Az ​ezer dolláros bikinivonal (Veronica Mars 1.) 43 csillagozás

Rob Thomas – Jennifer Graham: Az ezer dolláros bikinivonal

Tíz évvel a középiskola elvégzése után Veronica Mars visszatér a kaliforniai Neptune-ba, a napsütötte, homokos tengerpartra, a bűnügyek és a korrupció városába. Jogi végzettsége dacára folytatja korábbi magánnyomozói munkáját, és küzd, hogy a Mars Nyomozóiroda fenn tudja tartani magát abból a kevéske pénzből, amit a házasságtörések felderítéséért kap. Ekkor talál rá az első komoly ügye.

Tavaszi szünet van. Az egyetemisták elözönlik Neptune-t, a part és a sétány fékevesztett bulik helyszínévé változik. Amikor az egyik partiról eltűnik egy lány, Veronicát kérik fel a nyomozásra.

Csakhogy az eset nem egyszerű. A ház, ahol a lányt utoljára látták, egy alvilági kapcsolatokkal rendelkező férfié, így Veronica beleártja magát a drogkereskedelem és a szervezett bűnözés veszélyes ügyeibe. Amikor a nyomozás gyökeres fordulatot vesz, kiderül, hogy az ügy döbbenetesen szoros összefüggésben van Veronica múltjával, és sokkal közelebbről érinti, mint gondolta volna.

Eredeti mű: Rob Thomas – Jennifer Graham: The Thousand Dollar Tan Line

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fekete macska regénytár

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734353 · Fordította: Fazekasné Hajdú Beáta

Enciklopédia 5


Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
GytAnett P
Rob Thomas – Jennifer Graham: Az ezer dolláros bikinivonal

Engem igazából már azzal a ténnyel megnyert magának ez a könyv, hogy Veronica Mars. Nem tudom, hányszor végignéztem már a sorozatot és most kedvet kaptam egy újabb maratonhoz, ez volt az egyik, amin felnőttem. Imádtam Veronicát, a stílusát, a többi szereplőt, a fordulatos történeteket.
Úgy gondolom, hogy ezt nagyjából meg is kaptuk. Nem mondom, hogy maradéktalanul, mert azt kifejezetten sajnáltam, hogy Veronicán kívül nem nagyon szerepelt más. Alig kaptunk valamit Weevilből, Macből, Wallaceból, vagy éppen Loganből. Utóbbi miatt voltam a legszomorúbb. Mindig is ő volt nálam az abszolút favorit, spoiler
Fordulatosnak találtam a cselekményt. Eszembe sem jutott az elején, hogy az lesz a vége, ami lett. :D Mindig azt hittem, hogy már megoldódott a történet, de Veronica csak ment tovább és kutatott, és az utolsó 30 oldal Veronica Mars szintűen izgalmassá vált.
Annak ellenére, hogy krimi, könnyed történet, engem nem nyomasztott sehol. Egy esős, borongós napra ugyanúgy el tudom képzelni, mint egy napsütötte, meleg délutánra.
Azoknak nem ajánlom a könyvet, akik nem látták sem a sorozatot, sem a filmet. Valamelyiket mindenképpen meg kell hozzá nézni, mert nem fordít hangsúlyt a szereplők bemutatására a könyv, alapnak veszi, hogy mindenki ismeri az adott karaktereket. Bevallom, nagyon furcsa volt, hogy egy régi nagy kedvenc sorozatom szereplőivel egy könyvet olvastam, de tetszett. Kettő király dolog lett ötvözve. :)
Nagyon remélem, hogy a KMK ki fogja adni a következő részt is, mert nagy élmény olvasni. :)

6 hozzászólás
>!
nettikeee P
Rob Thomas – Jennifer Graham: Az ezer dolláros bikinivonal

