Sertésfej ​al dente (Franz Eberhofer 3.) 95 csillagozás

Rita Falk: Sertésfej al dente

Franz Eberhofer, a testestül-lelkestül bajor zsaru békés mindennapjait egy csapásra felborítja a gyilkosságért elítélt pszichopata pszichológus, dr. Küstner szökése a börtönből. Küstner szökése után nem sokkal ugyanis az őt elítélő Moratschek bíró levágott, véres sertésfejet talál az ágyában. A feldúlt bíró Eberhoferék tanyáján keres menedéket, ami gyorsan elviselhetetlenné teszi az otthoni állapotokat Franz számára. Ha minél előbb helyre akarja állítani otthona és élete nyugalmát, nincs más választása, mint sürgősen a végére járni az ügynek…

Rita Falk nagysikerű sorozatának harmadik kötete.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Magistra, Budapest, 2020
250 oldal · ISBN: 9786156147028 · Fordította: Balla Judit
>!
Magistra, Budapest, 2018
250 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158079136 · Fordította: Balla Judit

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Franz Eberhofer


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
robinson P
Rita Falk: Sertésfej al dente

Rita Falk nem okozott csalódást! Ismét a humoré a főszerep, a nyomozás és a krimi keret a helyzetkomikumokkal megtűzdelt történetnek. A maga kategóriájában zseniális, állatian vicces a sztori.

https://gaboolvas.blogspot.com/2018/11/sertesfej-al-dente.html

>!
smetalin
Rita Falk: Sertésfej al dente

Ezt a sorozatot nem szabad komolyan venni, pont azt adja amit vár az ember. Egy könnyed kikapcsolódás, humor ami néha fárasztó, de itt a jó értelemben. Ez a része talán kicsit krimi szempontból laposabb lett, de a család ezt is feledteti az olvasóval. Ők hozták a szokott formájukat.

>!
Madama_Butterfly P
Rita Falk: Sertésfej al dente

Niederkaltenkirchen még mindig egy, a külvilág felé faluként működő bajor diliház :))))

2 hozzászólás
>!
Nikymeria
Rita Falk: Sertésfej al dente

Újabb kedvenc sorozatot avattam!
Eberhofer és Birkenberger zseniálisak! Na jó, inkább csak Eberhofer.
Rengeteg nevettem, szóval ha bárkinek bármikor olvasási válsága lenne, vegye elő valamelyik Rita Falk kötetet! Haláli ez a nő. Imádom! :D
A negyedik rész beszerzése sajnos még várat magára, de hamarosan…
Viszont ha jól láttam, németül már 10 része is van a sorozatnak. Nagyon remélem, mind ki lesz adva! :D

1 hozzászólás
>!
KönyvParfé
Rita Falk: Sertésfej al dente

Úgy gondolom, a Sertésfej al dente teljesen hozta az előző kötetek színvonalát, hiszen most is pont azt kaptam, amit vártam. Átjött a hamisítatlan vidéki hangulat, a cselekmény fő mozgatórugója pedig még mindig a család, a tucatnyi vicces karakter és természetesen a hamisítatlan bajor humor. Egyedülálló és gördülékeny stílusú történet, mely könnyed kikapcsolódást ígér.
Bővebben: https://konyvparfe.blog.hu/2019/05/20/rita_falk_sertesf…

>!
shadowhunter1975 P
Rita Falk: Sertésfej al dente

Sokkal jobban tetszett, mint az előző kötet. A család, kiegészítve a náluk lapító, füvező Moratschek bíróval ismét fergetegesre sikeredett, még a Susi utáni nyavalygás is belefért. Szerettem. Ami viszont kifejezetten zavart, hogy az eddigi kiadásokhoz képest sokkal több elírás és betűhiba volt benne.

>!
klaratakacs +SP
Rita Falk: Sertésfej al dente

Ha nagyon reálisan akarnám értékelni, csak négy és fél csillag. Mert micsoda krimi az, ahol spoiler. De Franz Eberhofer és a családja, valamit a legkevésbé sem átlagos környezete nem kaphat öt csillagnál kevesebbet.
Amikor könnyezve-vinnyogva röhögsz este az ágyban, mert a tata ismét bölcselkedik némi mariuhána hatása alatt, vagy utaznak az öregek, hogy hazahozzák Franz szívszerelmét, esetleg Nagyi kiokítja a szaniterek mibenlétéről a boltvezetőt…. mind-mind olyan jelenet, ami megérdemli az öt csillagot.
A krimiszál tulajdonképpen mindegy is, van némi izgalom, főként a bíró háza táján, egy őrült szökött rab miatt. Franz mindent elintéz, kibírva a hozzájuk költözött plusz időskorút.

>!
kratas P
Rita Falk: Sertésfej al dente

Ez a Franz egy állat :D
És ennyi legyen is elég értékelésnek, nem volt ugyan hangosan felröhögős, inkább szélesen vigyorgós, de a karakterek szenzációsak :)

>!
ViraMors P
Rita Falk: Sertésfej al dente

A nap további része már nyugodt, legalábbis késő délutánig. Akkor sajnos történik egy közlekedési baleset. Percekkel a munkaidőm vége előtt. Bosszantó. Ha az ember egész nap papírrepülőket reptet a szobájában, nagyon idegesítő, hogy éppen, amikor hazamenne, beüt egy ilyen mennykő.

