A ​káosz kapui 1. (A káosz kapui 1.) 84 csillagozás

Riokó Micuki: A káosz kapui 1.

Csak a Négy Kaput őrző ikerpár, Clarissa (nyitó) és Mizeria (záró) védhetik meg a világot a mindent elsöprő káosztól. Amikor védelmezőjük, Rikhter elrabolja Clarissát, a Káosz Kapuja nem képesek feltartóztatni az átözönlő démonokat, akik el akarják pusztítani az egész királyságot. Vajon Mizeria időben megtalálja testvérét, hogy bezárják a kaput? Véget vethetnek a felfordulásnak, hogy újra beköszöntsön a béke és a rend korszaka?

>!
Mangattack, 2008
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639797505 · Fordította: Sárközy Bence, Pap Zoltán

Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

wayamaya>!
Riokó Micuki: A káosz kapui 1.

Hát, ez fura volt. Nem ilyennek képzeltem. Nem tetszett, hogy semmi sem lett normálisan elmagyarázva, és hogy ilyen gyors volt… De a rajzok szépek voltak, mégha sokszor össze is zavarodtam a fekete fehérség miatt. Nem rossz, folytatni fogom, csak első mangaként talán mégsem a legjobb… :)

Ferger_Jolcsi P>!
Riokó Micuki: A káosz kapui 1.

Nem sok mangát olvastam eddig, épp ezért nincs is túl sok viszonyítási alapom. De ez a manga tetszett, izgatottan várom, mi fog kisülni belőle, hogy végülis sikerül-e bezárni a kaput vagy sem? Illetve abban sem vagyok egyenlőre biztos, hogy melyik a jó és melyik a rossz oldal, mindenki a maga igazát állítja, de ki tudja, mi az igazság? Úgyhogy várom a folytatást, hogy ez a sok kérdés letisztázódjon bennem. Na meg azt is, hogy jobban megismerhessük a szereplőket, mert ez az első rész nem mutatott meg mindent belőlük, hagyott bőven információt róluk a következő részekre is.

Orsi_olvas>!
Riokó Micuki: A káosz kapui 1.

Wow! A végén még megszeretem a mangákat ;)
Még csak most ismerkedem a műfajjal, de az biztos, hogy ez a történet magával ragadott. Nem csak a történet – amit egyébként az én normál regényekhez szokott agyam kellemesen lassú tempójúnak talált – de a karakterek és a rajzolás is nagyon tetszett. Van benne valami nyugtalanító. Egyébként arra jöttem rá, hogy mangát olvasni kicsit olyan, mintha meglesném a szereplőket. Azáltal, hogy nem csak a tetteikről és a gondolataikban olvasok, hanem látom is őket, olyan mintha leskelődnék utánuk, kicsit illetlen de izgalmas érzés.
Kíváncsian várom a folytatást, hogy miért tette Rikhter amit, hogy mi lesz a szereplők sorsa, Mizeria fel tud-e nőni a feladatához és mi lesz Zelfa szerepe a Káosz Kapuinak bezárásában.

Dorka50 P>!
Riokó Micuki: A káosz kapui 1.

Tetszik a történet, nem rosszak a rajzok, de a fordítás. Nekem nagyon fura volt. A luvnya és a kiscsávó szavak pl valahogy nem illettek bele a történetbe. Ez nekem kicsit rontott az összképen. De ha ezt leszámítjuk izgalmas volt és tutira folytatom!

schesztiஐ>!
Riokó Micuki: A káosz kapui 1.

A közepétől kezdett felpörögni a történet, ezáltal kicsit zagyvásabb, káoszosabb is lett. :)
De már nagyon régóta kívancsi voltam rá, mert a 2-3. részt sikerült hiperolcsón beszereznem, de eddig csak a borítóikat nézegettem az első rész hiányában. És ezek a borítók meseszépek!
Nagyon tetszik a rajzolás, és egészen jól követhető, hogy ki kicsoda.
Kivéve azt a pár szokásos fekete haj – fehér haj ábrát. ;))

A sztori felkeltette az érdeklődésem, örülök, hogy folytathatom. :)

cozykitsune>!
Riokó Micuki: A káosz kapui 1.

