The ​Witches 34 csillagozás

Roald Dahl: The Witches Roald Dahl: The Witches Roald Dahl: The Witches Roald Dahl: The Witches Roald Dahl: The Witches Roald Dahl: The Witches Roald Dahl: The Witches Roald Dahl: The Witches Roald Dahl: The Witches Roald Dahl: The Witches Roald Dahl: The Witches Roald Dahl: The Witches

Witches really are a detestable breed. They disguise themselves as lovely ladies, when secretly they want to squis and squelch all the wretched children they despise. Luckily one boy and his grandmother know how to recognize these vile creatures – but can they get rid of them for good?

Eredeti megjelenés éve: 1983

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Puffin, London, 2020
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780241438817 · Illusztrálta: Quentin Blake
>!
Puffin, London, 2016
224 oldal · ISBN: 9780141365473 · Illusztrálta: Quentin Blake
>!
Puffin, UK, 2016
202 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780141361611 · Illusztrálta: Quentin Blake

7 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Banditaa P>!
Roald Dahl: The Witches

Dahl meséi általában eléggé különösek, de talán ez volt a legfurcsább, amit tőle (eddig) olvastam.
Szeretem a boszorkányos történeteket, pontosabban azokat, ahol a boszik jók. Ez nagyon nem az a történet, Dahl boszorkányainál nem nagyon olvastam félelmetesebbet. A történet sem valami vidám, a vége meg kifejezetten morbid. Végig meg voltam győződve arról, hogy a történet vége happy end lesz spoiler és ha nagyon megerőltetem magam, akkor igen, mondhatjuk annak, mert a főszereplők túlélték a történetet. Más kérdés, hogy hogyan…
Gyerekek kezébe én biztos nem adnám, felnőttek, azért olvassátok!

rabbit_republic>!
Roald Dahl: The Witches

Kb. 8-9 évesen a kanadai suliban faltam a Roald Dahl könyveket, de utólag nem is értem, hogy nem fostam magam össze, ez így elég beteg meg morbid volt még felnőtt fejjel is! (Ezt is biztosan olvastam, de valahogy nem hagyott bennem akkora nyomot mint a Matilda amit vagy 20x olvastam.)
Ettől függetlenül tetszett, bár egy ennél jobb happy endben reménykedtem, ez így elég keserédes egy mesének. :(

mani12 P>!
Roald Dahl: The Witches

Az eleje nagyon tetszett, ha kisgyerekként olvasom, biztos mindenkire úgy néztem volna, hogy na ő biztos boszorkány. :) A közepe aztán kezdett kicsit unalmassá válni a számomra, meg egy kicsit a vége is, valahogy jobbra számítottam. De a kisfiú és a nagymama közötti kapcsolat, valami fantasztikus ebben a könyvben. :) Egy olvasást mindenképpen megér. :)

Viktoria_Agnes_Takacs P>!
Roald Dahl: The Witches

Nem tudom, egy gyereknek hany eves kortol ajanlanam, de remek humoru, meglehetosen elborult konyv.

jevus>!
Roald Dahl: The Witches

Eddig talán ez a kedvenc mesém a szerzőtől. Sokkal jobb, mint a Csokigyár, vagy a Matilda. Vicces, egyedi, beteges, izgalmas. Egy kicsit szomorú is, de úgysem kell mindig a cukorszirupos happy end.

Luca87 I>!
Roald Dahl: The Witches

Elsőre egy szóval tudnám jellemezni: beteg. Főleg az első harmada. Volt jelenet, ahol elfogott a hányinger. Ettől eltekintve viszont jó kis Dahlt olvashattam ismét. Humoros, fordulatos, izgalmas mese, bár nem tudom, szívesen elolvastatnám-e a 14-15 évesnél fiatalabb gyerekemmel. Halloweeni hangulatolvasásnak mindenesetre remek volt.

4 hozzászólás
Gabye>!
Roald Dahl: The Witches

Dahl-hoz méltóan agyament történet. Mégis vagy épp ezért eléggé leköti az embert ahhoz, hogy egyszuszra elolvassa. Nincsenek mélyen szántó magvas gondolatok benne, de jó kis kikapcsolódás..Bár itt ott kicsit kínlódtam a sok leíró szóval és főleg a főbanya szövegével, de a végére egész belejöttem..Jöhet a következő..

Ruste >!
Roald Dahl: The Witches

Az elejét nagyon bírtam, a közepe rém unalmas volt (és mindössze egy végtelenbe nyúló jelenetből állt!), aztán kiderült, hogy a lezárása is pont ugyan olyan.
A sort of epilógusban ismét megcsillant az első harmad menő, koravén gyerekeknek írt keserű, unhappy end hangvételű apró húzása, de igazából akkor már mindegy volt.

eufrozina>!
Roald Dahl: The Witches

Felnőttként olvastam, de így is elég izgalmas volt.

E_W>!
Roald Dahl: The Witches

Könnyen olvasható könyvecske, aranyos rajzokkal, bizarr történettel. Hiába írták gyerekeknek, mesének azért mégsem nevezném. Nem egy beteg ötletet tartalmaz.


Népszerű idézetek

Papucskosbor>!

It doesn't matter who you are or what you look like so long as somebody loves you.

197. oldal

mani12 P>!

In the first place, ' she said,' a REAL WITCH is certain always to be wearing gloves when you meet her.

Chapter 3 - How to Recognize a Witch

E_W>!

'Children should never have bats,' my Grandmother said. 'It's a dangerous habit.'

122. oldal

1 hozzászólás
mani12 P>!

In fairy-tales, witches always wear silly black hats and black cloaks, and they ride on broomsticks. But this is not a fairy-tale. This is about REAL WITCHES.

Chapter 1 - A Note about Witches

mani12 P>!

That's about all I can tell you. None of it is very helpful. You can still never be absolutely sure whether a woman is a witch or not just by looking at her. But if she is wearing the gloves, if she has the large nose-holes, the queer eyes and the hair that looks as though it might be a wig, and if she has a bluish tinge on her teeth – if she has all of these things, then you run like mad.

Judzsin>!

In her excitement she was waving her stick all over the place, and suddenly she knocked over a tall and very beautiful vase that went crashing on to the floor and smashed into a million pieces. ‘Forget it,’ she said. ‘It's only Ming.

Judzsin>!

‘You're a magician!’ my grandmother shouted, starting to wave her stick about once again.
‘Look out for the vases, Grandmamma!’
‘To heck with the vases!’ she shouted.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cressida Cowell: Knock Three Times
C. S. Lewis: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Karah Sutton: A Wolf for a Spell
Chris Colfer: A Tale of Magic
L. Frank Baum: The Wonderful Wizard of Oz
Matt Haig: A Boy Called Christmas
Lissa Evans: Horten's Incredible Illusions
J. K. Rowling: The Christmas Pig
J. K. Rowling: The Ickabog
Neil Gaiman: Fortunately, the Milk