Kicsi ​Csacsi és a rosszcsont madár (Kicsi Csacsi 2.) 4 csillagozás

Rindert Kromhout: Kicsi Csacsi és a rosszcsont madár

Kecál madár belevaló fickó: nincs olyan dolog, amihez ne lenne mersze. Átmenni egy keskeny faágon a folyó fölött, felmászni egy magas faház legtetejére, heccből becsengetni bárkihez. A rosszcsont nem győz dicsekedni a bátorságával Kicsi Csacsi és Jaki előtt. Persze ők sem akarnak gyávának látszani. De érdemes-e követniük mindenben a vagánykodót? És meddig tart a hencegő merészsége? Bátorságpróbákról és barátságról szól megkapóan a holland szerző vidám és tanulságos meséje a három éven felülieknek.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kiss József, 2016
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158050470 · Fordította: Csóti Magdaléna · Illusztrálta: Annemarie van Haeringen

Kiemelt értékelések

Uzsonna >!
Rindert Kromhout: Kicsi Csacsi és a rosszcsont madár

„Kicsi csacsiknak” szól a történet, meddig lehet szájhősködni, botorság bátorságpróbákat tartani, meddig lehet a húrt feszegetni… Ilyenkor nem árt egy jó barát, aki kisegíthet a sötét helyzetekből, és az is kiderül, hogy mitől tart egy szájhős…
Ezek a kezeslábas ruhákba öltöztetett állatfigurák furcsák voltak nekem, kíváncsi vagyok, hogy veszi majd a célközönség…

dianna76 P>!
Rindert Kromhout: Kicsi Csacsi és a rosszcsont madár

Hát, hát! Van itt szájhősködés, bátorság, barátság. De mik ezek a figurák? Egy csacsi, aki valami kék kapucnis kezeslábasban lófrál. Egy zöld, hosszú farktollú madár, talán papagáj, piros nadrágban. Ő Kecál. Amiről azt hittem egy madárfaj, de nem leltem ilyenre. Tehát ez a neve. Aztán a harmadik kópé Jaki. Nos, ő egy párosujjú patás, de nem tudom, hogy a birkák, vagy a kecskék közé soroljam-e. Amúgy neki is piros nadrágja van. Szóval kicsit zavarosak a szereplők, ami nekem nem tetszik. Reményeim szerint az első kötetből fény derül(t) a kilétükre.
Ami a mesét illeti elég sajátságos. Van egy szájhős madár, aki által különféle bátorságpróbáknak vetik alá magukat a barátok. Amik között nem éppen szimpatikus is akad spoiler, bár egyik esetben kijelentik, hogy azt azért már nem szabad! Van a történetben egy viccnek szánt dolog is, ami nem is olyan vicces, de szerencsére jól sül el, és megmutatkozik egy igazi barátság. Ez a rész szép volt. A mese vége pedig frappáns! Mert még egy szájhős is meghátrálhat valamitől. Vajon mitől??

>!
Kiss József, 2016
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158050470 · Fordította: Csóti Magdaléna · Illusztrálta: Annemarie van Haeringen
3 hozzászólás
csobi P>!
Rindert Kromhout: Kicsi Csacsi és a rosszcsont madár

Kecál inkább Szekál, de nem bírom az ilyen szereplőket, az illusztrációk azért rendben vannak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karina Schaapman: Az egértanya
Max Velthuijs: Béka és az idegen
Annemarie van Haeringen: A hosszú hajú királykisasszony
Jeska Verstegen: Kannácska királykisasszony
Annie M. G. Schmidt: Titi a toronyház tetején
Annie M. G. Schmidt: Janó és Janka nyári meséi
Mies Bouhuys – Fiep Westendorp: A vendégség
Annie M. G. Schmidt: Szutyoksári
Toon Tellegen: Mindenki más születésnapja
Julia Donaldson: A Graffaló