthatott ilyen sokáig!) nagyon tetszett. Először kicsit zavart a szóhasználat, de egy ilyen könyvbe bőven belefér, főleg, hogy fiúk a főszereplők. Tele volt vicces részekkel, és humoros beszólásokkal, ráadásul Cal nagyon szarkasztikus, amit nagyon szeretek. :) Habár a könyv háromnegyedében kóros nevethetnékkel küszködtem, voltak igazán szívszorító és szép jelenetek is. A történet izgalmas, Rob Thurman fantasztikus világot teremtett. Remélem, megjelenik a folytatása, inkább ilyeneket kéne kiadni, nem az Éjszaka Háza és Vámpírnaplók szintű (már elnézést) szemeteket.

>!
Err
Rob Thurman: Éjvilág

Igen, úgy gondolom, hogy így kell egy tinédzser fiú szemszögű könyvet megírni. Ilyen vagányan, szarkasztikusan, humorosan, kicsit beképzelten. Nagyon jó volt Cal tolmácsolásából olvasni a történetet. Méghozzá egy ilyen, nem is rossz történetet.
Cal és Niko szuper testvérpáros. Imádtam őket! Főleg a piszkálódásaikat. És Goodfellow-t is nagyon bírtam.
Sajnálom, hogy ez is egy félbehagyott sorozat. De még elolvasom a második részt mielőtt elkezdek emiatt szomorkodni. :D

>!
maevis
Rob Thurman: Éjvilág

Nekem tetszett, hogy nem egy hagyományos sztori volt, végre nem egy főhősnő darabol végig 3-400 oldalon, hanem egy fiú testvérpár próbál életben maradni egy igencsak furcsa lényekkel teli világban.
Cal humora, pontosabban szarkasztikussága igazán üdítően hatott, de Niko nagytestvér lett igazából a kedvencem. Robin, ahhh Robin…, hihetetlen pasas nem lehet nem kedvelni.
Vevő vagyok a második részre is :)

>!
Panda
Rob Thurman: Éjvilág

Még először @Morn ajánlotta nekem, úgy is volt, hogy megkapom tőle kölcsönbe, de @FFG segítségével (hála az eseménynek) sikerült olcsón beszereznem, amit nem is bánok. :) Nagyon imádtam. Ahogy elérte a tetőpontot, juj! Onnantól kezdve nem bírtam letenni. Egyszerűen az én világom.^^ És örülök, hogy lesz folytatása magyarul, mindenképpen elolvasom.

Másodszorra is fantasztikus élmény volt. Igaz, egy kicsit két részletben olvastam, hónapos kihagyással, de így is teljesen jó volt, még mindig imádom őket. :)

10 hozzászólás
>!
Ailey
Rob Thurman: Éjvilág

Először is szeretném megköszönni még egyszer @FFG'nek, hogy részem lehetett ebben az élményben! :)

Nagyon élveztem ezt a könyvet, bár hozzá kellett szoknom a csúnya szövegekhez, mert eddig ilyen stílusú regényt nem olvastam. Egy idő után már nem is zavart, főleg, hogy szégyenlem is, de gyakran tudnak felhúzni emberek, és olyankor nekem is megered a nyelvem.
Csodálatos volt a testvér kapcsolat ábrázolása, és a francba is, nekem Supernatural (Odaát) hangulatom volt szinte végig, amit imádtam. Thurman világa mindenképpen érdekes, jól felépített és nagyon eredeti. Nem akció dús, de sodor magával, és valami elképesztő humora van.
Nagyon remélem, hogy a kiadó folytatja a sorozat kiadását. :)