Nagyon vártam a könyvet. Mert imádtam a sorozatot. Mert imádtam a filmet.
Egyszerűen lehetetlen nem szeretni Veronicát. Egy nagyon vagány csaj, aki megy és megcsinálja a dolgokat, semmi sem állíthatja meg.
Első, és talán legfontosabb megfigyelés:
Hiányoltam a Logan-es részeket. Jaj, hát hogy imádtam a kölyköt! :3
Aztán:
~ Weevil is épphogy szerepelt
~ nagyon cuki volt Keith
~ szerintem Lianne még mindig egy számító k-va
~ Neptune még mindig katasztrofális
~ miért nem tudnak egy normális seriffet találni?
Egyébként:
Tetszett a vége, fordulatos volt, bár a fülszöveg elköpi a lényeget. Gyorsan haladt a történet, kezdetben Veronica csak sodródott az árral, aztán az utolsó harminc oldalon történik minden izgi dolog.
Nem volt tökéletes, viszont nagyszerű pótléka volt a sorozatnak és a filmnek. Önmagában nem tetszett volna annyira szerintem, de így imádtam.

>!
Veronika_Szakács
Rob Thomas – Jennifer Graham: Az ezer dolláros bikinivonal

A sorozat a mai napig a top3-ban van nálam, az intelligens, szarkasztikus, cinikus Veronica beégett az agyamba, és néha még most is elkap a nosztalgia, ha eszembe jutnak a Neptune városi – iszonyatosan mesterségesnek ható – napfényben (meleg szűrő rulez) megcsillanó szőke copfok, vagy épp Lilly Kane. Elviseltem Duncan-t, imádtam Logan-t, Weevil-t, sosem értettem miért került a képbe Piz, és életem egyik legnagyobb csalódása volt, hogy a sorozatot a legérdekesebb rész után kaszálták el. Bevallom, dobtam be a közösbe a kickstarteren, hogy Ms. Mars újjászülethessen, hogy megkaphassuk a filmet, ami talán minden kérdésre választ ad. Megérkezett a film, választ ugyan nem kaptunk semmire, de legalább Veronica és Logan újra egymás mellé sodródtak. Ezek után nem volt kérdés, hogy megveszem ezt a könyvet (már angolul is nézegettem, de mire rászántam volna magam, hogy megvegyem, már előjegyezhető volt magyarul is, így inkább vártam még egy kicsit.) Ma reggel aztán bele is kezdtem, és – jó függőhöz méltóan – addig nem is hagytam abba, amíg el nem fogytak az oldalak. Pedig nem volt ez olyan jó. Nem volt annyira veronikás, mint a sorozat. (Ahogy a film sem volt az, sajnos.) A filmhez abszolút illeszkedett, és úgy folytatta a történetet, ahogy egy történetet érdemes folytatni, de a felnőtté válással együtt a popkult utalások, a könnyedség, és a szerethető báj kiveszett az egészből. Most szerethető profizmus van. Egy felnőtt, érett Veronica, akinek egyetlen gyengesége továbbra is Logan, minden másban – mint mindig – a maximumot hozza.
A történet, különösen a lezárás miatt, folytatásért kiált, de csak rajongóknak és függőknek ajánlanám. Bár a nyomozás valamelyest érthető az előzmények ismerete nélkül is, de a karakterábrázolással a könyv nem sokat törődik, alapnak veszi, hogy minden olvasó tudja, kik a szereplők. Nem csalódtam, csak újra meg kellett állapítanom, hogy felnőttünk, és a könnyedségnek bizony vége. Most számlák vannak, befizetésre váró csekkek, küzdelem, hogy a jövedelmünk ezekkel arányos legyen. Életre szóló döntések születnek – menni vagy maradni, elkezdeni élni (lásd Róbert Katalin könyve)… Érdekes, hogy teljesen véletlenül kerülnek ilyen dilemmákkal teli regények a kezembe az utóbbi időben (az egyetlen szándékos a Kezdjetek el élni volt), mintha az irodalom is azt jelezné, hogy valamivel nem vagyok maradéktalanul elégedett, és talán nekem is meg kéne hoznom egy merész döntést, és váltani. Veronica New York-i ügyvédkarrierjét adja fel, hogy kisegítse apját, és talán ő maga sem tudja, helyesen döntött-e. A szereplők fele lebeszélné, másik fele megerősíteni igyekszik, ő pedig őrlődik, melyik lenne a helyes út.
A nyomozás szokás szerint brilliáns, a családi dráma (főleg a Mars család belső drámája) szokás szerint hiteles, és fájdalmas. A mellékszereplők még mindig 10 pontosak (bár kevesebbet kapunk belőlük, mint a sorozatban). Tényleg csak a kamaszkort hiányoltam.

>!
smetalin
Rob Thomas – Jennifer Graham: Az ezer dolláros bikinivonal

Ez egy olyan igazi strandolás melletti könyv!! ( na, nem mintha ott olvastam volna!)
Rengeteg bulizós fiatal, bikiniben, hawaii mintás cuccokban, folyik a sör-bor, rövid ital………..medencés partik!!! (ezért strandon olvasós)
Majd ebben a nagy forgatagban eltűnik két lány, és itt lép be Veronica!!!!! Szép lassan kibogozza a szálakat, megoldja az eseteket!
Mindenképp ajánlott olvasás előtt, ha mást nem is, de a filmet megnézni(tapasztalat), mert így sokkal jobban lehet érteni a könyvet!
Nem kell semmi véresen komoly krimit elképzelni, ez egy olyan lazulós, agyat kikapcsoló könnyed olvasmány!!!

>!
xoxo_ivett
Rob Thomas – Jennifer Graham: Az ezer dolláros bikinivonal

Imadom Veronica Marst!
Emlekszem annak idejen mikor megneztem a sorozat elso reszet szerelem volt elso latasra. Ez a konyv pedig melto utodja lett a sorozatnak (es annak a bizonyos filmnek) es igy nagyon elveztem.

>!
Ria23
Rob Thomas – Jennifer Graham: Az ezer dolláros bikinivonal

Hivatalosan 6 napig olvastam a könyvet, de az az igazság, hogy volt benne néhány napos szünet, mivel Lili elég nyűgös lett a fogzástól, és nem igazán maradt időm az olvasásra. Amikor viszont le tudtam ülni olvasni, akkor valósággal magához szögezett a könyv, és nem akartam letenni. Tényleg úgy voltam vele, hogy „Csak még egy fejezet… csak még egy…”. Szóval csavaros a sztori rendesen. Ráadásul megtudhatunk olyan dolgokat a Mars lány múltjából, amik még a sorozatot ismerőknek is újdonságot jelenthetnek. Az ezer dolláros bikini vonal tartalmaz ugyan néhány elvarratlan szálat, amit azért vártam volna, hogy a végén legalább megemlítsenek, de majd talán a második részben választ kapunk ezekre a felvetésekre is…
Bővebben: http://bit.ly/2IjkSki

>!
Saille P
Rob Thomas – Jennifer Graham: Az ezer dolláros bikinivonal

A rejtély egész jó a történetben, csak kicsit sok a nyavalygás és lelki szál (látszik, hogy egy sorozatból írták). Veronica alakja egész jó lett volna (én nem láttam a sorozatot) csak ott bicsaklott meg, amikor visszautasítja, hogy fegyvert viseljen, mert fél tőle! Oké, van ilyen, de aki ilyen, az nem megy magánnyomozónak, főleg nem akar mexikói drogkartellek után nyomozgatni. És nem kérek segítséget apucitól, vagy az iskolai haveromtól, hogy lőni tanuljak, dehogy, majd én, netről megtanulom! Neba'meg! Fittyfenét fogja megtanulni! Egyből lenyiszálja vele a hüvelykujját mert nem jól fogja tartani, amikor hátrahúzza a szánt, vagy megégeti magát a forró csövétől, vagy orrbavágja magát, mert akkorát rúg vissza a fegyver stb. Azt nem is említem, hogy nem tud beállni, nem tudja megfeszíteni az izmait ahogy kell, nem tudja mikor, hogy vegyen levegőt…..ááá, de azért másodszorra már tökéleteset lő!? #eztnemhiszemel
Plusz ezt az erőltetett „erős vagyok, nem kell segítség, nem kell pátyolgatás” stílust nem bírom – mert nem igaz. Nincs olyan nő, aki így viselkedne, hisz tudjuk, néha bőven elég egy feltört sarok, hogy csúnyán nézett ránk a sarki közértes vagy bal lábbal kelt a kedvesünk – és már megyünk panaszkodni és „sírdogálni” a barátnőnknek. Nem ám, hogy megtalálok egy többhetes hullát és hősiesen visszautasítom a barátnőm felajánlását aki eljönne értem és pátyolgatna. El is hiszem! Na meg amivel kiborítanak: apuci megmondja, hogy várd be a kocsiba, azért sem, felmegyek a gyanúsítotthoz, hátha leüt és megkötöz és kinyiffant. Ez ám az okos viselkedés!
De ha ezektől a marhaságoktól eltekintünk akkor tényleg egy csavaros kis sztori, ahol majdnem senki nem az, aminek látszik, így egy kriminek elmegy.
Borító: 3*

