James ​and the Giant Peach 23 csillagozás

Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach Roald Dahl: James and the Giant Peach

An enormous escaped rhinoceros from London Zoo has eaten James's parents. And it gets worse! James is packed off to live with his two really horrible aunts, Sponge and Spiker. Poor James is miserable, until something peculiar happens and James finds himself in the most wonderful and extraordinary journey he could ever imagine…

Eredeti megjelenés éve: 1961

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Puffin, London, 2016
160 oldal · ISBN: 9780141365459 · Illusztrálta: Quentin Blake
>!
Puffin, London, 2013
150 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141346311 · Illusztrálta: Quentin Blake
>!
Penguin, New York, 2011
160 oldal · ISBN: 9780143106340

9 további kiadás


Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

vorosmacska>!
Roald Dahl: James and the Giant Peach

Roald Dahl ismét megmutatta, hogy a gyerekekkel gonoszkodók igencsak pórul járnak spoiler, és a gyermeklelkeket olyan magasba repíti fantáziájával, humorával, hogy könnyedén elhisszük, a jó dolgok is valósággá válhatnak, még akkor is, ha kilátástalannak érezzük jelenlegi helyzetünket.
RD-tól nem meglepő, hogy mindezt egy abszurd történet keretében tálalja. A kis James szüleit rögtön az első oldalon agyontapossa egy elszabadult állatkerti rinocérosz, és innentől a fiú a szörnyűséges nagynénik markába kerül. Végül egy jó szándékú öregembernek és egy véletlen balesetnek köszönhetően csodálatos történések sorozata veszi kezdetét James életében: egy hatalmas őszibarack lakója lesz, különleges barátokra tesz szert és nekivágnak a világnak.
A könyv magyar nyelven nem jelent meg eddig és mondhatni nagy élményt jelentett angolul olvasni, mert nyelvezete roppant könnyű (oldalanként max 1-2 ismeretlen szóval találkoztam) és a történet vitte magával az embert, időnként nehezemre esett letenni. Persze, hogy ajánlom.

dorothy_emerald I>!
Roald Dahl: James and the Giant Peach

Gyerekként lehet nem toleráltam volna embernyi pókokat és gilisztákat. Viszont a barackból kérek, finomnak tűnik :D

jevus>!
Roald Dahl: James and the Giant Peach

Azt hiszem, Roald Dahl-nak igazán jó képzelőereje lehetett, ha képes volt egy barackról mesét írni! Ráadásul egy ilyen jó mesét! Főbb jellemzői: humor, izgalom, ismeretterjesztés (pl. a giliszta hasznos voltáról), jópofa versikék, kedves, szerethető szereplők.
Felnőtteknek (is) ajánlott! :)

Tíci P>!
Roald Dahl: James and the Giant Peach

Az első igazi angolul olvasott könyvem. Nem mondom, hogy maradéktalanul értettem, de jól szórakoztam rajta. Roald Dahl könyveit különben is szeretem, mert hihetetlenül nagy képzelőereje volt. Itt is olyan jó sok vers volt benne, meg hát az összes creature nagyon a szívemhez nőtt. Most azt hiszem végig fogom olvasni a többi angol meséjét is.
A filmet méltatlanul kevesen ismerik, szóval aki szereti a meséket, az uccu, nézze meg, mert nekem nagy kedvencem! Még ha változtattak egy picit a sztorin, akkor is!

2 hozzászólás
Pabu P>!
Roald Dahl: James and the Giant Peach

Elég fura fantáziája volt Roald Dahl-nak, az már egyszer biztos.
A Taika Waitit és barátai féle felolvasáshoz volt szerencsém, zseniális.
Maga a mese elég fura, teljesen irreális, de mégis fontos dolgokról szól úgy, hogy a gyerekek valószínűleg tudat alatt szívják magukba.
A versek is nagyszerűek benne, de az előadás tényleg annyit ad hozzá, hogy aki csak teheti, az hallgassa meg! :)

markos_katalin>!
Roald Dahl: James and the Giant Peach

Ez az a könyv, amit egy szusszra elolvastam, pedig nem is értettem minden szót, kifejezést. Örülök, hogy rátaláltam a könyvtár gyermekrészlegén.


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Donaldson: The Gruffalo
Beatrix Potter: The Tale of Benjamin Bunny
Alan Alexander Milne: Winnie-the-Pooh
Beatrix Potter: The Tale of Jemima Puddle-Duck
Beatrix Potter: The Tale of Tom Kitten
Beatrix Potter: The Tale of the Flopsy Bunnies
Beatrix Potter: The Tale of Mrs. Tittlemouse
J. M. Barrie: Peter Pan
Beatrix Potter: The Tale of Squirrel Nutkin
Lewis Carroll: Alice's Adventures in Wonderland (Oxford Bookworms)