Húskenyér-függőség (Franz Eberhofer 7.) 42 csillagozás

Rita Falk: Húskenyér-függőség

Franz Eberhofer, a testestül-lelkestül bajor rendőr életében új, minden eddiginél félelmetesebb ellenség bukkan fel: a koleszterin. Száműzetnek az étrendből a Nagyi kiadós ételkölteményei és a Simmerl-féle híres húskenyér. S ha ez a megpróbáltatás még nem lenne elég, leég Liesl Mooshammer háza, az üszkös romok között pedig egy gyilkosság áldozatául esett fiatal nő holttestét találják meg. Az ügy felderítése Franzra vár, akinek egyszerre kell megküzdenie a nyomozással, a koleszterinnel, valamint a közös gyermekük, a kis Paul láthatását igencsak szigorúan szabályozó Susival is…

Rita Falk az Eberhofer-sorozat hetedik kötetében is a tőle megszokott fergeteges humorral folytatja Franz nyomozásainak krónikáját.
A morbid-fekete humor, a jó krimik és a jó ételek kedvelőinek.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Magistra, 2021
302 oldal · ISBN: 9786156147165 · Fordította: Balla Judit
>!
Magistra, Budapest, 2021
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156147158 · Fordította: Balla Judit

Most olvassa 6

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Rita Falk: Húskenyér-függőség

Na megint szétröhögtem az agyam :) Egyszerűen megunhatatlan Franz és családja történetei és persze a gyilkosságokat is mindig megoldja Rudi barátja segítségével. Többször folyt a könnyem a nevetéstől, mint általában :) Mondjuk kicsit levett a történetből, hogy Franz most nem az a legyőzhetetlen rendőr, aki mindent kibír, de legalább ettől kicsit életszerűbb lett a sztori, hogy Franz is csak olyan ember, mint mi vagyunk.

3 hozzászólás
Kovaxka P>!
Rita Falk: Húskenyér-függőség

Kicsit unalmas volt, de Franzot nem lehet nem szeretni! Igaz, jobban kedvelem, ha ereje teljében van, de csak helyrejön a következő részre. Nyomozásnak nem nevezném, amit Rudival lezavartak, a tettes sem túl hihető, de kit zavar? Leopold nem hiányzott, de a családja annál jobban. Őszre egy pörgősebb, müncheni részt várok!

2 hozzászólás
szilvamag P>!
Rita Falk: Húskenyér-függőség

Nagy Eberhofer rajongóként meg kell mondjam, kissé csalódott vagyok. Persze így is jól szórakoztam, de a sorozat összes része közül ezt éreztem eddig a leggyengébbnek. Ettől függetlenül természetesen nem vesztettem el az érdeklődésemet a sorozat iránt, kíváncsian várom a következő kötetet.
Bővebben: http://szilvikonyvespolca.blogspot.com/2021/04/rita-fal…

Kokuszka>!
Rita Falk: Húskenyér-függőség

Már nagyon vártam, hogy megjelenjen a sorozat következő része. Igazi kikapcsolódást nyújtanak az Eberhofer-könyvek. Nekem hiányzott most Leopold is meg a családja, bírom, ahogy szívják egymás vérét Franzzal. A krimi szál nem volt olyan ütős, de nem is ezért szeretem a sorozatot. A Nagyit még mindig imádom, igazán jó párost alkotnak Liesl-el. Annak viszont örülök, hogy Susi nem sokat szerepelt, spoiler. Remélem, hamarosan érkezik a következő rész!

Andulka>!
Rita Falk: Húskenyér-függőség

Hamisítatlan bajor krimi hamisítatlan bajor szereplőkkel na és persze az elmaradhatatlan bajor ételekkel… Rita Falk hozta a szokásos színvonalat, kaptunk egy gyilkosságot, hogy Franznak legyen mit kinyomoznia hű társával Rudival, közben pedig zajlott a családi élet. A krimi szál egy kicsit gyengére sikeredett ebben a részben, igazából véletlenül derültek ki a dolgok, de ezzel a sorozattal úgy vagyok, mint anno Agatha Raisinnel, nem a gyilkosság a lényeg, hanem a körítés és a szereplők.
Voltak benne vicces és megható jelenetek spoiler. Na és a papa és a nagyi még mindig hozzák a formájukat.
spoiler
A sorozatot folytatni fogom, szóval jöhet a következő rész!