>!
Csancs
Rob Thomas – Jennifer Graham: Az ezer dolláros bikinivonal

Nagyon örültem neki, hogy a film után olvasható formában is folytatódik kamaszkorom kedvenc sorozata, pont ezért kicsit félve kezdtem el olvasni, hogy vajon lesz-e olyan jó, mint a sorozat volt? Azt kell mondanom, hogy egy icipicit csalódtam. A történet, a bűnügy izgalmas és olvastatja magát, Veronica ismét bebizonyítja, hogy a nyomozás a vérében van, és a balfék seriff (Lamb 2.0) helyett már ki tudja hanyadszor göngyölíti fel ügyet. Mégis, míg a sorozatban záporoznak a csípős és vicces beszólások, itt szinte alig fordul elő ilyesmi. Hiányzott a romantikus szál, és végig reménykedtem, hogy Logannel a skypolások után a valóságban is találkozni fognak. Weevil szálát is jobban ki lehetett volna bontani, viszont annak örülök, hogy Wallace és Mac megmaradtak a legközelebbi segítőknek. A legnagyobb bajom viszont az volt a történettel, hogy nem éreztem azt, hogy Veronica élvezi a nyomozást. Szokás szerint brilliánsan megoldja az ügyeket, de közben szenved a múlt felbukkanása, Logan hiánya miatt, valamint, hogy az apja helyteleníti, hogy otthagyta a menő állását a nyomozásért. Persze, a sorozatban sem volt hiány drámából, de ott valahogy mégsem tűnt ilyen nyomasztónak (talán a poénok miatt?)…
Összességében örülök, hogy elolvastam, mert jó érzés volt visszatérni Neptune-ba, feleleveníteni a szereplőket, csak vártam, hogy a sorozat hangulata is visszajön, ez viszont nálam elmaradt…
A fordításról pedig annyit, hogy azért van benne pár egészen furcsa szóhasználat, régies szleng, amin elmosolyodtam. Nem zavaró a történet szempontjából, csak azért felfigyel az ember rá…:)

>!
fekete_balazs_1982
Rob Thomas – Jennifer Graham: Az ezer dolláros bikinivonal

Sajnos inkább a filmre hasonlított, mint a sorozatra, de a nosztalgiafaktor még mindig elviszi a hátán. Jó volt újra „látni” a régi kedvenceket. Sajnáltam, hogy nem E/1-ben mesélték a történetet, a sorozatnak is Veronica szarkazmusa és megjegyzései adták az igazi ízt és a noir hangulatot. Ez nyomokban itt is megtalálható, de lehetett volna több is.
A rajongói oldalt letudva, kapunk egy átlagosnál fordulatosabb és meglepőbb krimit, aminek ugyan kell egy kis idő amíg beindul, de utána már nagyon nehéz letenni.

>!
Naniii
Rob Thomas – Jennifer Graham: Az ezer dolláros bikinivonal

Jobbra számítottam. Be kell vallanom a skandináv krimikhez vagyok szokva.