Tulajdonképpen pár szó átírásával kopp ugyanazt tudnám leírni, mint az előző kötetnél. Franz továbbra is alakítja a gyomrát meglehetősen kedvelő, bájosan balfácán bajor rendőrt, Nagyi lelkesen asszisztál az életéhez, apja és egyéb családtagjai jórészt akadályozzák, úgy kb bármiben. Sorozatgyilkos helyett ezúttal egy sittről meglógott pszichopatát kergetünk, és a bátyus családján kívül a gyilkostól rettegő Moratschek bíró is beköltözik az Eberhofer tanyára. Az helyzet a barátok háza és családja táján is változatlan, és bármennyire is tökelütött kb mindenki, és töltenek több időt sörözéssel, mint nyomozással, a végére – ismét – sikerül megoldani az ügyet.
A sorozat továbbra is szórakoztatóan szeleburdi, Nagyi persze remekel a konyhában, én meg ismét azon töprengek, hogy a kajafelhozatal egy részét át kéne ültetnem a valóságba.
Ráadásul ma megtudtam, hogy a németek csináltak filmet is a könyvekből, amit nem tudom még, hogy hogy, de azt hiszem, látnom kell. De legalábbis bele kell néznem.

>!
Kovaxka P
Rita Falk: Sertésfej al dente

Franzot és a nagyit töretlenül imádom, de egy kicsit kevésbé élveztem, mint az előző köteteket. Továbbra is vicces, jót tett neki az utazás is, de a krimiszál nagyon bágyadt volt. Moratschek bíró azért megmentette. Jöhet a következő! :)


Népszerű idézetek

>!
robinson P

– Az Ég küldte magát, Eberhofer! – mondja hálásan.
– A Nagyi küldött – tájékoztatom szárazon.

88. oldal

>!
ViraMors P

Konyhatechnikai szempontból ugyancsak csúcsra járatva pörög Liesl Mooshammer. Fasírtot készít. Egy az egyhez arányban keveri a darált húst és a fokhagymát.

2 hozzászólás
>!
robinson P

Ez tipikus. Azok a drága férjek. Akik mindig csak akkor lesznek drágák, ha a Jóisten már magához szólította őket.

54. oldal

>!
robinson P

– … Don Corleone … Marlon Brando, tudja…
– De az lófej volt!
– Lófej… disznófej… mit számít az. Rettenetes!
– Főleg a disznónak.

58. oldal

2 hozzászólás
>!
ViraMors P

Krumplisaláta (verhetetlen!)

A héjában frissen megfőtt krumplit meghámozzuk és még melegen felszeleteljük. Sót, borsot, kevés cukrot, finomra vágott hagymát, kaprot, ecetet és olajat keverünk egy jó adag erőlevesbe, hozzáadunk egy kevés tejszínt, majd az egészet ráöntjük a krumplira. A krumpli szomjas jószág, ezért ne spóroljunk sem a sóval, sem az erőlevessel. Ha még endíviát vagy fejes salátát is adunk hozzá, különösen ízletes lesz. Melegen és hidegen is élvezettel fogyasztható, elkészíteni azonban mindenképpen melegen kell. Halételekhez, sült kolbászhoz, virslihez, mindenhez kiváló.

Nekem személy szerint nincs szükségem hozzá sült kolbászra, halételre meg még annyira sem. Ha megkérdeznének, hogyan képzelem el az örökkévalóságot, azt mondanám, egy felhő tetején üldögélek Ludwiggal és onnan nézek le a világra. Ludwignak egy óriási csont van a szájában, én pedig egy tál krumplisalátában ülök nyakig. Nagyi-féle krumplisalátában, mondanom sem kell.

>!
Magistra_Könyvkiadó KU

Idegölő egy figura, az biztos. Valószínűleg emberölő is.

>!
Magistra_Könyvkiadó KU

– Kér egy kávét?
– Nem mondok nemet.
– Akkor hozzon egyet magának az automatából. És legyen olyan jó, hozzon egyet nekem is.

Kapcsolódó szócikkek: kávé
>!
ViraMors P

Később találunk egy első osztályú rockcafét és hajnalig tombolunk a Metallicára.

>!
ViraMors P

A nap további része már nyugodt, legalábbis késő délutánig. Akkor sajnos történik egy közlekedési baleset. Percekkel a munkaidőm vége előtt. Bosszantó. Ha az ember egész nap papírrepülőket reptet a szobájában, nagyon idegesítő, hogy éppen, amikor hazamenne, beüt egy ilyen mennykő.

>!
robinson P

Kiadós vacsorára természetesen nem számítok, hiszen böjti időszak van. Ebben a Nagyi következetes. Korgó férfigyomrok ide vagy oda, böjti időszakban nincs vacsora.

30. oldal


A sorozat következő kötete

Franz Eberhofer sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter
Lawrence Block: A betörő, akit temetni veszélyes
Lawrence Block: Betörő a szekrényben
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő
John Dickson Carr: A sorozatos öngyilkosságok esete
Jo Nesbø: Vörösbegy
Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája
Robert Galbraith: Kakukkszó
Agatha Christie: Halloween és halál
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház