!

Veszélyes ​béke (Star Wars: The Old Republic 2.) 22 csillagozás

Rob Chestney: Veszélyes béke
Bookline · 3.600 Ft –15% 3.060 Ft
2.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

A Galaktikus Köztársaság és a Sith Birodalom évtizedek óta háborúznak…
A Sith-ek a számûzetés évszázadai után visszatértek a Galaxisba. A Külsõ Gyûrûben már õk az urak, de a Magba egyelõre nem sikerült betörniük. A köztársasági katonák és a Jedik hõsiesen küzdenek, hogy megállítsák a könyörtelen ellenséget, amikor a birodalmiak váratlan javaslattal állnak elõ: tárgyalni akarnak a békekötésrõl. A tárgyalás megkezdõdik, ám a Sith-ek árulása hátrányos és baljós helyzetbe hozza a Jediket, és az egész Köztársaságot…

Rob Chestney a LucasArts és a BioWare nagyszabású online játékának írója ebben a képregényben a Köztársaság történetének egyik legfontosabb eseményét meséli el.

>!
Szukits, Szeged, 2013
92 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634972778 · Fordította: Szente Mihály · Illusztrálta: Alex Sanchez

Hirdetés

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
elge76 P
Rob Chestney: Veszélyes béke

Az eddigi leggyengébb rész. Kapkodó és szinte követhetetlen történetvezetés, ami oldalanként váltja egymást. A történet buta, és köze nincs az első részben félbehagyott sztorihoz, a grafikai stílus pedig kifejezetten ronda.
Meglátjuk a harmadik rész mennyivel lesz jobb… vagy rosszabb.

>!
Dominik_Blasir
Rob Chestney: Veszélyes béke

Sok szempontból hasonlít a magyarul korábban, eredetileg később megjelent A Birodalom véréhez – annak minden előnyével és hátrányával együtt. De talán egy kicsit jobb annál.
Egyrészt negatívum, hogy a cselekmény kidolgozása meglehetősen vázlatos. Nagyon sok szereplőt mozgat (a wookie fejvadász azért kedvenc volt) de ennek megfelelően sok időt is kellene rájuk szánni, hogy a különböző szálak kellően ki legyenek dolgozva. Ez nem sikerült, s bár így is érthető volt a történet, ennél több kellett volna.
Másrészt pedig pozitívum, hogy továbbra is nagyon igényes kiadványról van szó, a rajzok szépek – bár nem lenyűgözőek (az emberalakok kidolgozásában több eredetiséget is el tudtam volna képzelni). Ráadásul Star Wars, sőt, Régi Köztársaság korszaka, ami miatt alapból plusz pontokkal indul a képregény. Továbbá sok háttérbeli egyezést mutat Paul S. Kemp: Árulásával, úgyhogy azt nem árt elolvasni, hogy némi előismerethez jussunk.
Nem lesz kedvenc, de érdemes beszerezni, aki érdekes Star Wars képregényre vágyik: én a harmadik kötetre is kíváncsi leszek.
Bővebben az ekultura.hu hasábjain.

>!
PAVideoStudio P
Rob Chestney: Veszélyes béke

Ha az arcok olyan pengék lennének, mint A Birodalom vérében, akkor – mivel a történet jobb – talán még a négy csillagot is megadnám, de így be kell érnie ennyivel.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/CvmkTmzI9LQ

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

>!
ftamas
Rob Chestney: Veszélyes béke

A képregény a Paul S. Kemp: Árulás könyvhöz hasonlít, igen erősen, csak a nevek mások. A másik lehetőség az, hogy két csapattal történik ugyanaz.
A történet eléggé csapongó és nem túl kidolgozott. A borító a kötés és a lap anyaga nagyszerű, dicséret érte a kiadónak. A képek nekem nem jöttek be, márpedig egy képregénynél van jelentősége.
Az arcok, helyszínek eléggé sablonosak, kidolgozatlanok. Pl. az egyik főszereplő két képét összehasonlítva, simán elmenne anya lánya párnak, annyira másképp van megrajzolva.