Miután eltűnik a másik lány izgalmasabb, érzelmesebb. A végen nagyon ki lett találva. Ha azon a tökelütőt seriffen múlott volna a könyv 60000 oldalas oldalas lenne és a végén mint megoldatlan eset lenne lezárva. Itt is látszik, hogy alkatmalmok töltenek be nagyon fontos pozíciókat. Nem gondoltam volna, hogy ilyen drámai vége lesz. Eltűnik két lány. 5 letartoztatás abból négy jó ideig fog ülni. Összességében a könyvet négy csillagra értékelem. Kellemes olvasmány nagyon bánnám, ha kihagytam volna.


Népszerű idézetek

>!
Könyvmolyképző KU

Nehéz szembenézni azzal, akit szeretsz, amikor látja, hogy bármibe is fogsz, mindent csak elrontasz. Néha egyszerűbb újjáépíteni az életed valaki olyannal, aki ugyanolyan mélyen van, mint te.

>!
veronica_mars

Veronicában ekkor felötlött egy gondolat. Lassú, tűnődő mosoly ömlött el az arcán. Wallace szeme kerekre nyílt és kicsit hátradőlt.
– Megijedek, amikor így mosolyogsz.
– Megijedsz? Wallace, hagyjál már! Nem bízol bennem?
– Őszinte választ akarsz, vagy inkább maradjunk beszélőviszonyban?

102. oldal

>!
Könyvmolyképző KU

Egyetlenegy dolog miatt akart mégis hinni Murphynek: a sztorija teljesen légből kapott volt, túlságosan valószínűtlen ahhoz, hogy hazugság legyen. Ha a bőrét akarta volna menteni vele, biztos jobb dumával állt volna elő.

>!
veronica_mars

– Mi az ott? – kérdezte óvatosan
– Hoztam neked valamit – felelte az apja.
Felvette az ajándékot és két kézbe fogta, hogy közelebbről megvizsgálja. Egy fegyvert pillantott meg benne, olyan fekete akár az árnyék, a piros habszivacs bélésen. Veronica gondosan, határozottan lecsukta a tetőt, visszareteszelte és eltolta magától. A szíve vadul kalapált.
– Én pónit kértem. És évről évre csalódnom kell.

128. oldal

>!
nettikeee P

– Üdv Macnek. Remélem sikerül jól meghackelnie valamit. Vagy… mi a fenével szórakoznak ezek a kockák…
– Például szarrá lőnek mindenkit a Counter Strike-ban.

78. oldal

>!
Könyvmolyképző KU

Van pár dolog a városban, amitől még én is távol tartom magam. (Nekem elhiheted, V! ) Mondanám, hogy kövesd te is a példámat, de sose voltál elég okos ahhoz, hogy hallgass a jó tanácsra.

>!
Csancs

Veronica és Mac barátsága harmadikos korukban kezdődött a Neptune gimiben. Mac hackertudása hozta össze őket, de kapcsolatukat közös embergyűlöletük pecsételte meg végérvényesen.

26. oldal

>!
haligali

Néha egyszerre kell látni a fát és az erdőt is.

257. oldal - Huszonkilencedik fejezet

>!
Könyvmolyképző KU

Egy hét telt el Hayley eltűnése óta. E pillanatban is hozzá hasonló ártatlan fiatalok százai özönlötték el az utcákat, hogy egy újabb görbe éjszakát csapjanak, és közben ügyet sem vetettek rá, milyen kegyetlen tud lenni a világ.

>!
Könyvmolyképző KU

A bejárathoz vezető lépcsők simára koptak a gőzborotvától, amivel naponta takarították, hogy megóvják a város mocskától. Habár mostanság a seriffhivatal háza táján aztán volt mocsok bőven!


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Sikíts értem
J. D. Robb: Halálos híresség
Michael Connelly: Az igazság ára
Jeffery Deaver: A Koporsótáncos
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Michael Connelly: Az Echo Park titka
Steven Saylor: Caesar trónja
Alex Kava: Szövetség a gonosszal
Stephanie Barron: A szolgáló titka