Továbbra is tetszik a alaptörténete. Igaz, kicsit kusza, ahogy hirtelen bekerülünk ebbe a világba, aztán mi is csak kapkodjuk a fejünket, mint Mizeria, hogy mégis történik körülöttünk. Ami igazán megfogott benne az a sok szép szemet gyönyörködtető ruhaköltemény. Elismerésem a mangakának, amíg végig rajzolta minden egyes részletét. Az egész szereplőgárda körül nekem Zelfa lett a kedvencem.

bordeaux I>!
Riokó Micuki: A káosz kapui 1.

A legnagyobb problémám (továbbra is) az, hogy a három megjelent kötet alapján nehéz bármi értelmeset mondani a történet ívéről, a kidolgozás részletességéről stb. Egyszerűen nem tudok mihez viszonyítani, nagyon hiányzik a vége. Izgalmas a sztori, különösen a mindenféle játék a térbeliséggel. A rajzok eszméletlenül tetszettek, nagyon passzoltak az egész történet dinamikájához, annak pedig különösen örültem, hogy végig résen kellett lenni, hogy követni lehessen, ki kicsoda, kivel van és mit csinál épp.
Összegezve: nagyon bírtam, de hiányolom a folytatást/befejezést.

Lorena>!
Riokó Micuki: A káosz kapui 1.

Alig vártam, hogy elkezdhessem! A sztori kicsit kaotikus volt, sok a megmagyarázatlanul maradt cselekményszál, de összességében igazán élvezetes volt olvasni. Nagyon tetszik az alapötlet. Bár nincs nagy tapasztalatom mangák terén, számomra új volt ez az egész. Imádtam a rajzokat, gyönyörűen ábrázolnak mindent. A történetről sokat nem lehet mondani spoilerezés nélkül, szerintem elég annyi, hogy tűkön ülve várom a folytatást, hogy még több dolog derüljön ki a szereplőkről, és tetteik miértjeiről.

Sophiechan>!
Riokó Micuki: A káosz kapui 1.

Hát ez… ez! Ahw!
Annak ellenére, hogy kusza volt kicsit, meg túl sok információ, megszerettem. A mangakának gyönyörű a rajzolása. A világ, amit alkotott is érdekes, úgyhogy nagyon örülök, hogy mind a három kötet megvan, és tudom folyamatosan olvasni! :)

oscuridad>!
Riokó Micuki: A káosz kapui 1.

Enyhén káoszos az egész, szóval nem tudom miért de ezzel együtt is tetszett a manga. Lehet hogy egy kicsit Zelfa miatt is…
A rajzolása kicsit furcsa, de szintén bejövős. Menetközbe pedig kezdett letisztulni a sztori is. :)


Népszerű idézetek

victoria_m997>!

Miért ilyen búval bélelt mindenki? Ne aggódjatok, kinyírok mindenkit, ha akarjátok.

2 hozzászólás
Brigi007>!

Mindenkinek megvan az oka… Az okok, melyek a vágyakból ébrednek. És mindent, amit teszünk, a vágyaink érdekében teszünk.

185. oldal

Tamee>!

…De mikor tettem bármit is egyedül önmagamtól?

111. oldal

Tamee>!

Nem az a kérdés, hogy „mit tegyek”, hanem hogy „mit akarok tenni”.

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: akarat
BundiRiska>!

A világ azért olyan, amilyen, mert a harmóniák egyensúlyban vannak. És a világon mindennek, beleértve téged és engem, megvan a harmóniája.

13. oldal


A sorozat következő kötete

A káosz kapui sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Toui Hasumi: Bukottak holdja
Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 2.
Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 1.
Duo Brand: A tiltott szerelem szigete
Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky: Princess Ai 3. – Végkifejlet
Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky – Christine Boylen: Princess Ai – Az éji hajnal prizmája 2.
Szilágyi Szilvia – Jeszkel Nikolett (szerk.): Keretbe zárt világ 5.
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Ruby Saw: Angyalom