Zárj ​minden ajtót! 189 csillagozás

Riley Sager: Zárj minden ajtót! Riley Sager: Zárj minden ajtót!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Luxuslakás ingyen és mellé extra fizetés, hogy New York legelegánsabb, legkülönlegesebb épületében egy csodás apartmanra vigyázz – Jules számára szinte égi szerencse az álláshirdetés.

Csupán néhány szabályt kell betartania, miután beköltözött:
-tilos látogatót fogadnia;
-tilos éjszakára üresen hagynia az apartmant;
-tilos beszélgetnie a gazdag, híres lakókkal;
-és tilos posztolnia az ingatlanról.

Aztán Jules összeismerkedik Ingriddel, aki egy másik luxuslakásra vigyáz ugyanebben az elegáns épületben. Ingrid szerint itt senki és semmi nem az, aminek látszik. És Ingrid másnapra eltűnik…

Nemsokára kiderül, nem Ingrid volt az első, akinek nyoma veszett a lakók közül.

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Lettero, Budapest, 2019
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155921292 · Fordította: Róbert Pál
>!
Lettero, Budapest, 2019
424 oldal · ISBN: 9786155921308 · Fordította: Róbert Pál

Enciklopédia 6


Kedvencelte 8

Most olvassa 6

Várólistára tette 162

Kívánságlistára tette 154

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Riley Sager: Zárj minden ajtót!

Hát gyerekek lehet, hogy azért, mert ritkán olvasok thrillert, de nekem ez ötcsillagos volt. Végig izgultam az egész kötetet, tényleg, szó szerint nem bírtam letenni. Az egész sztori 6 napot ölel fel, de rengeteg minden történik benne. Jules rohadtul tökös csaj, és szívós, mint egy pitbull. Oké, én is sejtettem már az elején, hogy mire megy ki a játék, de ez semmit nem vont le az izgalmakból. Még idáig semmit sem olvastam a szerzőtől, de ez a könyve szerintem jól sikerült. Az ilyen thrillereket szeretem, amiken úgy is lehet izgulni, hogy közben nem tocsog a vérben meg a hányásban.

4 hozzászólás
Euthümia_K P>!
Riley Sager: Zárj minden ajtót!

Nagy reményekkel vágtam bele a könyv olvasásába, mert a fülszöveg alapján nagyon felkeltette az érdeklődésem. A történet végig fenntartotta az érdeklődésem; izgalmas, rejtélyes, titokzatos. Kimondottan szeretem az ilyen hangulatú krimiket. Még csak ötletem sem volt, hogy vajon milyen titok lengheti körül Bartholomew-t. Arra azonban álmomban sem gondoltam, hogy spoiler.
Annak ellenére, hogy relatív eléggé alul van értékelve a könyv, nekem nagyon tetszett. Nem a megszokott témájú krimi, elég kényes témát feszeget.
Azt kicsit sajnálom, hogy spoiler. Azonban ez a tény semmit sem vont le a történet élvezhetőségéből.

3 hozzászólás
deen>!
Riley Sager: Zárj minden ajtót!

Harmadik könyv az írótól és megint valami teljesen más. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a megoldás a könyv végén, de így lett és nem mondom, hogy nem sikerült jól. Ezúttal, bár a cselekmény ismét lassú volt, a feszültség nagy részét a visszaszámlálás keltette, mert majd megevett a fene, hogy elérjek a nulladik naphoz és kiderüljön, hogy mi történt Jules-szal. Persze a java csak azután jött, és egy kicsit ebben a részben több küzdést vártam volna, de végül is csak sikerült kitalálni, hogy a felszín alatt igazából mitől annyira híres ez a ház. A cselekmény eleje, a múlt, ugyan csak néhány napot ölel fel, mégis Jules a kutakodásával, megérzéseivel és az amúgy nem túl segítőkész és furábbnál furább lakók furcsa történeteivel lassan, de biztosan haladunk előre. Jules minél többet tud, annál inkább érzi, hogy el kéne mennie, de a kíváncsisága és segíteni akarása és pénztelensége arra sarkalja, hogy maradjon. Szerintem a legmegdöbbentőbb része a cselekménynek, amikor Jules rájön, hogy spoiler. Szóval lányok, fiúk vigyázzatok, hova költöztök be! És jól nézzétek meg, hogy minden ajtó zárva van-e! Nagyon frappáns a cím.