S_Évi>!
Rita Falk: Húskenyér-függőség

Csak azért adok öt csillagot, mert igazi Eberhofer függő vagyok, de igazából sajnos ez volt a leggyengébb része a sorozatnak. Most aztán várhatom a következő részt…

4 hozzászólás
Pistacchio>!
Rita Falk: Húskenyér-függőség

Ez a rész is nagyon tetszett, és nem azért, mert elfogult lennék a sorozattal szemben. Nem gyengébb, mint az előző részek. Talán ebben a krimi szál egy kicsit háttérbe szorult. Susie szerencsére ebben is kevesebbet szerepelt, remélem, nem fogja elvenni feleségül.

havaska>!
Rita Falk: Húskenyér-függőség

Franz es a sok szerencsetlenkedeset, maflasagat, nyavajgasat, vilagfajdalmat nehezen viseltem most… A krimi szal se izgatott annyira, es meg a kis Uschi se szerepelt :(

Pásztor_Nikoletta>!
Rita Falk: Húskenyér-függőség

Jajj, de hiányzott már ez a bolond bagázs. Paul és Franz olyan aranyosak. És igen végre a mi Franzunk is alakul, és kezd rájönni, hogy Susie, az ő mindene. Nagyon várom már azt a pillanatot, hogy a fejéhez kapjon és elvegye Susie-t. Itt a krimi szál elég enyhe volt, és nem is fektettek rá sok időt, na de hát Franznak annyi baja van, hogyan is várhatnánk el tőle. Ìgy leginkább a mi Rudink oldja meg az ügyet, de csak majdnem. Amit nagyon sajnálok, hogy Panida és Uschi keveset szerepeltek benne, remélem a következő kötetben összegyűlik a nagy család :)

moliva>!
Rita Falk: Húskenyér-függőség

Imádom ezt a lökött Franz Eberhofert és a lökött családját, meg egész lökött Niederkaltenkirchent. Egy baj van, nagyon gyorsan elolvastam ezt is, és most várhatok a következő kötetre…


Népszerű idézetek

Magistra_Könyvkiadó KU>!

– Tarts ki, Buengo – mondom neki búcsúzóul.
– Kitartalak, Franz.

S_Évi>!

– Rendőr vagyok, Nagyi, nem tűzoltó! – üvöltök vissza a takaró alól, vadul hadonászva kézzel – lábbal, mivel a Nagyi két füle jó ideje már inkább dekorációs, mintsem funkcionális célokat szolgál.

5. oldal

vklara >!

Te jó ég, micsoda stresszes egy munka! Hol is fogjak bele?
Ez a nagy gondolkodás olyan fárasztó, hogy a végén el is szundítok.

vklara >!

Megfogja a lábost és az orrom alá tartja a meghatározhatatlan trutymót.
– Brokkolifőzelék tofuval, Franzl. Vas van benne, meg cink, meg karotin, még az is! Szép egészséges színe lesz tőle az arcodnak. Az íze nem valami jó, de nagyon egészséges. És még desszert is lesz, ananász-gránátalma fagylalt, házi készítés.

vklara >!

Simmerl rám néz.
– Ez nem tud olvasni? Azon a táblán, ott kint, az áll csupa nagybetűvel, hogy „hentes”. Hentes, érted, Birkenberger? És akár hiszed, akár nem, egy hentesboltban nincs semmi egészséges. Az enyémben legalábbis biztosan nincs! Ha adhatok egy tanácsot, tűzzél vissza gyorsan Münchenbe a hülye biopiacra, ott kaphatsz körte-karalábé-bodza-pitét, meg hasonló marhaságokat, de itt, nálam, itt ilyesmi nincs és soha nem is lesz, megértetted?

vklara >!

Néha komolyan úgy érzem, a földkerekség minden elcseszett egzisztenciájának a mi konyhánk a gyülekezőhelye.

vklara >!

– Mostanában nincs nagyüzem nálunk – nevet. – A müncheniek mintha nem szívesen halnának. Talán ez az egészséges étkezés, a sok jóga, meg a kocogás teszi. Mintha mindenki száz évig akarna élni. Legalább.
– Éljenek csak. A hulláról mit tudsz mondani?


Hasonló könyvek címkék alapján

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a boszorkányok fája
Stuart MacBride: Hideg gránit
Réti László: Kaméleon
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok
Kerstin Gier: Fellegszálló
Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter
Janet Evanovich: Két ravatal
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Vavyan Fable: Vis Major
Rejtő Jenő (P. Howard): Egy bolond száz bajt csinál