Indiana ​Jones és a Hét Fátyol (Indiana Jones 3.) 31 csillagozás

Rob MacGregor: Indiana Jones és a Hét Fátyol

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Indy a roncsra bámult, majd végignézett saját magán. Nem érzett fájdalmat. – Pedig megtörtént – mondta egy hang. – De veled másképp, mint a többiekkel. Indy elindult a repülőgép felé. – Ne menj közelebb! Indy még néhány lépést tett, aztán meglátta azt a valamit, és mozdulatlanná dermedt. Az a valami a földön ő maga volt – összetörve, holtan…

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1994
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 963835352x · Fordította: Szántai Zsolt

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Paulina_Sándorné P>!
Rob MacGregor: Indiana Jones és a Hét Fátyol

Élveztem Indy újabb kalandját. Jó pár érdekességet is megtudtam az amerikai történelemhez kapcsolódóan. Deirdre egyáltalán nem volt szimpatikus, hisztérika egy csöppet. spoiler Bernard professzor nagyon gonosz volt. Szegény Brody-t is bántotta és leszólta. Elgondolkodtató, hogy tényleg lehet egy olyan város a valóságban is, mint Ceibra.

Scalard>!
Rob MacGregor: Indiana Jones és a Hét Fátyol

A Hét fátyol több szempontból is jobb az első két résznél. Egyrészt, nézzetek már rá erre a borítóra, egész egyszerűen megőrülök ezektől a montázsoktól, amin minden lényegi momentum rajta van (még úgy is, hogy Indy karakterét a Végzet Templomából lopták), jó értelemben. Itt szerepel először Marcus Brody, és hála istennek mellőznünk kell Jack Shannon alakját :D

A könyv a Hét Elveszett Aranyváros legendáját eleveníti fel, így szerepeltet egy valós alakot is (érdekes lenne tudni, hogy kaptak erre engedélyt) Percy Fawcett ezredest, aki megszállottan kutatta Z-t az elveszett várost Dél-Amerikában. Egészen addig míg a Mato Grosso őt is el nem nyelte. (Kis érdekesség, a mi Harrison Fawcettünk is tőle eredezteti nevét, mert nagyon lenyűgözte ez a történet, mármint nem MacGregoré, hanem a valós Fawcett expedíciója.)

A Hét Fátyol MacGregor legkedvesebb regénye a hat közül, mert tetszett neki a setting (szép magyarosan szólva) és ahogy ez a rész szorosabban kapcsolódik az előzőhöz. Értsd spoiler Deirdré miatt Indy viszonya a nőkhöz teljesen megváltozik, és többet nem akar senkihez sem kötődni többé. A gondolat jó, a kivitelezés megint salabakteri (nem salamoni, az más tészta). Ugyanis nem igazán érezzük át Indy tragédiáját. Indynek eleve az áll jól, hogy csajozik, minden nőt meg kap és a végén lelécel. Szóval nem olyan mint… mi.

Millefo>!
Rob MacGregor: Indiana Jones és a Hét Fátyol

A frissen felfedezett Indiana könyvek közül azt hiszem, ez tetszett a legkevésbé. Itt a legtöbb és a legzavaróbb a misztikum, ami a fantasy könyvek túlcsorduló mágiáját idézi nálam. Azért érdemes elolvasni, mert a sorozat többi részében vissza-vissza utalgatnak erre a részre, és ki tudja, hogy milyen csavarok indulnak még ki ebből a történetszálból, de önmagában nem voltam túlságosan elájulva.

Laohu>!
Rob MacGregor: Indiana Jones és a Hét Fátyol

Elsőnek 3 csillagot akartam adni, de megkegyelmeztem mivel ez az első külön álló Indi könyv.
Ez az őserdős kaland nem egészen jött be. Kicsit többet vártam, volt benne egy-két kellemes rész, mint az eleje, de egyre jobban elment a kedvem tőle a vége felé. Mint rájöttem a könyvek összefüggenek, de nem túlságosan így nem okozott gondot, hogy megértsem mi történt az előző kettőben.


Népszerű idézetek

Tarabas>!

– A monda szerint Isten hat nap alatt megteremtette a világot, a hetediken pedig létrehozta Riot – mondta a kapitány, és melléjük lépett.
-Igen, ezt könnyű elhinni – felelte a lány – Nézd Indy, látszik a Corcovado tetején álló kereszt! Az egész öböl olyan, mint egy óriás templom, aminek az a hegy az oltárja.
– A hajó pedig a pad, amiben ülünk – mondta Indy.

92. oldal


A sorozat következő kötete

Indiana Jones sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Max Allan Collins: Maverick
Paul Monette: A Ragadozó
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Marissa Meyer: Cress
Michael J. Sullivan: A rózsa és tövise
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Andy Weir: A marsi
Richard Paul Evans: Hádész bukása
Terry Goodkind: Az inkvizítor I-III.