Szilváspite-összeesküvés (Franz Eberhofer 6.) 0 csillagozás

Rita Falk: Szilváspite-összeesküvés

Franz Eberhofer, a testestül-lelkestül bajor rendőr legújabb ügye egy varjúval kezdődik. Pontosabban egy lakkozott körmű női kisujjal, amelyet az előbb említett varjú pottyant le Franz barátja és egykori kollégája, Rudi Birkenberger új lakásának erkélyére. Nemsokára az ujjhoz tartozó holttest is előkerül, aztán még egy, és még egy… A három áldozat mindegyike fiatal ázsiai nő, mindannyian dirndlit viseltek, s mindannyian München hatalmas népünnepélye, az Oktoberfest idején vesztették életüket. A sorozatgyilkos utáni hajsza közepette Franznak még otthon is váratlan gondokkal kell megküzdenie: Niederkaltenkirchen békés mindennapjait teljesen feldúlja, a lakosságot pedig két ellenséges táborra szakítja egy szálloda építésének nagyszabású terve…

Rita Falk nagysikerű bajor krimisorozatának hatodik részében is a jól ismert morbid-fekete humorral átszőve folytatja Franz Eberhofer nyomozásainak történetét.

>!
Magistra, Budapest, 2020
280 oldal · ISBN: 9786156147080 · Fordította: Balla Judit
>!
Magistra, Budapest, 2020
puhatáblás · Fordította: Balla Judit

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 54


Népszerű idézetek

>!
Magistra_Könyvkiadó KU

– Hadd foglaljam össze, Birkenberger úr – hallom Steffi hangját. – Tegnap délelőtt tehát egy varjú letette az Ön erkélyére ezt a lakkozott körmű női ujjat.
– Fuksziaszín, egy árnyalatnyi burgundivörössel.

>!
Magistra_Könyvkiadó KU

– Talán tényleg el kellene mennem egy fülorvoshoz, Franz – csóválja a fejét a Nagyi. – Úgy értettem, amit mondtál, hogy Rudinak egy varjú ül az erkélyén egy ujjal a csőrében. Még ilyet!
Ha belegondolok, lehet, hogy nekem is el kellene mennem ahhoz a fülorvoshoz. Ugyanis én is pontosan ezt hallottam az előbb.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Fellegszálló
E. T. A. Hoffmann: Az arany virágcserép / A homokember / Scuderi kisasszony
J. D. Robb: Halálos rögeszme
Terry Pratchett: Éjjeli őrjárat
Réti László: Kaméleon
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Jasper Fforde: Egy regény rabjai