2 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Riley Sager: Zárj minden ajtót!

Kissé csalódott vagyok, hisz az író másik két könyve: Három lány és az Akarsz velem játszani, nekem nagyon tetszettek. Jó történet, de sajnos nálam a Zárj minden ajtót! nem érte el a fent említett két könyv szintjét.
Adott egy lakóépület, ahol csak gazdag és híres emberek élnek. A Bartholomew soha nem maradhat lakó nélkül, így a megüresedett szobákat betöltik „lakásfelvigyázókkal”, amiért fizetnek is. Gyönyörű luxuslakás ingyen és még fizetnek is azért, hogy benne élj. Ki mondana erre nemet?
Azonban idővel furcsa dolgok történnek. Éjszaka különös zajok, eltűnt emberek, és egy hátborzongató múlt.
Nos, eddig a történet nagyon is tetszett. Megvan a sajátos komor atmoszféra, kíváncsivá tesz, megvan a várakozó állapot, hogy majd a végére, igazi katarzist kapok. Ez elmaradt. Kissé összecsapottnak éreztem a végkimenetelt. Illetve van egy szál, amire elég nagy hangsúlyt fektetett az író a történetben, viszont semmi sem sült ki belőle.

EssentialHencsi P>!
Riley Sager: Zárj minden ajtót!

Hogy ez most mennyire jólesett!
Ez a harmadik olvasásom Riley kispajtástól, akiről sokáig azt hittem, lány, mert mindig csajok a főszereplői. Meg egyébként is ez a mániám, hogy sorozatosan gondolom azt a hapsi írókról, hogy nők. Most sincs másként.
Adott a főszereplőnk, Jules, aki lány, de Verne után kapta a keresztnevét. Jules igazi lúzer, nem taglalom, miért, mert spoilerveszély lenne, a lényeg, hogy kap egy olyan álláslehetőséget, amit csak a hülye nem fogadna el: vigyáznia kell egy luxuslakásra úgy, hogy benne lakik, és ezért még nem kevés pénzt is kap. Jules, aki nem Verne, viszont csóró, kapva kap az alkalmon, hiába mondja neki a barátnője, hogy ez így túl szép, hogy igaz legyen.
Úgy is lett. Izgalmas és félelmetes is volt olvasni, mondjuk nálam nagyban hozzátett az élményhez, hogy éjszaka olvastam, egy szállodai szobában, ahol nem ismerek semmit, így aztán elég para volt. Kombináltam össze-vissza, mi lesz a titok, gondoltam misztikus cuccra is, de a tényleges befejezés is megfordult a fejemben. Nekem nem volt lassú a tempója sem, ez pont így jó, ahogy van. spoiler
Szóval hajrá, Riley, aki fiú, eddig minden könyved eggyel jobb volt, mint az előző, úgyhogy nagyon várom a negyediket!

1 hozzászólás
Kovaxka P>!
Riley Sager: Zárj minden ajtót!

Első olvasásom a szerzőtől és nem vagyok csalódott. Igazából New York és az izgalmas épület miatt választottam, bírnék a Central parkra nézni pár hétig – persze nem egy thrillerben. Nagyon tetszett a felvezetés, aztán a felénél nekem kicsit leült a történet, pedig akkor lett fordulatos. Bizonyos szálak lehettek volna kidolgozottabbak, és a végkifejlettel sem vagyok kibékülve. Nem ír rosszul a szerző, de maradandó élményt sem kaptam.

smetalin>!
Riley Sager: Zárj minden ajtót!