>!
Polaris
Rob Thurman: Éjvilág

Az univerzum erői galád módon összeesküdtek ellenem, hogy még véletlenül se olvashassam el Rob Thurman remekművét, de némi küzdelem, morgás, és hajszárítós közbeavatkozás után* végre sikerült kivégeznem a könvyet… sajnos. Ugyanis legszívesebben máris olvasnám tovább, ellenben legnagyobb bosszúságomra akárhányszor tovább akarok lapozni, mindig a hátlappal találkozom. (Hülye, hülye fizika törvényei.T_T) Kínomban azt hiszem kénytelen leszek újraolvasni, habár tény; cseppet sem bánom. Calt és Nikót nem valószínű, hogy meg lehetne unni, az utolérhetetlen Robint meg már nem is említem.:)

Kötelező olvasmány bárkinek, aki vevő a humor-izgalom-fantasy hármas bármelyikére!:3

*mely után kénytelen vagyok kételkedni abban, hogy érthetően magyaráztam-e el az öcsémnek a kádban olvasás öt íratlan aranyszabályát, melyek közül mindegyik úgy szól, hogy „NE olvass a kádban, kétbalkéz!”


Népszerű idézetek

>!
Belle_Maundrell 

De néha a csend is lehet olyan csodálatos, mint bármilyen dallam.

2 hozzászólás
>!
Ailey

(…) Mikor szereztél gerincet magadnak? Már az eBay-en is árulják őket?

226. oldal

>!
girlhu

Emberek… képesek a legelképesztőbb szarságokra is.

Előszó

2 hozzászólás
>!
girlhu

A legtöbb gyerek nem sokáig hisz a tündérmesékben. Ahogy elérik a hat-hét éves kort, a sarokba vágják Hamupipőkét és a cipő fetisizmusát, a Három kismalacot és a deviáns építészeti megoldásaikat, Piroskát meg az állatkínzó vadászokat – elfelejtik őket, aztán továbblépnek. És lehet, hogy ennek így kell lennie. Ahhoz, hogy túlélj a mai világban, el kell felejtened a meséket, a hiú ábrándokat. Az egyetlen baj az, hogy ezek nem mindig hiú ábrándok. A mesék néhány eleme talán túlságosan is valóságos, túlzottan is igazi. Lehet, hogy nincs Piroska, de az biztos, hogy van Nagy Gonosz Farkas. Nincs Hófehérke, de Gonosz Mostohából van elég. Nincsenek nevetségesen szőke kistestvérek, de gyerekeket zabáló boszorkány… az igen. Ó, igen.

11. oldal, Első fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Hamupipőke · Hófehérke · Piroska
>!
Ailey

Ha a lustaságnak illata lenne, hát én bűzlenék tőle a legjobban a világon.

151. oldal

>!
girlhu

A hülyeség önmagában is egy elég durva rémség.

39. oldal

>!
bobo1019

Mindegy, hogy most múltál ezer, vagy tavaly nyáron töltötted be a tizenhatot, a szíved mindig le fogja győzni a józan eszedet.

326. oldal

>!
Cheril

Mindnyájunknak meg van a saját kis biztonságot adó kabalánk. Csak egyeseké élesebb, mint másoké.

36. oldal

>!
Mina

Mikor órákkal később felébredtem, a bejárati ajtó biztonságosan be volt zárva, Niko pedig lelépett a dodzsóba tanítani. Legalábbis ezt állította a hátrahagyott üzenete, meg egy csípős emlékeztető arra nézvést, hogy a tányérok nem mosogatják el magukat, a fürdőszobában tenyésző penész pedig pont egy napnyira jár attól, hogy értelmes életre ébredjen.

52. oldal

>!
andie88_Sentellion

Ismeritek a mondást? – Ha az élet citromot ad… – Nos, ha ad, akkor rögtön fel is dughatod magadnak oda, ahová nem süt be a nap, mert az is biztos, hogy soha nem fogsz látni egy cseppnyi limonádét sem.

28. oldal


A sorozat következő kötete

Cal Leandros sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Hamuváros
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Richelle Mead: A végső áldozat
Nalini Singh: Angyalkard
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Charlaine Harris: Vérszag
Kresley Cole: Vámpírbosszú