>!
fowler
Rob Chestney: Veszélyes béke

Külcsín: nemzetközi szinten is kiváló minőségű papír, gyönyörű színek – élmény kézbe venni a kötetet.

Belbecs: az első kötetnél határozottan élvezhetőbb, fordulatos történet.

Hiányosság: a háttér bemutatása mondhatni minimális, csak arra elég, hogy a kontinuitásban el tudjuk helyezni a sztorit. A kötet végén a 4 oldalnyi saját „hirdetés” helyett legalább 2 oldalt megérdemelnének a karakterek, mert egy ilyen relatív rövid történethez képest sokszereplős a cselekmény.

Összességében: csak így tovább, Szukits!

>!
Kopaszkutya84 
Rob Chestney: Veszélyes béke

Kicsivel jobb volt, mint az előző rész és összetettebb is. A Coruscant-i Egyezmény körüli balhé engem legalábbis jobban lekötött. A rajzok viszont itt nem voltak olyan jók mint abban. Maga a kiadás teljesen rendben van szintén.

>!
Razor SP
Rob Chestney: Veszélyes béke

No, ez már összeszedettebb mű, mint A Birodalom vére (pedig ez íródott előbb…).
A történet a Jedi-Sith háború egy fontos mozzanatát meséli, így érdemes egyszer elolvasni.
A rajzok minősége átlagos, itt-kicsit furák, de a lényeg kivehető. Amit negatívumként esetleg fel tudok hozni, hogy Satele Shan totál másképp néz ki, mint a későbbi anyagokban, de ez nem a a rajzoló hibája, még nem volt lefixálva a karaktere, mikor ez a képregény készült. (Bár ha Lucas bácsi utólag módosítgathatja a filmjeit…)

>!
Bellatrissa
Rob Chestney: Veszélyes béke

Kevésbé tetszett, mint az előző. Semmi összeszedettséget nem láttam benne, egy teljesen kiszámítható, sablonos, se füle, se farka sztori volt. A karakterek unalmasak, kicsit sem lehet őket megismerni, össze-vissza ugrál az egész. Nem volt jó, és az sem tetszett, hogy nem az előző részt folytatta. Tenebet sem kedveltem abban, de valahogy érdekesebb volt.

>!
sirszalhasogato
Rob Chestney: Veszélyes béke

A rajzok csúnyák, de a történet izgalmas, csak az előbbi, meg a gyors váltások miatt néha nehéz követni.

>!
Trillian26
Rob Chestney: Veszélyes béke

Elég ismerős volt a történet a The Old Republic regények után, de ha nem olvastam volna őket, nem hiszem hogy maradéktalanul megértettem volna a történetet. Néhol még így is zavaros volt. Jó volt látni, hogyan képzelték el az alkotók a szereplőket (főleg azokat, akikről a regényekben is olvashattam). Viszont a nevek nem nagyon egyeztek meg, ami elég zavaró volt számomra. A történetet egy picit összecsapottnak éreztem, és az előző rész folytatását vártam, de azért ez a képregényt is jó volt elolvasni. Remélem a következő rész jobb lesz.


A sorozat következő kötete

Star Wars: The Old Republic sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

René Laloux – Moebius: Az idő urai
Vlagyimir Afanazjevics Obrucsev – Zórád Ernő: Utazás Plutóniába
Brian Michael Bendis: Újvilág: X-Men – Új mutánsok
Burger István (szerk.): Galaktika 282.
Fábián Péter – Kozmajer Viktor – Harsányi Tamás: Bloodlust 2. – Temetetlen múlt
Fábián Péter – Kiss András – Kozmajer Viktor: Bloodlust 1. – Ébredés
Preyer Hugo – Szendrei Tibor: Emberek és robotok
Zachary Rau: Star Wars: A klónok háborúja – Galaktikus kalauz
Mark Millar: A különítmény
Burger István (szerk.): Galaktika 281.