Van az íróban potenciál, mégis nem tudom hányadán állok vele. Az eddigi könyvei közül, ez volt ami a legjobban tetszett, de valami még hiányzik.
A történet érdekes volt, egy régi épület, lakók, titokzatos eltűnések. Azt hiszem a főszereplő lánnyal nem vagyok kibékülve, ő egy lakásfelvigyázó vagy hogy hívják. Persze ő az aki utánajár e rejtélyes ügynek,és itt van a hiba, mert nekem valami hiányzott még. Talán ahogy „nyomozgatott” vagy szerencsétlenkedett.
Az épület története s ahova végül kifutott a sztori az jó lenne, de még adjon hozzá valamit a legközelebbi könyvében.
(és nem vagyok gyors olvasó, két nap alatt olvastam el, csak nem voltam gép közelében, csak gondoltam tisztázom:))

5 hozzászólás
mezei P>!
Riley Sager: Zárj minden ajtót!

Egy zseniális thriller, ahol a miért talán fontosabb, mint a ki. Igazi Occam borotvája, ahol bebizonyosodik az az alapvető igazság, amely szerint két, az adott jelenséget egyformán jól leíró magyarázat közül azt érdemes választani, amelyik az egyszerűbb. A végén szó szerint leesett az állam, és fogtam a fejem, hogy…….

Ella19>!
Riley Sager: Zárj minden ajtót!

Érdekes egy könyv volt. Sokkal jobb százalékot érdemel ez a könyv, mint 81%. Izgalmas és rejtélyes volt. Nagyon sok mindenre gondoltam, hogy mi lehet a luxuslakásban lakó lakásfelvigyázók rejtélyes eltűnésének oka, de erre ami valójában e mögött állt arra nem gondoltam. A történetben megjelenik a múlt és a jelen. A könyv elején a múltat taglalja, ami által felépül a történet. A történetet Jules szemszögéből olvashatjuk, ami minket is, mint őt tudatlanságban tart, de vele együtt nyomozunk mi is. Nagyon tetszett. Ajánlom!:)

Madama_Butterfly>!
Riley Sager: Zárj minden ajtót!

Érdekes hangulatú, lassan csordogáló, mégis kellőképpen hátborzongató történet; de valahogy nekem a végén hiányzott az az ütős végkifejlet, amitől nálam öt csillagos egy thriller.
Ennek ellenére az írótól viszont biztosan fogok még olvasni, a mert stílus és az alapötlet nagyon tetszett – az ajtókat zárom, és nem fogok hasonló épületbe költözni a világ összes kincséért sem! :)


Népszerű idézetek

Angele >!

Jót cselekedni remek dolog. Egy picit elviselhetőbbé teszi ezt a rohadt életet.

Kapcsolódó szócikkek: élet
BBetti86 >!

Tapasztalatom szerint ugyanis ha valami annyira jónak tűnik, hogy az már gyanús, akkor az valóban gyanús is.

56. oldal

Judit_Sike P>!

– Nincs az az épelméjű ember, aki fizetne valakinek azért, hogy egy luxuslakásban éljen.

Judit_Sike P>!

– És túl szép ahhoz, hogy igaz legyen – veti közbe.
– De néha történhetnek jó dolgok is az emberrel.

Judit_Sike P>!

Van egy yorkshire terrierje, akit Diana hercegnőnek hívnak.

Judit_Sike P>!

Mert nem a halál, hanem az élet a maga igazi büntetése.

Judit_Sike P>!

Mert még a rossz hír is jobb annál, mint ha semmi híre sincs az embernek a családtagjáról.

Judit_Sike P>!

A maga módján lenyűgöző figura, de hát persze egy tornádó is lenyűgöző – a maga módján.

Judit_Sike P>!

Az ember azt hiszi, hogy a szülei örökké ott lesznek mellette, aztán egy nap egyszer csak rádöbben, hogy nincsenek ott többé.

Kapcsolódó szócikkek: szülő

Hasonló könyvek címkék alapján

Dot Hutchison: Pillangók kertje
Helena Silence: Ezüsthíd
Bret Easton Ellis: Amerikai psycho
A. J. Finn: Nő az ablakban
Alafair Burke: Az ex
J.D. Barker: A hatodik éjszaka
Stephen King (Richard Bachman): Blaze
Dennis Lehane: Egymásba veszve
Julia Heaberlin: Véres margaréták
S. J. Watson: Amnézia